Léčitel pro děti

196
24.8.26 21:24

Léčitel pro děti

Zdravím maminky,
chtěla bych se vás zeptat, máme syna s výrazným opožděním řeči a porozumění, se znaky autismu (ten zatím nebyl potvrzen a paní psycholožka se přiklání k disfázii). Synovi je 3,5 let.
Do 2,5 let jsem byla skoro až přesvědčená, že je autista, ale poté jsme objevily CBD kapky pro děti a 3 týdny poté se začal rapidně zlepšovat (nevím jestli to byla náhoda nebo to bylo kapkami, každopádně zlepšení nastalo veliké).
Osobně mi příjde, že by syn mohl své vrstevníky dohnat a už se k autismu nepřikláním…a co se týče toho mluvení a porozumění…chvilku po 3 letech se v začal ještě více zlepšovat, díky logopedii a jejím trikům začal syn díky tleskání opakovat a už ani neumím spočívat kolik slov umí (často to zkomolí po svém, ale snaží se❤️) a příjde mi, jakoby ho něco „blokovalo“ = snaží se, chtěl by s námi komunikovat, ale příjde mi, jakoby mu prostě něco bránilo.
Sestřenice má syna se střední mentální retardací… vidíme jí jednou ročně, naposledy byl za mě její syn prostě opravdu hodny své diagnózy…teď po roce? ČUMĚLA jsem jak se posunul a hlavně jak mluví…vůbec jsem nechápala. Díky tomu jsem se dozvěděla, že jí nejvíce pomohl léčitel (konkrétně pán Jarek Kašlík - myslím město Albrechtice)…a tak bych se vás chtěla zeptat, jaké máte vy zkušenosti s léčitelé a dětmi, které na tom byly podobně jako můj syn. Jestli to mám opravdu zkusit…zatím přemýšlím a chtěla bych slyšet i zkušenosti jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
283
24.8.26 21:56
@Annie999 píše: Více

Ja bych to na doporuceni, ktere mas od pribuzne zkusila. Sama zkusenost s lecitelem nemam, ale mam celkem pozitivni zkusenost treba s kraniosakralni biodynamikou. Coz sice v rakousku nebo svycarsku je schvalena lecebna metoda, ale oni tam jsou takovi alternativci. :D U nas to schvalene neni a to jak je to vedecky popsane - je to proste nedostatecne, ty mechanismy co popisují se nepodarilo prokazat. Na druhou stranu, pokud mi neco pomuze, co je mi po mechanismu jakym to funguje. :D

A slysela jsem takhle od jedne youtuberky, ze jejich mimco az batole melo od porodu nejaky potize a hrozne jim pomohl nejaky lecitel - osteopat, tusim ze v Rakousku a bohuzel neprozradila jmeno. A myslim ze ona popisovala podobny pocit - jakoze nejaky ten blok.

Prevazne preferuju vedecky, medicinsky pristup, ale na druhou stranu se nebranim přijmout myšlenku, že existujou i postupy, ktery nemusi byt uplne vedecky podlozeny a presto fungují. Jsem pro řešit a monitorovat situaci vsemi zpusoby ktere nabizi veda a medicina, ale kdyz uz neni co dal udelat, proc nedat sanci i necemu navic, pokud to ve me vzbuzuje duveru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6040
25.8.26 01:11

Místo léčitelských kouzel choď s dítětem na logopedii. Dysfázie není jen o mluvení a učení se slov, ale o poruše komunikovat nebo porozumět, případně oboje. Je třeba chodit na logopedii a denně cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27828
25.8.26 08:42

No a orofacionální stimulaci jsi zkoušela? benaudiru a podobné jsi zkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25331
25.8.26 08:56

Běž do toho… na durhou stranu, pokazit to nic nemůže, ne? Já mám výborné zkušenosti s čínskou medicínou a u dětí s homeopatií. Ony totiž tady ty „metody“ hledají jádro problému a to pak řeší. Doktor léčí např. alergie tím, že utlumí jejich následky. Čínská medicína hledá problém v hloubi těla (často oslabený nějaký orgán) a řeší ten… Léčitelství je to samé.

Jen pozor na to, že se člověk může dozvědět někdy nehezké věci a musí je umět zpracovat.

Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
25.8.26 09:18

Léčitel mi jako dítěti odblokoval přeskakování v prostě. Byli chvilky kdy jsem si prst musela druhou rukou narovnat nebo trvalo déle než se přeskočil zpátky. Už mě nezlobí. Někteří ten dar mají. Jiný lžou aby z toho těžili pokecali důvěrníci lidí.

Pokud je to ten první případ třeba vám to pomůže, třeba ne. A třeba to bude mít úplně jiný smysl. Určitě mu to fyzický nijak neublíží. :nevim: pokud je to šarlatán, tak vlastně vůbec. Maximálně budech chudčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
25.8.26 09:18
@Aries6 píše: Více

Jojo, taky jsem zkoušel léčitele. Tvrdil mi, že je schopen mi vyléčit lupenku. Když jsem řekl OK, jdeme do toho, ale zaplatím až za výsledek vaši práce, tak najednou se mu do toho nechtělo.. No pročpak asi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25331
25.8.26 11:00
@MartinL45 píše: Více

Ja bych nešla za léčitelem, protože mě z okolí nikdo nepřesvědčil. Ale cinska medicina ano. Každopádně hlava je velmi silná a pokud je k tomu člověk skeptický, tak to nemá smysl…

Mimochodem, leky a masti taky platíš dopředu a casto nepomůžou (a když pomůžou, tak to casto nebývá léčení, ale je pokrytí - viz lupenka). Takže co si tím chtěl vlastně rict? Jen sis chtěl plivnout na něco, čemu nevěříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
25.8.26 11:22
@Kipa22 píše: Více

To tam pise ze chodi a ze to vyrazne pomohlo… Lecitele zvazuje navic k tomu po zkusenosti sestrenice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
25.8.26 14:02

Léky a léčebné přípravky jsou testované, jsou dělané dvojitě zaslepené studie, kde se testuje účinnost a do prodeje/distribuce se nepustí něco, co nesplňuje zadané kritéria. Takže u léků a mastí je vědecky ověřeno, že fungují. Nicméně, jen u těch, které jsou definované jako léky.

U čínské medicíny, homepatie a dalších léčebných způsobů nic takového není, není to vědecky ověřené. Je to jen lákání peněz od lidí, co tomu věří.

Takže ano, plivám na to, co nefunguje a není vědecky ověřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25331
25.8.26 14:15

Tohle je hrozně vtipné, protože ty ověřované „leky“ casto neléčí, ale pokrývaji. Zvlášť na kožní problemy zabere něco casto az několikátý pokus a neni to lek! Jen to mírní nemoc. Jenze dnešní lekari to casto jinak neumí a navic bývají zmanipulováni farmaceutickymi firmami.

TČM a další jdou do jádra a LÉČÍ.

Např. astma. U lékaře = celoživotní kortikoidy. TČM = několik měsíců léčení toho, co je oslabené co vyvolalo astma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
25.8.26 17:19

jo jo, tak si zjisti, co to tradiční čínská medicína je a kdo ji vymyslel. komunisti v době, kdy čína neměla na zahranični léky :) Kdyby to bylo účinné, už to hromadně nemocnice používají a pojišťovny to hradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25331
25.8.26 17:34

Tak to si zjisti základy TČM spis ty. Máš velmi kratkozrake informace.

A vůbec, mně je jedno, co prosazuješ, ty se běž léčit, kam chces a čemu věříš ty :nevim: Ale nepiš tady nesmysly o necem, s čím nemáš zkušenost. Zkusil si na léčitele jakousi fintu (asi) a myslíš si, jaký si frajer. Na kožním jsi taky řekl, ze jim pojišťovna tvoje vysetreni a leky proplatí, az jestli zaberou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
28.8.26 14:28

Léky léčí, nebo zmírňují příznaky. Je to měřitelné a je to prokazatelné. TČM nemá prokázané léčivé účinky tak jako léky.

Pokud by TČM bylo tak zázračné, proč se už nedělají vědecké studie a nezkoumá se účinnost? Proč se neprokazují léčivé účinky? No proto, že žádné nejsou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25331
28.8.26 15:44

@MartinL45 protože to není tak vynosne jako leciva. Protoze je tam potreba určitá práce pacienta a cas… a to lidi dnes neumí.

Dneska se lidi radši budou ladovat necim, co jen pokrývá jejich problemy a nikdy je to nevyleci než aby šli do sebe, pracovali na sobě a neco dělali. A nezabírá to do hodiny, dneska se na vse spěchá. Lidi se moc vzdalili od přírody.

Často totiž stačí byliny. Ty mají prokazatelné účinky. Ale lidem se nechce čekat a nevěří tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze