Pamycon a jiné volně prodejné kapky

685
7.11.14 19:32

Pamycon a jiné volně prodejné kapky

Holky, zapomněla jsem se zeptat doktora, zda můžu s Pamyconem dávat i třeba Otrivin? Malá má hroznou rýmu, je celá zahleněná, teď nám 2× z těch hlenů zvracela, konečně usnula a hrozně chrápe - má úplně plný nos :( Nosík jsem jí vystříkala Stérimarem s Cu, odsála a kápla jsem Pamycon. Mohu dát ještě třeba za 2 hodiny otrivin? Chtěla bych jí ještě pak vzbudit a nosík odsát a dát ten Otrivin. Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
7.11.14 19:36

Muzes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3158
7.11.14 19:40

Nam dr.vzdy rikal, ze nejprve kapnout olynth, otrivin atd.at se nos uvolni a pak za pul hodky pamycon.Nema moc smysl do ucpaneho nosu kapat pamycon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
7.11.14 19:50
@Věrka.. píše:
Nam dr.vzdy rikal, ze nejprve kapnout olynth, otrivin atd.at se nos uvolni a pak za pul hodky pamycon.Nema moc smysl do ucpaneho nosu kapat pamycon.

no jo ale když mám ten Pamycon dávat 5× denně, tak stejně nemohu Otrivin dát také 5× denně, ten se může jen 2× :-( Jak to mám tedy udělat teď, když už jsem ten Pamycon dala? Mohu tedy za kolem té 21hod. dát ten Otrivin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
7.11.14 20:16

Důležité je udržet ten nos průchozí, takže Otrivin kapat dle potřeby, ne jen 2× denně, pak jsou z toho akorát záněty středního ucha, dutin atd. K tomu dávat Sinupret. V únoru jsme byli se synem na ORL na píchání ouška a přesně toto nám doktor potvrdil a napsal, Otrivin kapat klidně prý i 5× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
7.11.14 20:57

Ty jo, díky za upozornění. Já neúnavně kapu Pamycon a na to Otrivin a nechám dítě v leže… ale Pamycon zabral, rýma už se odzelenila… Otrivin kapu 3× denně, Sinupret dávám 2× denně (víc si nevzpomenu). Kvůli uším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
7.11.14 21:43

@pešina Můžu se zeptat jak dlouho má rýmu? Jinak já bych nakrájela na kolečka cibuli dala do látkových kapesníků (uvázat takové pytlíčky) a navěsila u hlavy na postýlku, a taky bych tam přehodila velký namočený ručník. A samozřejmě neustálý přísun tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.11.14 07:24
Ortivin bude ucinkovat dlouho, ja ho davam maximalne 2× denne. pokud by to nestacilo, dala bych hypertonickou slanou vodu pred pamyconem.
@Sabi.M píše:
Důležité je udržet ten nos průchozí, takže Otrivin kapat dle potřeby, ne jen 2× denně, pak jsou z toho akorát záněty středního ucha, dutin atd. K tomu dávat Sinupret. V únoru jsme byli se synem na ORL na píchání ouška a přesně toto nám doktor potvrdil a napsal, Otrivin kapat klidně prý i 5× denně.

jenomze existuje synrom ztraty ciltivosti na tyhle nosni kapky - vlastne zavislost. ucinnost se snizi trebas na pul hodiny a nasledny stav je jeste horsi, nez predtim. me se to stalo postupne se vsemi kapkami, proto jsem u svych deti tak opatrna. decka maji rymu nejmen 2× mesice, kapat jim otrivin pokazde 5× denne, to bycho brzy skoncili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
8.11.14 11:49

@natyber - rýmu má týden :,( Zkusím to s tou cibulí - děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
8.11.14 23:03

@pešina Týden je normální doba. Cibuli zkus, ale nemysli si, že do rána bude po rýmě. Jde o to, že cibule vylučuje cosi co uvolňuje nos. odsávej přes den, taky by mohla pomoct teplejší koupel, to se nos trochu uvolní a ty mokré pleny přes postýlku, nebo hodit na sušák a postavit k postýlce. Prostě zvlhčovat vzduch. Já bych teda ještě neustále podávala čaj s medem a citronem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí