Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky prosím o vaše zkušenosti s vyřizováním lázní na neplodnost. Já mám žádost do Františkových lázní. Zítra ji snad úspěšně půjdu podat na pojišťovnu. Co jste všechno k žádosti přikládaly? Od jakých doktorů jste měly žádost potvrzenou? A jak je to s výběrem termínu?
Děkuji za vaše informace.
No tak obecně je známo, že plodnost ženy je vyšší, pokud je s milencem a lázně jsou zase podobnými „relaxačními“ aktivitami proslulé, potom si myslím, že lázně mohou jen pomoci ![]()
Doopravdy - slyšela jsem na to chválu. Lázně podle mě především působí přes psychiku a není nad to zarelaxovat si na pojišťovnu. jsem zvědavá, co budeš mít za procedury.
Ahojcek,tak ja sa chystam ist 13.7 do kupelov-lazni.
Nabehala som sa dost-musela som mat vysetrenia komplet interne,EKG,vyjadrenie obvodnej lekarky a aj prepustaciu spravu z nemocnice ( dostala som tie kupele na zaklade toho,ze mi vyoperovali myom).
V poistovni vyplnili ostatne papiere,do kolonky „ktore lazne uprednostnujem“ napisala pani nazov Lúčky,a o cca tri tyzdne mi prislo schvalene do Nimnice.....
Tak som veeela telefonovala a nakoniec sa to zmenit podarilo
.
Hlavne pri podani ziadosti su tie vysetrenia.
A o prijati do lazni rozhoduje kapacita-odporucam vopred si zarezervovat izbu ;nie je to standardny postup,ále učinný…
Zelam vela stastia,
Tornado
ahoj večko -já měla doporučení gynekologa, lázně vypsala obvoďačka a to snad bylo všechno, přikládaly se papíry po operaci
tak tfuj tfuj, ať ti to vyjde na vhodný čas a hlavně potom ať to konečně vyjde!
Kamarádka byla ve Frantovejch a do roka po lázních měli holčičku. ![]()
Tak dnes jsem konečně podala kompletní žádost. Požadavky na přílohy byly dle paní, která zrovna u daného okýnka seděla, pokaždé jiné. Takže jsem okopírovala výsledky z imunologie, genetiky i LPS.
Termín nástupu bude do 3 měsíců od včerejška - to je datum na žádosti od mé obvoďačky.
Přesný datum si domluvím sama s lázněma. Pojišťovna mi jen pošle domů schválení a rovnou i do lázní. Nástup a ubytovaní si prý můžu domluvit. Teda říkala paní u okýnka, realita může být jiná ![]()
Budu nadále informovat..........tedy spíš trpět samomluvou.
Ahojky Veko, neboj
jak termín tak ubytování si opravdu můžeš domluvit. Já dostala lázně vloni na konci července, když mi dorazil dom schvalovací dopis, zavolala jsem přímo na lázeňský dům a bez problémů jsem se domluvila. A franťáky můžu vřele doporučit, byl to balzám na duši a tělo. Mno a teď jsem ve 27tt ![]()
Ahoj holky snad tady ještě někdo bude..co je potřeba ke schválení lázni? Jsem po 1.ivf a prvním ketu čekám na výsledek..Máme ještě jednoho mrazacka.Pak bych chtela vyzkoušet lázně před druhým ivf v říjnu mi bude 38.Dekuji za veškeré info.. ![]()
@Janulinka81 návrh na lázně vypisuje praktický lékař, musíš mít také doporučení od gynekologa - někdy je vyžadován také spermiogram partnera - do lázní musíš nastoupit do tří měsíců od vypsání návrhu lékařem, můžeš jet do Františkových Lázní nebo do Klimkovic
Byla jsem u gynekologa a jelikož se snažíme přes 2 roky a v CAR jsme zatím 2× neúspěšné IUI. partner pomalejší spermie a já mám PCO a anovulaci a pomalu nemenstruuji, tak mi řekl ať popřemýšlím nad františkovými lázněmi a proto bych se chtěla zeptat, když mi vypisuje doktor žádost pro pojištovnu můžu si vybrat sama hotel kde budu bydlet nebo to určí pojištovna?
Pojišťovna ti hradí základní ubytování na společném pokoji, pokud chceš lepší služby, tak ty jsou za příplatek.
Jinak jet tam je dobrý nápad. Máte diagnozy, u kterých by to vážně mohlo zabrat - zejména pokud partner začne suplementovat zinek a selen.
@Ou ano to vím že platí základ. to pro mě není problém ale spíš mě zajímá jestli když třeba doktor napíše že františkovy lázně - hotel dr. Adler, tak že ho skutečně dostanu? nebo pojištovně je jedno kde budu ubytovaná a záleží jak se domluvím v lázních? A to samé termín
@Myhsa
Pojišťovně je jedno jaký hotel si vyberes. Zavolej si na info centrum ve FL a tam si domluv hotel+termin+pokoj (pokud chceš jednoluzak)
@Myhsa ohledně termínu - do lázní musíš nastoupit do tří měsíců od vypsání žádosti lékařem. Návrh vypisuje praktický lékař, a je potřeba doporučení od gynekologa - někdy pojišťovna požaduje také spermiogram partnera.
Tady je přehled doplatků za hotely ve Františkových Lázních:
http://www.franzensbad.cz/…azenska-pece
@bobda děkuji to jsem chtěla vědět jestli je jim to jedno nebo to vybírají oni.. to mám taky v plánu si tam zavolat, jen jsem nevěděla jestli si to můžu vybrat sama
@Jana Martinková ano to vím, právě čekám na doporučení z CAR abych mohla jít k obvodní. Předpokládam že v CAR vědí co tam napsat a ten spermio tam kdyžtak taky napíšou.
jinak děkuji oběma za odpověď ![]()