Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vyckej, osobni zkusenost nemam, ale uvadi se ze se to muze spravit samo… tak prinejhorsim by sla dcerka na zakrok az by byla vetsi… coz je urcite lepsi!!! bude lip spolupracovat, lepe dodrzovat lecebna opatreni, bude si umet rict kdyz by byl nejaky problem
kdyz s tim ted nema zadny problem tak to jen sleduj a uvidis ![]()
Moje dcera to měla v roce a půl, mírně, doktorka vzala to dřevěné dlátko, hodně infadolanu a oddělila to, ale bylo to cca 3 mm.. malá ani nepipla a neměla ani žádné potíže, jen jsem musela každý den ty pysky jakoby odtahovat od sebe aby se ukázal poševní vchod. Říkala že kdyby to zarostlo moc, mohla by mít potíže s čůráním..za mě bych to řešila hned než čekat..nebude si nic pamatovat..
@KáťaKašpi To jste ale řešili blanku nebo srostlé malé pysky k sobě, ne? Protože my řešíme malé pysky přilepené k velkým a tam problém s močením nehrozí
Jsem z toho špatná, protože na hygienu dbáme, pravidelně je odděluji, jemně roztahuji, mázek odstraňuji a stejně se to pomalu a jistě slepuje ![]()
@Anonymní píše: Více
Nech to být. Jedna dcera to měla také a tenkrát jí to gynekoložka odtrhla. Nemusím asi psát, jak u toho brečela. Navíc se jí to udělalo znovu. Šli jsme k jiné dětské gynekoložce. Ta nad tou první kroutila hlavou.
Podle té druhé doktorky je to naprosto zbytečný velmi bolestivý zákrok, který navíc nic nevyřeší, protože se to slepí znovu. Vyřeší to až hormony v pubertě - díky nim se to odlepí samo.
Opravdu ji, prosím, nenech zbytečně trápit,
Příspěvek upraven 24.06.24 v 09:07
@KáťaKašpi To je ale jiný problém. To se slepuje poševní vchod a ten se hlídat a šetrně rozlepovat musí.
@Anonymní píše: Více
Dělej to dal, tak jako dosud - děláš to dobře. Poševní vchod hlídej, ale stydkých pysků si nevšímej. To vyřeší čas.
Některé holčičky jsou k tomu prostě náchylné. Nezáleží to na hygieně!
Já mám dcery tři a trpěla na to jenom jedna. O všechny jsem samozřejmě pečovala stejně. Není to Tvoje chyba!
@paja120 Moc děkuji za komentář a uklidnění
Pediatr říkal to samé, jistý si nebyl, ale taky právě nechce dceru posílat na gynekologii, aby neměla trauma, a hlavně, že se to má tendenci po zákroku opět slepit
Mě jen znervóznilo, že to začíná vypadat jak jeden celek a prostě to nejde oddělit ![]()
Můj dotaz se týká laterální synechie u holčiček.
Dcerka má oba malé pysky do poloviny přilepené k velkým, malé pysky nejdou oddělit od velkých pysků. Je vidět pouze jejich obrys. Prosím, máte někdo zkušenost, že se opravdu oddělí samy bez zásahu? Dcera má 16 měsíců. Mám to skutečně nechat být? Pediatr zatím neřeší, prý to má tendence se opakovat.