Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A dotaz je tedy jaký? Nemůžeš do lázní s dítětem, protože manžel nezvládne se postarat o dvě děti školního věku.
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji se spíše vypovídat…vím jak to u nás je a prostě vim, že s tím nic neudělám 😏.
Máme s manželem 3 děti, 2 školního věku a 1 dítě se specifickými potřebami. Ráda bych s tou nejmladší do lázní…teď už vím, že na měsíc to nejde, bohužel. Manžel si netroufá, vydržet mesic bez nás… do toho domácnost, děti apod… no a hlídání není. Jeho rodiče jsou už starší a mají docela zdravotní problémy. No a moji rodiče, ti jsou na druhé straně republiky. Jsou to bývalí učitele a tím pádem jejich pohled na všechno je jiný… nejhorší byly 2 roky covidu, kdy se ty vztahy úplně změnily. A já zřejmě dozrala a mám své vlastní názory.
Když jsem mamce řekla o těch lázních, hned se oborila a co manžel, ten se nedokáže o ně postarat? Měsíc… no a už to jelo…a ještě podotkla no my taky neměli hlídání… měli tetky na vesnici, kteří nás občas hlídali.
Vím, že s tím nic neudělám, ale mrzí mě ten přístup. Nemá manžela ráda a to je ten kámen úrazu… prostě máme svůj život a úplně jinak než to měli oni…tak občas nerespektuje věci a nedokáže se s nimi smířit 🥹.
Děkuji za přečtení.
Sama to píšeš, máte SVŮJ život. To, že se nedokáže smířit s některými věcmi, to už je její boj, ne tvůj.
No upřímně manžel se musí začít učit starat o rodinu, kdyby se ti něco stalo tak jako co?? Jestli mu to chceš usnadnit, navař do mrazáku, úkoly zvládne ne? Pračku myčku mu vysvětli a at trénuje pod tvým dozorem, hele to dá
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji se spíše vypovídat…vím jak to u nás je a prostě vim, že s tím nic neudělám 😏.
Máme s manželem 3 děti, 2 školního věku a 1 dítě se specifickými potřebami. Ráda bych s tou nejmladší do lázní…teď už vím, že na měsíc to nejde, bohužel. Manžel si netroufá, vydržet mesic bez nás… do toho domácnost, děti apod… no a hlídání není. Jeho rodiče jsou už starší a mají docela zdravotní problémy. No a moji rodiče, ti jsou na druhé straně republiky. Jsou to bývalí učitele a tím pádem jejich pohled na všechno je jiný… nejhorší byly 2 roky covidu, kdy se ty vztahy úplně změnily. A já zřejmě dozrala a mám své vlastní názory.
Když jsem mamce řekla o těch lázních, hned se oborila a co manžel, ten se nedokáže o ně postarat? Měsíc… no a už to jelo…a ještě podotkla no my taky neměli hlídání… měli tetky na vesnici, kteří nás občas hlídali.
Vím, že s tím nic neudělám, ale mrzí mě ten přístup. Nemá manžela ráda a to je ten kámen úrazu… prostě máme svůj život a úplně jinak než to měli oni…tak občas nerespektuje věci a nedokáže se s nimi smířit 🥹.
Děkuji za přečtení.
Mrzet tě má přístup manžela, co je nezvládnutelného na starosti o vlastní děti školního věku? Proč by ho měly zastupovat babičky?
Manžel si netrofá…no ale měl by, jsou to jeho děti a lázně jsou pro malou asi potřeba, ne? Takže by mu nic jiného nezbylo…jako prarodič bych taky nejela nikam na měsíc, když mají děti otce…
Děkuji. No ono spíš jde více o to kdyby náhodou onemocněly děti. Manžel to s nimi zvládá, to jo… Nechci aby přijeli na měsíc… o to ani nejde.
Tam je to spis ten boj mezi mnou a matkou…že me ani nenabídne pomoc, kdyby byla potřeba. Prostě ten vztah je špatný.
Už léta si vždy poradíme sami, bez nich. Jen jsou urcite situace, kdy je lepší mít někoho po ruce.
Tak tam asi nemáte jet jen pro srandu králíkům..
Pokud nezvládne děti a domácnost měsíc v kuse, tak se po týdnu v lázních stridejte.
@PrdlaR píše:
Děkuji. No ono spíš jde více o to kdyby náhodou onemocněly děti. Manžel to s nimi zvládá, to jo… Nechci aby přijeli na měsíc… o to ani nejde.
Tam je to spis ten boj mezi mnou a matkou…že me ani nenabídne pomoc, kdyby byla potřeba. Prostě ten vztah je špatný.
Už léta si vždy poradíme sami, bez nich. Jen jsou urcite situace, kdy je lepší mít někoho po ruce.
v lázních se můžete po domluvě vystřídat, pokud budou nemocné „klasicky“ to zvládne
@ka2ka děkuji.....
akorát tady nechápu… to člověk dává anonymně a najednou něco napise a je tam jmeno?
@Anonymní píše:
Děkuji za přečtení.
A co by manžel nezvládl? Měsíc uteče jak voda, a jestli by lázně nejmladší dceři pomohly, tak to prostě nějak zvládne ne?
@PrdlaR píše:
@ka2ka děkuji.....
akorát tady nechápu… to člověk dává anonymně a najednou něco napise a je tam jmeno?
Když chceš anonym, tak ho musíš zaškrtnout u každého příspěvku, ne jen u jednoho.
V lázních opravdu nemusíš trčet měsíc v kuse, můžete se s manželem střídat třeba po týdnu nebo 14 dnech, prostě jak se vám to bude hodit.
@Maddie764
No my ještě nikam nejedeme..
Prozatím zjišťuji všechno okolo a potom jednám…
Byli jsme na logopedickem diagnostickem pobytu v Brně a pracujeme jak můžeme. Jen nám doporučili něco intenzivního…
@arinecka píše:
Když chceš anonym, tak ho musíš zaškrtnout u každého příspěvku, ne jen u jednoho.
To je už jedno 🤣
Děkuji za přečtení.