Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj dcera má zítra. narozeniny, od tchánovců dostala jako dárek takový ten světelný laser na zed. Od vietnamců. Bliká to v pokojíčku jako na diskotéce. Mám z toho divnýpocit. Otázka zní: nemůže to dcerce nějak ublížit?
Kolik je dcerce? Já ho měla, kdyz ni bylo asi 10 a myslím si bez následků
![]()
Pokud se do toho bude divat tak to teoreticky muze poškodit oci. Dopis bych to ale neohrozila…ale potřeby se to treba mohlo „rozbit“:)
@dendule4 Může. Nesmí si s tím posvítit do očí - je to rizikové - poškozenou sítnici už jí nikdo nespraví. Tedy pokud je to opravdu laser a ne barevná žárovička. Pokud je to opravdu laserové, tak jedině pod dohledem.
@mamina89 píše:
Kolik je dcerce? Já ho měla, kdyz ni bylo asi 10 a myslím si bez následků![]()
Dle podpisu 4 roky - to je strašně málo na laser bez dohledu.
Ale laserové to asi neni ne? Spis jen projektor ne?
Příspěvek upraven 30.12.16 v 22:01
@AndilekOli píše:
Dle podpisu 4 roky - to je strašně málo na laser bez dohledu.
Dle podpisu me to nenapadlo
Záleží, jestli je to vůbec laser nebo jen světelná zarovicka
Ale takhle malýmu dítěti bych ani blikajici zarovku nedala. My měli takový „laser“ na zed a šly tam vyměnit nastavce a promitali to obrazce. Taky to tehdy bylo od Vietnamců. ![]()
@mamina89 já to nepoznám
ale jako pro mě osobně je to po určité době dost nepříjemné, za chvilku jsem jí to vypla a odnesla
@mamina89 píše:
Dle podpisu me to nenapadloZáleží, jestli je to vůbec laser nebo jen světelná zarovicka
Ale takhle malýmu dítěti bych ani blikajici zarovku nedala. My měli takový „laser“ na zed a šly tam vyměnit nastavce a promitali to obrazce. Taky to tehdy bylo od Vietnamců.
Oni právě tyhle věci prodávají i ve variantě žárovička i ve variantě laser - u laseru by měly být napsané vlnové délky a výkon, u žárovičky ne. Ale je fakt, že i žárovičkový blikající cirkus je asi dost hukot na nervovou soustavu malého dítěte.
Nechápu smysl a účel tohoto „daru“.Uměla bych si představit něco přínosnějšího.
@AndilekOli no a co ted? Mám jí to zabavit? Budu krkavčí matka, co jí sebrala dárek od babičky a dědečka ![]()
@dendule4 píše:
Ahoj dcera má zítra. narozeniny, od tchánovců dostala jako dárek takový ten světelný laser na zed. Od vietnamců. Bliká to v pokojíčku jako na diskotéce. Mám z toho divnýpocit. Otázka zní: nemůže to dcerce nějak ublížit?
mohlo by jí to vyvolat epileptický záchvat ![]()
@Burj Chalifa píše:
mohlo by jí to vyvolat epileptický záchvat
Napadlo mě to samé, jen jsem nechtěla takhle natvrdo strašit ![]()
@dendule4 píše:
@AndilekOli no a co ted? Mám jí to zabavit? Budu krkavčí matka, co jí sebrala dárek od babičky a dědečka
Já bych ji to sebrala a vysvětlila - pokud už má trošku rozum, že by jí to mohlo zkazit oči - můžete spolu vybrat jakože náhradní dárek „od babičky“.