Léčíme spálu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
168
8.11.14 17:49

Léčíme spálu?

Zdravím vás, chtěla jsem se zeptat. Léčíme spálu, nějak mi nesedí to, že výtěr z krku je negativní a vyrážka malou svědí nikde jsem se nedočetla zda to má svědit. Příznak je jen malinový jazyk a neměla ani teploty, vyrážka trvá již týden nijak se to nevylupuje, jazyk nehojí, má to zarudlé pod očima a drbe si hodně dlaně, záda. Spíš mi připadá, že to spála není, krev nám ani mudr. nebrala což jsem chtěla léčíme to antb. Fromilid suspenzí prosím o radu děkuji L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12862
8.11.14 17:54

@Lucie81 To je divný, hlavně ten výtěr, tam snad ten streptokok být musí, ne.
A vyrážka malou nesvědila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
8.11.14 17:58

A ještě když jsem si volala o výsledky, tak jsem to doktorce říkala, že jí to svědí a ona že jí mám dávat Fenistyl, to se mi moc nechce do ní rvát ještě tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
8.11.14 17:59

Horečky má? crp měřeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
8.11.14 18:04

Nemá horečky a CRP se u nás neměří nemáji na to ten přístroj, odebírá se krev jen akůtním případům :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
8.11.14 18:19

@Lucie81 To je celý divný, upřímně, u doktora, který nemá přístroj na měření CRP a např. test na spálu přímo v ordinaci, bych nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
8.11.14 19:35
@Lucie81 píše:
Zdravím vás, chtěla jsem se zeptat. Léčíme spálu, nějak mi nesedí to, že výtěr z krku je negativní a vyrážka malou svědí nikde jsem se nedočetla zda to má svědit. Příznak je jen malinový jazyk a neměla ani teploty, vyrážka trvá již týden nijak se to nevylupuje, jazyk nehojí, má to zarudlé pod očima a drbe si hodně dlaně, záda. Spíš mi připadá, že to spála není, krev nám ani mudr. nebrala což jsem chtěla léčíme to antb. Fromilid suspenzí prosím o radu děkuji L.

Co když jen ty ATB nezabraly? Šla bych znovu k doktorce nebo teď o víkendu pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
8.11.14 19:36
@Lucie81 píše:
Nemá horečky a CRP se u nás neměří nemáji na to ten přístroj, odebírá se krev jen akůtním případům :zed:

To je smutný a spála není dost akutní jo? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
8.11.14 19:44

Pokud je podezření na spálu, tak bez anamnestických údajů o alergii na peniciliny (a mírně zkříženě i na cefalosporiny a karbapenemy) není důvod k předepsání makrolidu. Lékem volby je samozřejmě acidostabilní fenoxymethylpenicilin. Jednalo by se o dosti závažné pochybení. Jinak měření CRP není směrodatné, a tak bych to lékařce neměl za zlé. Zažil jsem mnoho případů, kdy CRP bylo okolo 90 a jednalo se o virovou infekci, na druhé straně dětští pacienti s CRP pod 20 měli dost závažné bakteriální infekce. Při diferenciálním obrazu bílých krvinek zase může zmást lékaře počáteční leukocytóza se vzestupem neutrofilů (+ jejich nezralých forem = tyček; posun doleva) v počátku virového onemocnění. A ambulantní sérologické testy nejsou také žádnou výhrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
8.11.14 19:52
@Lucie81 píše:
Zdravím vás, chtěla jsem se zeptat. Léčíme spálu, nějak mi nesedí to, že výtěr z krku je negativní a vyrážka malou svědí nikde jsem se nedočetla zda to má svědit. Příznak je jen malinový jazyk a neměla ani teploty, vyrážka trvá již týden nijak se to nevylupuje, jazyk nehojí, má to zarudlé pod očima a drbe si hodně dlaně, záda. Spíš mi připadá, že to spála není, krev nám ani mudr. nebrala což jsem chtěla léčíme to antb. Fromilid suspenzí prosím o radu děkuji L.

Teď jsme doléčili také spálu. Dcera se jen osypala, žádné horečky ani malinový jezyk. Vyrážka svědila, na pohotovosti usoudily, že je to alergická reakce. Doktorka nám dělala dvakrát výtěr z krku a jeden z nosu. Všechny negativní. Po týdnu a dvou dnech se dceři začaly loupat ruce takže nasadila ospen. Prý se jí mohl dostat streptokok do těla i přes nějaký škrábanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
8.11.14 20:22

Dcera má alerigii na penicilin tak proto antb. bez něj. Doktorce jsem doposud důvěřovala, v pondělí jsme objednaní na prohlídku, nejsem si jen jistá zda je to opravdu spála a tak léčení antb. nemusí být zrovna dobré řešení a ještě být 14 dní zavření doma :zed: Znepokojuje mě co by jí tedy mohlo být? Nějaká imunitní porucha? Třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí