Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
náš syn před 14 dny prodělal laryngitidu. Pro tu, která z vás to zažila, jistě nemusím popisovat tu hrůzu, strach a naprostou bezmoc, kterou pociťujete, když se vám vaše dítě dusí a lapá po dechu. Samozřejmě jsme skončili v nemocnici. Hospitalizace byla krátká a Kubíček se zdárně uzdravuje. ALE: v nemocnici nás upozornili na to, že laryngitida se ráda vrací a to v noci a nečekaně.
Protože je našemu prckovi už skoro 10 měsíců, postupně jsme se dopracovali k tonu, že spí sám v pokojíčku. Jenže. včera mě s hrůzou napadlo: Co když se laryngitida vrátí, my ho z vedlejšího pokoje neuslyšíme a on se udusí? Nebude tedy lepší pořád spát s ním????
Pokud máte obdobnou zkušenost, napište, prosím.
Díky moc Luzilka a Kubík
ahoj
nech si napsat od sve dr Rectodelt , jsou to cipky a davaji se jako prvni pomoc pri laryngitide. jinak si nemyslim, ze by si prcka neslysela, ten stekavy kasel se neda preslechnout. Nejlepsi je okamzite dite po:,–(it a dat k otevrenemu oknu.
drzim palce, at se vam laryngitida vyhyba obloukem a muzes klidne spat
magrat a delfinek
Ahojka, tak to moc neporadim, snad jen utesim v tom, že právě proděláváme to stejné. Hrůza, i když asi máme slabší průběh než vy, malá ani nemá horečky, ale i tak je hrozné, jak se dusí třeba i hodinu. Pak se to zase na chvíli uklidní a znova. Blll. Doufám, že to brzy přejde.
Jinak malá spí ještě s námi v ložnici, takže slyším vše a nespím vůbec ![]()
Petra
Ahoj,starší syn trpí na laringitidy.Naštěstí mívají lehčí průběh,že to zvládáme doma.Rectodelt čípky jsou vynikající věc.Mám je stále v lednici,stejně jako mi v lékarničce nechybí prothazin.Taky si myslím,že ten kašel nepřeslechneš.Hlavně jsem ti chtěla popřát,ať už jste jen zdraví.MIrdovi se kolikrát laryngitidy opakovaly po dvou měsících.Teď už to řeším preventivně homeopatiky.
Dana
Anulenko,dětem se nejlépe spí jakby v sedě.Já jsem vždycky seděla a Mirdu měla na sobě,aby neležel.
Brzké uzdravení.D
Když „to“ malý měl poprvé, byla jsem sama doma a můžu říct, že to nebyl hezký zážitek. Malého jsem rychle nabalila do dek a i přes to, že to bylo v zimě, vylezla jsem s ním ven a moc mu to pomohlo (naštěstí mě můj dr. upozornil na to, že by se mohlo něco takového stát a jak to řešit, ale na tu hrůzu vás nikdo nepřipraví
). Teď už máme standardně v lékárně Rectodelt, jinak mě dr. upozornil, že není nač čekat a pokud je průběhzávažný, ihned volat záchranku. Je to ošklivá nemoc a vrací se. Zatím jsme ji prodělali asi 3×, ale ta první byla nejhorší - možná proto, že jsem se s něčím takovým setkala poprvé. Sousedův syn při tom zmodral, takže mu opravdu volali první pomoc
a pak byl dva dny v nemocnici na JIP
.
Zdravé děti přeje Iva
Ahoj,nastesti s touto nemoci nemam osobni zkusenost,ale ma ji kamaradky dcerka.Jen chci dodat,ze ji lekarka poradila jako prvni pomoc sednout si s malou k otevrenemu mrazaku.
At se zachvaty nevraci.Petra
Ahoj, možná Ti trochu pomůžu,ale náš syn si záchvat prodělal v 10 měsících (velice silný) a dnes mu jsou 2 roky a musím to zaklepat!!! , ale nic.
Čípky máme pořád v lednici a doufám, že už je nebudeme potřebovat. Přeji Vám mnoho štěstí, ať se Vám to vyhýbá. Lucie
Všem moc díky za odpovědi a ještě bych se chtěla zeptat, jestli provádíte nějaká preventivní opatření, aby k záchvatu nedošlo?
Třeba dostatečná vlhkost v pokoji, chlad a podobně.
Ještě jednou díky Luzilka
Luciiee, tak to vám přeju a přeju si, aby to bylo tak i u nás. (nejen)
Dano, prosím tě, jaká homeopatika mu dáváš ? Měli jsme to také jednou a od té doby bojím, bojím
.
Díky Ája
Ahoj Smailinko,
máme v Kroměříži výborného homeopata a u toho jsem byla.Takže to není nic z lékárny.Řešila jsem to komlexně i s imunodefektem.
Ale zkus se zeptat v lékárně.Myslím si,že od firmy Boiron něco existuje.A nebude to ani tak drahé.
Moc jsem ti nepomohla a přeju ať jsou tvé obavy zbytečné.
Dana a dva rošťáci
Ahoj.
Jsme v léčebné fázi lehčí laringitidy. Měli jsme ji poprvé, takže telefonická konzultace skončila na pohotovosti, protože to hrčení, chrchlání a štěkání mě pěkně vyděsilo. A to už máme za sebou kde, co včetně hospitalizací v nemocnici.
Teď už budu chytřejší a vím, že Rectodelt je spása (máme jej preventivně v lékárničce, která se plodně rozrůstá) a chladný, studený zimní vzduch ještě zvlhčený vynikající pomocník. A hlavně nepanikařit a jednat rychle.
Radimek spí sám v pokojíku, ale máme otevřená dveře a tak nás dělí jen stěna, určitě bych se nebála, že ho neuslyším. V případě vzdálenější ložnice a pokojíku bych to asi řešila chůvičkou.
Beruška
Ahojte, mám jen dotaz - dají se ty čípky koupit i normálně a nebo jsou jen na předpis?
A ještě jeden - taky jsme čípek dostaly na pohotovosti. Byly jsme tam kolem šesté, ale protože Aninka ještě před spaním obvykle kaká, tak jsem se ptala paní dr. jestli to nevykaká. Říkala, že se to velmi rychle rozpouští a že to nebude problém. Ale víc než polovinu Aninka stejně vykakala a ráno v kakání taky ještě kousek měla. Nemáte s tím někdo zkušenost? Je možné, že to její tělo prostě nedokáže rozpustit???
Petra
AHojky všem,
souhlasím snad se vším, co tu holky psaly…I my jsme si prodělali laringitidu
. Malému byl čerstvě rok a dostal rýmu a kašel, najednou měl 40 horečky a já byla totálně hotová a nevěděla jsem,co se děje. O nějaké laringitidě jsem neměla ponětí, na to mě nikdo nepřipravil, a to jsem toho dost přečetla…Na pohotovosti nám dali čípek, v nemocnici na:,–(ili synkovi antibiotika a pak už to bylo naštěstí lepší a lepší…Ale stejně mám strach.Opakovat se to může,to nikdo neví.Ale chladný vzduch, popř. otevřít mražák, vlhký vzduch pomocí namočených plínek nebo ručníků a rectodelt, to jsou první pomoci.Musím ale říct, že kdykoliv měl malý od té doby rýmu nebo se mi jen něco nezdálo, jeli jsme na pohotovost. Stejně mám strach,že to tak dostatečně nepoznám,zda-li je to „jen“ kašel nebo laringitida. Naštěstí jsme vždycky od té doby jeli z pohotovosti zpátky domů… U svého dětského dr. jsem si nechala čípky napsat, jsou v balení po čtyřech (aspoň ty,co mám já) a stojí to přes 200, doplatek by měl být kolem 50,–Kč.Nevím, proč by to dr. nemohl napsat,nevidím v tom problém. Je to první pomoc,když se mimčo dusí, někdy prostě je pohotovost daleko,tak je lepší zasáhnout doma pomocí čípku a pak jet k dr.
Přeji,aby laringitida vůbec nebyla
a děti byly stále zdravé…Ať se daří!Maxik+Péťa (21měs)