Lázně dítěte a prarodiče

Anonymní
6.11.23 16:11

Lázně dítěte a prarodiče

Ahoj, potřebuji se spíše vypovídat…vím jak to u nás je a prostě vim, že s tím nic neudělám 😏.
Máme s manželem 3 děti, 2 školního věku a 1 dítě se specifickými potřebami. Ráda bych s tou nejmladší do lázní…teď už vím, že na měsíc to nejde, bohužel. Manžel si netroufá, vydržet mesic bez nás… do toho domácnost, děti apod… no a hlídání není. Jeho rodiče jsou už starší a mají docela zdravotní problémy. No a moji rodiče, ti jsou na druhé straně republiky. Jsou to bývalí učitele a tím pádem jejich pohled na všechno je jiný… nejhorší byly 2 roky covidu, kdy se ty vztahy úplně změnily. A já zřejmě dozrala a mám své vlastní názory.
Když jsem mamce řekla o těch lázních, hned se oborila a co manžel, ten se nedokáže o ně postarat? Měsíc… no a už to jelo…a ještě podotkla no my taky neměli hlídání… měli tetky na vesnici, kteří nás občas hlídali.
Vím, že s tím nic neudělám, ale mrzí mě ten přístup. Nemá manžela ráda a to je ten kámen úrazu… prostě máme svůj život a úplně jinak než to měli oni…tak občas nerespektuje věci a nedokáže se s nimi smířit 🥹.
Děkuji za přečtení.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21881
6.11.23 16:14

A dotaz je tedy jaký? Nemůžeš do lázní s dítětem, protože manžel nezvládne se postarat o dvě děti školního věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8528
6.11.23 16:19
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji se spíše vypovídat…vím jak to u nás je a prostě vim, že s tím nic neudělám 😏.
Máme s manželem 3 děti, 2 školního věku a 1 dítě se specifickými potřebami. Ráda bych s tou nejmladší do lázní…teď už vím, že na měsíc to nejde, bohužel. Manžel si netroufá, vydržet mesic bez nás… do toho domácnost, děti apod… no a hlídání není. Jeho rodiče jsou už starší a mají docela zdravotní problémy. No a moji rodiče, ti jsou na druhé straně republiky. Jsou to bývalí učitele a tím pádem jejich pohled na všechno je jiný… nejhorší byly 2 roky covidu, kdy se ty vztahy úplně změnily. A já zřejmě dozrala a mám své vlastní názory.
Když jsem mamce řekla o těch lázních, hned se oborila a co manžel, ten se nedokáže o ně postarat? Měsíc… no a už to jelo…a ještě podotkla no my taky neměli hlídání… měli tetky na vesnici, kteří nás občas hlídali.
Vím, že s tím nic neudělám, ale mrzí mě ten přístup. Nemá manžela ráda a to je ten kámen úrazu… prostě máme svůj život a úplně jinak než to měli oni…tak občas nerespektuje věci a nedokáže se s nimi smířit 🥹.
Děkuji za přečtení.

Sama to píšeš, máte SVŮJ život. To, že se nedokáže smířit s některými věcmi, to už je její boj, ne tvůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27684
6.11.23 16:22

No upřímně manžel se musí začít učit starat o rodinu, kdyby se ti něco stalo tak jako co?? Jestli mu to chceš usnadnit, navař do mrazáku, úkoly zvládne ne? Pračku myčku mu vysvětli a at trénuje pod tvým dozorem, hele to dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
6.11.23 16:24
@Anonymní píše:
Děkuji za přečtení.

Mrzet tě má přístup manžela, co je nezvládnutelného na starosti o vlastní děti školního věku? Proč by ho měly zastupovat babičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32133
6.11.23 16:26

Manžel si netrofá…no ale měl by, jsou to jeho děti a lázně jsou pro malou asi potřeba, ne? Takže by mu nic jiného nezbylo…jako prarodič bych taky nejela nikam na měsíc, když mají děti otce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
6.11.23 16:33

Děkuji. No ono spíš jde více o to kdyby náhodou onemocněly děti. Manžel to s nimi zvládá, to jo… Nechci aby přijeli na měsíc… o to ani nejde.
Tam je to spis ten boj mezi mnou a matkou…že me ani nenabídne pomoc, kdyby byla potřeba. Prostě ten vztah je špatný.
Už léta si vždy poradíme sami, bez nich. Jen jsou urcite situace, kdy je lepší mít někoho po ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
6.11.23 16:34

Tak tam asi nemáte jet jen pro srandu králíkům..

Pokud nezvládne děti a domácnost měsíc v kuse, tak se po týdnu v lázních stridejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27684
6.11.23 16:36
@PrdlaR píše:
Děkuji. No ono spíš jde více o to kdyby náhodou onemocněly děti. Manžel to s nimi zvládá, to jo… Nechci aby přijeli na měsíc… o to ani nejde.
Tam je to spis ten boj mezi mnou a matkou…že me ani nenabídne pomoc, kdyby byla potřeba. Prostě ten vztah je špatný.
Už léta si vždy poradíme sami, bez nich. Jen jsou urcite situace, kdy je lepší mít někoho po ruce.

v lázních se můžete po domluvě vystřídat, pokud budou nemocné „klasicky“ to zvládne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
6.11.23 16:37

@ka2ka děkuji.....
akorát tady nechápu… to člověk dává anonymně a najednou něco napise a je tam jmeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33682
6.11.23 16:37
@Anonymní píše:
Děkuji za přečtení.

A co by manžel nezvládl? Měsíc uteče jak voda, a jestli by lázně nejmladší dceři pomohly, tak to prostě nějak zvládne ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33682
6.11.23 16:38
@PrdlaR píše:
@ka2ka děkuji.....
akorát tady nechápu… to člověk dává anonymně a najednou něco napise a je tam jmeno?

Když chceš anonym, tak ho musíš zaškrtnout u každého příspěvku, ne jen u jednoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
6.11.23 16:38

V lázních opravdu nemusíš trčet měsíc v kuse, můžete se s manželem střídat třeba po týdnu nebo 14 dnech, prostě jak se vám to bude hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
6.11.23 16:39

@Maddie764
No my ještě nikam nejedeme..
Prozatím zjišťuji všechno okolo a potom jednám…
Byli jsme na logopedickem diagnostickem pobytu v Brně a pracujeme jak můžeme. Jen nám doporučili něco intenzivního…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
6.11.23 16:40
@arinecka píše:
Když chceš anonym, tak ho musíš zaškrtnout u každého příspěvku, ne jen u jednoho.

To je už jedno 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová