Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky, těžko říct co se ti dějě v bříšku, jako prvorodička ti moc neporadím
ale pokud jsi byla včera na kontrole a vše bylo v pořádku, tak bych se nenervovala ![]()
Ahojte holky,
na 2.screening jdu tam, kde jsem byla na 1. ![]()
Ta horka jsou děs! A to mají trvat celý příští týden a já jsem od pondělí 7 dní v kuse v práci. To tam umřu, mám tam hůř jak venku
Klimu nám tam nedají a i zákazníci kvůli tomu nechtějí chodit ![]()
Naši mě přemlouvají, ať už konečně jdu na neschopenku, ale mě se moc nechce. Jenže když vidím, jak to snáším doma a nemusím nic dělat, tak nevím…
Ale zase nechci kolgyňce rušit dovču, vykrýváme si ji vzájemně, takže pokud bych šla, tak by se jí zrušil týden dovolené asi a to mi přijde blbý ![]()
@Spendlicek Já bych dělala co nejdéle. Ta neschopenka je pak na prd. Šla jsem na začátku sedmého, takže jsem 3měsíce potom neschopnila a ty vycházky se nedaly, od jedné do sedmi co to je? Kor v létě..
Nebo zkus půl úvazek, pokud by ti vyšli vstříc.
Já cestovní postýlku mám a celkem byla využitá, i když je pravda, že kolikrát se mi nechtěla rozdělávat, tak byl malý s námi. Myslím že se ale bude určitě hodit…třeba i jako ohrádka.
Tak já cestovní postýlku určitě budu pořizovat, rodinu mám všude možně roztahanou, tak se bude hodit ![]()
Jinak dnes jsem byla celý den zavřená doma, nevylezla jsem ani malíčkem, jen jsem uvařila a pak zase ležela jak vorvan
Už aby to skončilo, tohle je vážne nářez…
![]()
Ještě ke všemu se mi úplně děsně osypali ruce, bolí to jako čert, většinou mi na to zaberou jen kortykoidy, které ted nemůžu, tak to bude dlouhá léčba ![]()
Holky máte pravdu, ty vedra to je na zbláznění
celý týden v práci, ještě dojíždim 20km!!! Dnes nehodlám dělat vůbec nic, celou noc jsem větrala, ted nás zabednim, zatáhnu žalužky a sbohem sluníčko.
Teplo mám ráda, dokonce ještě máme v plánu moře na podzim ale tohle je vážně moc, to jsem snad nezažila nikdy ani na dovolené u moře takový hic co nám tu ted vládne. Já doufám, že až pojedeme my tak už bude příjemných 25 stupnů.. to je tam vždycky, když jedem až přelom září/říjen.
Je tu někdo kdo taky ještě jede na dovču
???
Já se tam ohromně těšim, bude to mé završení pracovní sezony a taky poslední dovča ve dvou
tak doufám, že tam načerpám doststek síly na mateřskou dovolenou ![]()
@marcelka88 A není to třeba tou klimou? To se teď stalo přítelovému strejdovi.
A když se tak bavíte o dovolených, kdy plánujete poprvé vzít mrňata? My jsme byli naposledy, když jsem byla v 5 měsíci se synem a chtěla bych příští rok, ale to bude mít druhé půl roku, myslíte že je na to brzo?
My se jdeme chystat a vyrážíme na pouť.
Sice zdechnu vedrem
ale těším se, malej si to tam užije. Zítra bych taky chtěla něco podniknout, možná ZOO v pondělá jdu s kámoškou na bazén, úterek budu muset nějak přežít a ve středu huráááá do poradny!
ve čtvrtek mám sraz s kámoškama (u jedné doma), tak se budeme s děckama koupat v bazénku a holky mi psaly, že se těší, až jim potvrdím ve čtvrtek tu holčičku…
tak nevím nevím… ![]()
Taky mazec ta jedna chtěla vždycky kluka a má dvě holky,, ta druhá chtěla hrozně moc holčičku a má dva kluky. To je tak nefér.. ![]()
Co se týče dovolené, je to opravdu plán
jelikož čekáme první, tak vlastně pořádně nevíme do čeho jdeme a počítáme s tím, že vše může být jinak..
ale kolem nás je hodně aktivních rodin s dětma, mám i pár známých z vejšky co vzali malé mimčo v zimě pdo převis slavit silvestra, prostě takoví trempové..
to já teda nechci, ale chci být hodně aktivní, jako jsme bývala, čili hodně cestovat.
a ráda bych vzala malé už na dovču příští léto, bude mu půl roku na Moravu a na festival do karlových varů, jezdím každý rok už 12 let, a pokud to vyjde třeba i pak někam k moři, babičku bereme taky, nebo chceme, ona bude ráda, že se někam dostane, bude s náma výletit, ale zároven bude hlídání na večer a s partnerem budeme moci jít do sklípku (pokud nebudu kojit) pokud jo, vymyslíme jinou variantu..
a někdy na jaře určo budeme chtáít dát nějaký prodloužený víkend někde..vše závisí jak budeme zvládat rodičovství ![]()
ale vidím kolem sebe, že to jde, tak snad nám to půjde též
@jamo A kam že pojedete na dovolenou? No já bych jela hned, ale jelikož jsem na neschopence a budu až do porodu, tak pojedeme až s miminkem ![]()
@Katuška.B Já se chystám s miminem hned na jaře k moři, kolem toho března-dubna
Pojedeme celá rodinka…
A co se týče našeho cestování po čechách či Itálii, tak také bude jezdit s námi a budeme cestovat jako do ted… Akorát první dva měsíce asi nikam nepojedeme, zvažujeme teda Alpy hory a když nevyjdou ty, tak aspon tady kousek u nás k nám na chatu na hory.
Ty jseš blázen v těhle vedrech pout a zoo
Bych umřela ty jo, ale chápu, že s tim mrnetem nemůže být člověk zavřený doma… Ale asi bych zalezla někam na koupák ráno a vylezla večer ![]()
Já mám výhodu, že malého má jeho otec až do neděle, tak můžu být bez výčitek zavřená doma ![]()
Tak to jsem zvědavá co Ti řeknou co to bude, hned koukej napsat ![]()
@PAN66 Já jsem z Karlových Varů
Tak až pojedeš na festák příští rok, můžeme dát srazík s miminama ![]()
@Katuška.B jééé tak to si mě uklidnila, že píšeš že jsi taky byla v 5.mesíci u moře. Já se totiž strašně těšim ale občas slyšim názor že bych už neměla jet atd. Ale podle mě těhotenství neni nemoc a pokud se člověk cítí fit tak proč ne ![]()
@marcelka88 plánujene Španělsko
a doufám že už bude krásné akorát počasí přelom září a říjen v tomhle hicu bych nejela ani náhodou ![]()
Holky co vy si o tom myslíte vy, o cestování k moři na konci 5.měsíce?
Jinak s prckama nevim kdy je vhodné poprvé vyjet, myslím, že je to dost individuální. Mám spousta známých co cestovali k moři i s půlročním mrňouskem ![]()
Já jsem teď ráno ležela a dala jsem si přítelovu ruku na břicho a jestli něco ucítí, ať řekne, ve stejnou chvíli jsme zakřičeli.
Takže jsem ráda, že to cítí někdo další, že si to jako fakt nevymýšlím!
Říkal, že ho nějakej vetřelec ďobnul do ruky! Juchůůůůůůůů.
@PAN66 A to taky začínám 19.týden. „Něco“ v břiše už jsem cítila v 17. týdnu. Že na internetu píšou, že se první pohyby cítí ve 20. týdnu neznamená, že to každý ve 20. týdnu ucítí. Já jsem pořád doma a večer a ráno, když ležim na zádech s nataženýma nohama nejlíp, to prostě cítím. Soustředím se na to. Přes den když něco dělám, tak vůbec. Uplně prvně to bylo taky takový nepopsatelný „něco“, snad šimrání, dloubání, prostě nějaký vrtění, nějakej pohyb tam cítíš. Asi to bude ono.
)
Vůbec si neumim představit, jestli bych jela s mimčem na dovču, nebo ne
Neumim si představit, jak to u nás bude všechno probíhat. Takže se uvidí. Ale spíš budeme dělat na baráku a k moři se dostaneme až za dva, tři, čtyři roky…
Co dnes? Na koupálko se mi nechce, plavky mi jsou malý, jak mám ohromný kozy
Nejradši mít doma bazéééén a zahradů.
Cestovní postýlku jsem kupovat nezamýšlela, to vibrační lehátko teda koupim, má tam i tu hrazdičku na hraní, tak se to snad bude používat no. A bodýčka s krátkým asi taky, myslela jsem, že když se přes to stejně nosí mikina, tak je to v pohodě a doma máme přeci teplo.. No uvidíme, na co narazim v hrabáčkách.
Ještě 10 dní a už se to dozvíme, čím víc se to blíží, tím víc se nemůžu dočkat!!! ![]()
@misheila7 ted čtu tvoje řádky a musim se smát jak píšeš že jsou ti malý plavky
já totiž od rána chodím doma v plavkách a pořád musim ty prsa honit aby mi nevypadly
a to jsem měla vždy ačka, co mám ted, netuším ![]()
@jamo Všichni kamarádi na mě čuměj s otevřenou hubou
Vždycky jsem měla tak Cčka, ale teď to vypadá, jak kdybych si nechala udělat silikony. Bojim se, co mi z nich zbyde, až se smrknou
To budou lovečáky.