Léčivé byliny - kdo se vyzná?

3400
19.7.14 12:11

Léčivé byliny - kdo se vyzná?

Pěkné odpoledne,
je tu někdo, kdo se vyzná v léčivých bylinách? Měla bych několik otázek, jedná se o léčení atopického ekzému u dospělého.
1. Chci použít měsíčkovou mast, třezalkovou mast a odvar z dubové kůry. Není toho zbytečně moc?
2. Můžu udělat měsíčkovo - třezalkovou mast? Aby se nějak nevyrušily účinky nebo tak něco :think:
3. Zvolila jsem u těch bylin vhodnou formu? Myslím tím u kůry odvar a u těch druhých dvou mast? Nebo na ten ekzém by byla vhodná jiná forma?
Děkuji, snad se najde někdo, kdo tomu trochu rozumí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1528
19.7.14 12:44

Udělala bych si mast jednodruhovou, resp. jen z měsíčku a tu třezalku naložila do jedlého oleje - láhev dala na sluníčko a občas protřepala - budeš mít. tzv. olej sv. Jána - ale pozor!!! s tímto olejem ošetřenou kůži pak nevystavovat sluníčku!!!
Odvar z dubové kůry působí jako astringent - tj. stahuje a vysušuje. Nutno vyzkoušet, jak silnou koncentraci.
Jinak dubová kůra a pak měsíčková mast - může být.
Masti vyrábím a mám hodně knih i staré, tak se případně ozvi na SZ.
Olej použij buď kvalitní BIO oliv. nebo slunečnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
19.7.14 12:47

Odkud jsi? Zrovna jsem mast dělala, mám ji v sádle a pak v oleji, mírně zahuštěném včelím voskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
19.7.14 12:49

@Poustevnice Děkuji. Bydlím v zahraničí, tak si budu muset poradit sama :) Chtěla jsem ty byliny nechat den vyluhovat a pak rozpustit v sádle, budu mast dělat poprvé, tak snad se mi to povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková