Látkovky a zadeček

269
19.7.11 08:44

latkovky a zadeček

ahoj, prosím poraďte, mám 18ti denního drobečka, látkovky jedeme asi týden a má zadeček jak pavián… a nerada bych se vracela k jednorázovkám… dávám čtvercovku a separačku a na to pul svrchnáky, už jsem vytáhla i vlňáky, mažu už vším možným (rybilka, sudocrem, zásyp), zatím to není nic moc. otírám medvídkem (olejová emulze s vodou). co dělám špatně? U první dcery jsme látkovali asi od měsíce a takovýhle problém nebyl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12225
19.7.11 08:46

Neviem v com je problem, u nas bolo len malicko zacervenane a vtedy mi pomohlo, ked bola bez plienky hodinku-dve, resp. niekedy bez PULiek, len stvorcova plienka zopnuta sponkou, ktoru som menila aj kazdych 15 minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
19.7.11 08:50

spatne nedelas nic, jen kazde decko je jine :mrgreen:
Zkus separacky z jineho materialu - ja napr. pouzivam flisove, celulozu malej nedaval… a to mazani zkus zmenit treba na leniensku, nebo se mi pri ekzemu osvedcila mesickova vazelina… jeste muzes zkusit na otirani neco s hermankem (desinfekce)
Pak by taky moh byt problem s praskem, muzu doporucit sliz nebo kdyz nestiham udelat nebo u nasich mam ecover…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
19.7.11 08:53

já taky teď nedávno bojovala s opruzeninami. Používala jsem taky medvídka…přestala jsem ho používat, myla vodou přímo v umyvadle nebo utírala černým čajem a hodně mi pomohla indulona baby (dávala jsem silnější vrstvu) (sudocrem apod. nepomohli vůbec). Taky je dobrý odvar z řepíku. Taky je dobrý samozřejmě větrat, ale máš taky malé mimi, že bys měla vše pořád pokaděný :lol: …Nevim proč, ale medvídek teda nic moc, alespoň podle mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932
19.7.11 08:54

Já mám úplně opačné zkušenosti s látkovkmi a jednorázovkami.
Ale to není podstatné. Z toho popisu toho, co používáš, nevidím žádný problém. Jediné, co mě napadá, je četnost přebalování, kterou jsi nezmínila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
19.7.11 08:55

Bohužel neporadím, já látkovky zkusila taky a jak píšeš během týdne se mi tak oprudil, že to měl až do krve chudák, tak jsem zase přešla na papírové a je klid a zadeček v pořádku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
19.7.11 08:55

jojo, presne, nechavat co nejvic bez plinky nebo aspon bez svrchnaku a prebalovat co nejcasteji. a s tim mazanim nevim, ja mazu az je problem, preventivne nikdy. Na opruzeniny se pry docela osvedcil Imazol (da se koupit volne). A pak pry koupani v repiku a nebo zkusit vlozku z buretoveho hedvabi. Taky zkus zapatrat ve svem jidelnicku (pokud teda kojis)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
19.7.11 09:08

Možné příčiny: nevyhovující separačky - změnit druh nebo zkusit bez nich, nevyhovuje PUL - není to neobvyklé některé děti ho opravdu nesnesou.
Teď když to má tak špatné tak to chce hodně větrat a omývat pod tekoucí vodou.
S mastmi moc zkušeností nemám, závisí, jak to má opruzené, jestli to je vysušené, tak promazávat (nesolené sádlo, vazelína z lékárny), jestli jsou tam odřeniny, tak to bohužel neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.7.11 09:13

Vyměnila bych separačky, případně nedávala žádné.
Osobně mám velice dobrou zkušenost s Ondřejovou mastí, na opruzeniny fungovala zázračně, zklidnila podráždění, urychlila hojení, pak to dokončil bepanthen.
A dej si dítko na zem, pod něj plíny a nech ho větrat, i takto malé miminko může větrat, co se stane nejhoršího? Maximálně si opatla patičky v hovínku :wink:
A asi bych myla pod tekoucí vodou, tomu se nic nevyrovná, medvídka jsem používala na cesty, ale žádný vlhčený ubrousek nevyčistí tak dobře, jako tekoucí voda a žínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
19.7.11 11:02

díky za rady, separacky zkusim nedavat, omyvat repickem, prebaluji casto, ale kdyz usne tak ne a to asi bude problem, protoze spi treba i 5 hodin vkuse (pak zas to strida s hodinami kdy jí furt dokola prebaluju, kojim a nosim a polozit se neda, takze to vetrani asi moc nepujde…), peru v ulrichu (eco) ten by snad nemel vadit… s tim mazanim kazdy doporucuje neco jineho :) ona to ma cerveny ale suchy ne, a mistama pupinky… ad moje strava - co by to mohlo dělat? mam pocit ze kojici matky nesmeji skoro nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
19.7.11 11:48

ke strave - houby, plisnove syry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
19.7.11 12:02

ajo ja kdyz prala v ulrichu tak jsem mela malou taky opruzelou, nerikam, ze je to tim, ale clovek nikdy nevi, ted peru v batoleti nebo v lovele a dobry…
jinak mala nesnasi pul, tkz to u vas taky muze byt ten problem…
pak to muze byt separackou, mala nesnasi celulozovy, ony jsou silnejsi, ted pouzivam viskozovy a je to ok, jsou sice takovej pruhlednej papir a vodu z vajeciny propusti, ale zadek je dobrej..
za me tedy nejlepsi jako svrchnaky jsou vlnacky anebo bez svrchnaku…
jinak hodne hodne vetrat, presne jak psala gladys…
a omyvat cernym cajem, namacela jsem si plinu a omyvala a jinak pokadenou jsem myla pod tekouci vodou ty se fakt nic nevyrovna…
a jeste k tem mastim.. v poradne mi porad omilali jak mam mazat preventivne tak jsem mazala a mala byla porad jak orangutan, a mazala jsem vsim moznym ptz nic nepomahalo…tak jsem se na nejaky slavny mazani vykaslala a je klid… jenom kdyzje problem, ted teda zrovna mame :roll: asi nejaky prikrm, tak mazu obyc kremem od babylove nebo jak tu psaly holky detska indulona… vsechny drazsi kremy a masti jsou na houby… a namazu jenom lehce postizenou kuzi a vetsinou do vecera byva klid…
u vas to bude na delsi dobu, hlavne vychytat co mrneti vadi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.7.11 12:36

ad větrání, ono to člověku sice přijde, ža ta miminka čuraj a kakaj furt, ale chce to nebát se a vzít si i nahatý mimi do náručí :wink: Já dám i na ruce synovi pod zadeček složenou čtvercovku, abych to případně nechytla z první ruky a pochovám rozbalenýho, kojím taky někdy v leže jen položeného na plíně, zkoušela jsem z bezplenkovky kojit s dítětem v klubíčku nad miskou, aby se případně vykakal tam, ale jsem nějaká levá :roll:
Já se takto bála u prvního a furt řešila, co počurá, pokaká… A teď zkrátka radši risknu počuraný kalhoty než ho furt mordovat v plíně.Už i spal na podložce s nahou prdelkou a jak byl spokojený, hezky se rozvalil a usnul, když se vzbudil, tak jsem jen před pinďou podržela složenou plínku, on načural na ni a spal dál 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
19.7.11 12:43

ja by som ho davala spat nahateho, proste das pod neho ochranne plienky alebo stary uterak alebo vrstvu starsieho lozneho pradla, proste nieco, co moze zaspinit a nech si tych 5 hodin spinka vyzleceny...... tiez sme to tak robievali.
Mne sa maly obcas brutalne oprudi (asi zubky) a moc nam pomaha imazol. Ucinna latka je tam clotrimazol, co je to iste, ako v canestene, teda nici to hubove a plesnove fujtajbly. Neviem, preco to posobi na prdelku, ale je to tak :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
19.7.11 12:49
cuttysark píše:
Mne sa maly obcas brutalne oprudi (asi zubky) a moc nam pomaha imazol. Ucinna latka je tam clotrimazol, co je to iste, ako v canestene, teda nici to hubove a plesnove fujtajbly. Neviem, preco to posobi na prdelku, ale je to tak :think: :lol:

protože to někdy je opravdu způsobené plísní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí