Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, zapomněla jsem se zeptat doktora, zda můžu s Pamyconem dávat i třeba Otrivin? Malá má hroznou rýmu, je celá zahleněná, teď nám 2× z těch hlenů zvracela, konečně usnula a hrozně chrápe - má úplně plný nos
Nosík jsem jí vystříkala Stérimarem s Cu, odsála a kápla jsem Pamycon. Mohu dát ještě třeba za 2 hodiny otrivin? Chtěla bych jí ještě pak vzbudit a nosík odsát a dát ten Otrivin. Díky za rady.
Nam dr.vzdy rikal, ze nejprve kapnout olynth, otrivin atd.at se nos uvolni a pak za pul hodky pamycon.Nema moc smysl do ucpaneho nosu kapat pamycon.
@Věrka.. píše:
Nam dr.vzdy rikal, ze nejprve kapnout olynth, otrivin atd.at se nos uvolni a pak za pul hodky pamycon.Nema moc smysl do ucpaneho nosu kapat pamycon.
no jo ale když mám ten Pamycon dávat 5× denně, tak stejně nemohu Otrivin dát také 5× denně, ten se může jen 2×
Jak to mám tedy udělat teď, když už jsem ten Pamycon dala? Mohu tedy za kolem té 21hod. dát ten Otrivin?
Důležité je udržet ten nos průchozí, takže Otrivin kapat dle potřeby, ne jen 2× denně, pak jsou z toho akorát záněty středního ucha, dutin atd. K tomu dávat Sinupret. V únoru jsme byli se synem na ORL na píchání ouška a přesně toto nám doktor potvrdil a napsal, Otrivin kapat klidně prý i 5× denně.
Ty jo, díky za upozornění. Já neúnavně kapu Pamycon a na to Otrivin a nechám dítě v leže… ale Pamycon zabral, rýma už se odzelenila… Otrivin kapu 3× denně, Sinupret dávám 2× denně (víc si nevzpomenu). Kvůli uším.
@pešina Můžu se zeptat jak dlouho má rýmu? Jinak já bych nakrájela na kolečka cibuli dala do látkových kapesníků (uvázat takové pytlíčky) a navěsila u hlavy na postýlku, a taky bych tam přehodila velký namočený ručník. A samozřejmě neustálý přísun tekutin.
@Sabi.M píše:
Důležité je udržet ten nos průchozí, takže Otrivin kapat dle potřeby, ne jen 2× denně, pak jsou z toho akorát záněty středního ucha, dutin atd. K tomu dávat Sinupret. V únoru jsme byli se synem na ORL na píchání ouška a přesně toto nám doktor potvrdil a napsal, Otrivin kapat klidně prý i 5× denně.
jenomze existuje synrom ztraty ciltivosti na tyhle nosni kapky - vlastne zavislost. ucinnost se snizi trebas na pul hodiny a nasledny stav je jeste horsi, nez predtim. me se to stalo postupne se vsemi kapkami, proto jsem u svych deti tak opatrna. decka maji rymu nejmen 2× mesice, kapat jim otrivin pokazde 5× denne, to bycho brzy skoncili.
@natyber - rýmu má týden
Zkusím to s tou cibulí - děkuji za radu
@pešina Týden je normální doba. Cibuli zkus, ale nemysli si, že do rána bude po rýmě. Jde o to, že cibule vylučuje cosi co uvolňuje nos. odsávej přes den, taky by mohla pomoct teplejší koupel, to se nos trochu uvolní a ty mokré pleny přes postýlku, nebo hodit na sušák a postavit k postýlce. Prostě zvlhčovat vzduch. Já bych teda ještě neustále podávala čaj s medem a citronem ![]()