Lázně na neplodnost

21353
30.6.09 10:37

Lázně na neplodnost

Holky prosím o vaše zkušenosti s vyřizováním lázní na neplodnost. Já mám žádost do Františkových lázní. Zítra ji snad úspěšně půjdu podat na pojišťovnu. Co jste všechno k žádosti přikládaly? Od jakých doktorů jste měly žádost potvrzenou? A jak je to s výběrem termínu?

Děkuji za vaše informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43031
30.6.09 11:06

No tak obecně je známo, že plodnost ženy je vyšší, pokud je s milencem a lázně jsou zase podobnými „relaxačními“ aktivitami proslulé, potom si myslím, že lázně mohou jen pomoci :-)))))

Doopravdy - slyšela jsem na to chválu. Lázně podle mě především působí přes psychiku a není nad to zarelaxovat si na pojišťovnu. jsem zvědavá, co budeš mít za procedury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
30.6.09 12:53

Ahojcek,tak ja sa chystam ist 13.7 do kupelov-lazni.
Nabehala som sa dost-musela som mat vysetrenia komplet interne,EKG,vyjadrenie obvodnej lekarky a aj prepustaciu spravu z nemocnice ( dostala som tie kupele na zaklade toho,ze mi vyoperovali myom).
V poistovni vyplnili ostatne papiere,do kolonky „ktore lazne uprednostnujem“ napisala pani nazov Lúčky,a o cca tri tyzdne mi prislo schvalene do Nimnice.....
Tak som veeela telefonovala a nakoniec sa to zmenit podarilo :-).

Hlavne pri podani ziadosti su tie vysetrenia.
A o prijati do lazni rozhoduje kapacita-odporucam vopred si zarezervovat izbu ;nie je to standardny postup,ále učinný…
Zelam vela stastia,
Tornado

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
30.6.09 19:50

ahoj večko -já měla doporučení gynekologa, lázně vypsala obvoďačka a to snad bylo všechno, přikládaly se papíry po operaci

• od podání to trvalo necelé 3 týdny kdy mi napsali, že za 14 nastupuji a basta fidli :wink: (většinou nedávají možnost na výběr termínu, pokud ti to hradí…)

tak tfuj tfuj, ať ti to vyjde na vhodný čas a hlavně potom ať to konečně vyjde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
1.7.09 14:36

Kamarádka byla ve Frantovejch a do roka po lázních měli holčičku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
2.7.09 11:51

Tak dnes jsem konečně podala kompletní žádost. Požadavky na přílohy byly dle paní, která zrovna u daného okýnka seděla, pokaždé jiné. Takže jsem okopírovala výsledky z imunologie, genetiky i LPS.
Termín nástupu bude do 3 měsíců od včerejška - to je datum na žádosti od mé obvoďačky.
Přesný datum si domluvím sama s lázněma. Pojišťovna mi jen pošle domů schválení a rovnou i do lázní. Nástup a ubytovaní si prý můžu domluvit. Teda říkala paní u okýnka, realita může být jiná :-)
Budu nadále informovat..........tedy spíš trpět samomluvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
9.7.09 22:54

Ahojky Veko, neboj :wink: jak termín tak ubytování si opravdu můžeš domluvit. Já dostala lázně vloni na konci července, když mi dorazil dom schvalovací dopis, zavolala jsem přímo na lázeňský dům a bez problémů jsem se domluvila. A franťáky můžu vřele doporučit, byl to balzám na duši a tělo. Mno a teď jsem ve 27tt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
26.6.19 10:57

Ahoj holky snad tady ještě někdo bude..co je potřeba ke schválení lázni? Jsem po 1.ivf a prvním ketu čekám na výsledek..Máme ještě jednoho mrazacka.Pak bych chtela vyzkoušet lázně před druhým ivf v říjnu mi bude 38.Dekuji za veškeré info.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
26.6.19 23:09

@Janulinka81 návrh na lázně vypisuje praktický lékař, musíš mít také doporučení od gynekologa - někdy je vyžadován také spermiogram partnera - do lázní musíš nastoupit do tří měsíců od vypsání návrhu lékařem, můžeš jet do Františkových Lázní nebo do Klimkovic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
16.7.19 07:51

Byla jsem u gynekologa a jelikož se snažíme přes 2 roky a v CAR jsme zatím 2× neúspěšné IUI. partner pomalejší spermie a já mám PCO a anovulaci a pomalu nemenstruuji, tak mi řekl ať popřemýšlím nad františkovými lázněmi a proto bych se chtěla zeptat, když mi vypisuje doktor žádost pro pojištovnu můžu si vybrat sama hotel kde budu bydlet nebo to určí pojištovna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.7.19 09:40

Pojišťovna ti hradí základní ubytování na společném pokoji, pokud chceš lepší služby, tak ty jsou za příplatek.

Jinak jet tam je dobrý nápad. Máte diagnozy, u kterých by to vážně mohlo zabrat - zejména pokud partner začne suplementovat zinek a selen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
16.7.19 09:49

@Ou ano to vím že platí základ. to pro mě není problém ale spíš mě zajímá jestli když třeba doktor napíše že františkovy lázně - hotel dr. Adler, tak že ho skutečně dostanu? nebo pojištovně je jedno kde budu ubytovaná a záleží jak se domluvím v lázních? A to samé termín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
16.7.19 14:48

@Myhsa
Pojišťovně je jedno jaký hotel si vyberes. Zavolej si na info centrum ve FL a tam si domluv hotel+termin+pokoj (pokud chceš jednoluzak)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
16.7.19 23:11

@Myhsa ohledně termínu - do lázní musíš nastoupit do tří měsíců od vypsání žádosti lékařem. Návrh vypisuje praktický lékař, a je potřeba doporučení od gynekologa - někdy pojišťovna požaduje také spermiogram partnera.
Tady je přehled doplatků za hotely ve Františkových Lázních:
 http://www.franzensbad.cz/…azenska-pece

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
17.7.19 07:14

@bobda děkuji to jsem chtěla vědět jestli je jim to jedno nebo to vybírají oni.. to mám taky v plánu si tam zavolat, jen jsem nevěděla jestli si to můžu vybrat sama
@Jana Martinková ano to vím, právě čekám na doporučení z CAR abych mohla jít k obvodní. Předpokládam že v CAR vědí co tam napsat a ten spermio tam kdyžtak taky napíšou.

jinak děkuji oběma za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital