Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,máme vypsaný papír na lázně .barča má 4 roky .nevíte jak to probíhá a kolik to stojí a jak dlouho-kdo má zkušenost? díky
Tak to vůbec netuším..... …asi bych se spíš zeptala doktora, který papír napsal, ten bude snad vědět víc.
Taky si můžeš u pojišťovny zjistit, jestli nepřispívá, některé ano.
Ryko - buď se zeptej přímo u dr. co malé napsal/a lázně nebo si zavolej přímo do lázní a poptej se na veškeré procedůry nebo na co tam máte chodit!
Tady ti dám odkazík přímo na lázně, ale asi už ho mít budeš:
http://www.spa.cz/…-luhacovice/?…
Ahoj,
v květnu jedeme s malým do lázní do Luhačovic. Celé to hradí pojišťovna. Papír jsme měli od dětské dr. + doporučení z alergologie. Pojišťovna to proplatí i tobě nebo prostě tomu kdo pojede s dítětem jako doprovod. Délka pobytu jsou 4 týdny pro dítě s doprovodem. Akorát se platí poplatek jako v nemocncici tzn 60Kč osoba/den
Jsme pojištěni u HZP.
Jé, závidím, Luhačovice, místo mého dětství
Tam se ti nemůže nelíbit. Jela bych hned. ![]()
PS: asi jsem ti moc nepomohla, že…
My pojedeme do Luhačovic již potřetí. Nutno podotknouti, že za poslední rok, kdy byl malej zdravej, byl právě ten měsíc v Luhačovicích. Jezdíme tam v červnu, kdy začíná lázeňská sezóna a moc se nám tam líbí. Taky záleží, kde budete ubytovaný. Ale jinak, hezká příroda a procházky v lese, ale taky možnost užít si společenský život v městečku. Opravdu doporučuji.
Ahoj,
je tady nějaká maminka, která odjíždí do Luhačovic v termínu kolem 20.8.15?
Nejede nějaká maminka do Luhačovic na Vítkov 28.5-28.6 2015
?
Prosím, kdo už tam byl s dítětem? Jak to tam probíhá, jaké jsou procedury, budíčky…?
Ahoj, musíš si oběhnout praktického i odborného lékaře (zpravidla alergologa). Praktik vypíše papíry a odborný lékař napíše doporučení, evt. přiloží lékařskou zprávu. Musíš ale na lázních trvat, moc se jim to nechce vypisovat, takže o co si neřekneš, to nemáš. S žádostí pak jedeš na pojišťovnu (lépe osobně, ale někteří praktici to posílají sami). Do dvou týdnů nám z pojišťovny volali, že lázně jsou schválené. Rezervaci termínu v daném místě (např. Luhačovice) si ale udělej co nejdříve, i když žádost ještě nemáš schválenou, nemuseli by mít volno v době, kdy chceš jet.
Po příjezdu se nahlásíš na recepci, tam s tebou vyřídí ubytování a hned jdeš s dítětem na lékařskou prohlídku. Nástupním dnem je středa do 14.h. Procedury začínají hned následující den a je to mazec. Snídaně v 7:15, oběd v 11:15 a večeře v 17:15, k tomu svačiny, hlad rozhodně mít nebudete. Dvakrát denně inhalace (10 min), jednou denně tělocvik 30 min (některé děti mají ještě masáže a další cvičení), dvakrát týdně střídavé nožní koupele cca 10 min, dvakrát týdně přísadové koupele cca 20 min, dvakrát týdně bazén (chodí se mimo budovu, ale je super, teploučký s vířivkou). Volno je jen v neděli. Dopoledne vůbec nestíháme chodit ven, jak je našlapaný rozvrh (každý ho má pochopitelně jiný, aby se děti vystřídaly). V budově Miramonti je v každém patře herna a u jídelny je ještě jedna veliká. Venku je malé pískoviště a dole pod kopečkem u budovy Vítkov je krásné hřiště. Na kolonádu je to asi 10 - 15 minut, takže je určitě kam jít. Můžeš si půjčit i golfky, což jsem dost ocenila. Klukovi se nechce moc chodit. Lze jet na výlet vláčkem, pořádá se výlet do ZOO ve Zlíně, 1× za pobyt nabízejí školku na 2 hodiny. Celkový dojem dobrý, ale záleží na složení matek, dětí atd. Personál je prima. Od uklízeček přes kuchařky, recepční až po MUDr. Zatím nemám problém. Počítej ale s tím, že spousta dětí tady kašle a smrká, maminky je dávají do heren i na běžné procedury, takže zpravidla každý tady aspoň týden zamarodí (někdo jen rýmu, kašel, někdo průdušky, průjem atd.)Je to o tom, jakou má dítě imunitu, protože pobytu v herně se při čekání na procedury nejspíš neubráníte. Ubytování není žádný luxus, ale jde to. Některé pokoje jsou dost hrozné (malá nudle bez terasy, propojená s vedlejším pokojem zamčenými dveřmi - to máme zrovna my, z čehož jsem na začátku měla dost depku). Ale jsou tady i lepší studia s kuchyňkou a plovoucí podlahou. Záleží, co si zarezervuješ a zaplatíš. Já si vybírat nemohla, neměli už nic moc volného. Ale kdybych mohla, klidně si připlatím. Některé pokoje jsou standart, ale velký odvaz nečekej. Koupelna a WC je v rámci pokoje, kuchyňka s lednicí a rychlovarnou konvicí s mikrovlnkou jsou na každém patře. Uf už nevím, co bych napsala…Snad jsem pomohla. Zrovna je tady hrozně hnusně a prší, ale když je hezky, nemá to chybu.
Mě spíš zajímalo jestli se tam dá vyprat, jestli u nás (samozřejmně za poplatek) může přespat tatínek a podobně, takové praktické věci.
Vyprat se dá za 50,– a za poplatek (nevím kolik, ale nic závratného) může tatínek přespat i připlatit za jídlo.