Poradna duly
Jana Čurdová
Škoda že neexistujou ultrazvuky na domácí použití
bych nedělala nic jinýho, nez že bych se pořád ultrazvukovala
chudák malej by tam neměl vůbec soukromí v bříšku.
@misheila7 někde se screening dělá u dr, ale musí být na to přizpůsobený. Moje taky dělá, ale tam nechodím. Chodím do FN na screeningy. Teď jsem byla u své normálně v poradně v 18tt jak je napsané v těhu knížce 18-20tt
A na screening jdu za 15dnů. Tam už mi to snad musí říct.
@misheila7 Tohle byl jako taky velký UZ, ale jen ten co dělá dr víš?
Velký jako že taky něco měřila, když je malý, tak jen kouká, jestli bije srdíčko. (trval 3-4min)
Ale úplně ty největší jsou dva. 1 screening ve 13tt a druhý ve 20tt - ten mě tedy čeká.
Holky a co vy tady píšete o těch kontrolách jak půjdete, tak to už bude u vás 2screening nebo jen poradna u dr?
@misheila7 Jinak jsem si dělala test s tou sodou a vyšuměla, takže to vychází na kluka, ale myslím si, že soda by měla vyšumět vždy ne? Je to přece soda.
![]()
@Katuška.B No jo, tak to jsou věci. Já byla v 16tt a teď co mě čeká kontrola - už 19.8. juhůůůůůůůůů
tak to už bude velký UZ, screening ve 20tt…
No já nevím, mě to taky nevyšumělo
Tak je to soda, ale zalitá močí
Tak to je asi něco jiného, ne?
A co už máte nakoupeného do výbavičky, holky? A kde jste všechny?
![]()
@Katuška.B Zatim ne, na kontrolu jdu za 14 dni. Ja bych zas byla rada, kdyby to fungovalo ![]()
@misheila7 Tak ja obleceni zatim neresim. Az budu vedet, co to je, projedu veci po malem a podle toho dokoupim. Jinak ostatni veci mam.
Já výbavičku zatím neřeším, nějak se bojím si cokoliv dopředu pořídit, spíš jen tak koukám, co bych později..mám předvybraný kočárek, to jediné..asi začnu až po 26. týdnu koukat pořádně, to je už období, kdy má dítě naději přežít mimo matku, vím..morbidní, ale prostě stát se může vše, nechci nic zakřiknout..
navíc ted řeším milion věcí, počínaje blížící se svatbou, kde musíme spoustu věcí ještě zařídit a stěhováním do většího..to mě děsí nejvíc..dát tady výpoved a hledat a co když za ty dva měsíce nic ennajdem, už tak zběžně koukáme přes dva měsíce a nic co by se nám líbilo či bylo podle našich představ aspon trochu..hrůza..ještě uvažujeme i o hypo..ale přítel ted měnil práci a naskočila mu nová zkušebka, čili to bychom museli počkat..a upřímně, ráda bych byla ve vetším než budu rodit, taky než budu v 9 měsící
at si to stihnu zařídit a nakoupit a zahnízdit ![]()
Ahoj ženy…
tak včera jsem byla na kontrole v poradně, bobíšek je v pořádku, UTZ naprosto super, srdíčko také tak…u dr na vyšetření také vše v pořádku.
V úterý jsem měla jít na velký UTZ, mělo to být 20+3, ale udělá mi ho až v poradně 27.8., což je za 14 dní (abych nemusela jezdit tak často k nim, je to 60 km tam a pak to samé zpět).
Jinak nám sestřička ukazovala na UTZ, jak krásně prcek roste, ty ručičky, nosánek..krása.
A pak se zeptala, jestli chceme ještě něco vědět, tak jsme řekli že jo..tak se prý podívejte na televizi a tam jak je šipka…jůůůůůůůůůůůůůůů, pindík…
Prcek byl natočený tak nádherně, že zabírala pánev ze spoda a měl nohy od sebe, tak tam byla vidět ta jeho anténka)))))
Takže to bude Míša po tátovi…
![]()
@martasvob píše:
Ahoj ženy…
tak včera jsem byla na kontrole v poradně, bobíšek je v pořádku, UTZ naprosto super, srdíčko také tak…u dr na vyšetření také vše v pořádku.
V úterý jsem měla jít na velký UTZ, mělo to být 20+3, ale udělá mi ho až v poradně 27.8., což je za 14 dní (abych nemusela jezdit tak často k nim, je to 60 km tam a pak to samé zpět).
Jinak nám sestřička ukazovala na UTZ, jak krásně prcek roste, ty ručičky, nosánek..krása.
A pak se zeptala, jestli chceme ještě něco vědět, tak jsme řekli že jo..tak se prý podívejte na televizi a tam jak je šipka…jůůůůůůůůůůůůůůů, pindík…
Prcek byl natočený tak nádherně, že zabírala pánev ze spoda a měl nohy od sebe, tak tam byla vidět ta jeho anténka)))))
Takže to bude Míša po tátovi…![]()
![]()
@Matynečka Tak jsem teda zvědavá, jak to funguje ten testík
![]()
@PAN66 Svatba? Tak to gratuluji
Starosti nezávidím, nás se taky všichni ptají, jestli jako nechceme před tím mimčem udělat svatbu, říkám nééééééé ani náhodou, nemám na to nervy ![]()
A vymýšlíte větší byt? No tak hypo vám těžko dají, když má novou práci
v hypoteční bance, co jsme teď byli před týdnem říkali, že nemusíš mít smlouvu na neurčito, že stačí, když byla alespoň jednou prodloužena. Což je fajn, ale ve vašem případě taky ne.. Jojo taky řešíme bydlení, my zas na jaře budeme stavět a měli bysme si sehnat naopak menší a levnější byt - teď platíme 10tis, ale nechce se nám
je to tady krásný, nový a představa malý cimry v paneláku tak se mi chce ![]()
@martasvob Jé takže gratuluju k chlapečkovi! A hlavně, že je vše v pořádku!!! Už se brzo všechny dočkáme, holky, juchů ![]()
Jinak já jsem narazila na dobrý kup a pořídila jsem kočárek. Ještě mi teda nedorazil, takže tfuj tfuj, snad bude fakt pěknej
Maxi cosi mura 4.. těším sé
@PAN66 Tak zase raději se přestěhovat později do svého než dříve do podnájmu ne?
My taky měli 2+1 když se malej narodil, když měl 3měsíce před prvními narozeninami, tak jsme začali rekonstruovat. On to byl velký byt 2+1 a udělali jsme z toho normální 3kk
Co se týče výbavičky a nakupování, tak si osobně myslím, že je lepší třeba už potom 3měsícu nakupovat, když už není velké riziko potratu a užívat s to, být v klidu, než se jenom tak koukat a přemýšlet o tom, že by se mohlo něco stát.
Už ani nevím, kdy jsem začala u Matýska, ale každopádně by mě nebavilo všechno honit na poslední chvíli..raději postupně a myslím, že tak si to ta těhotná i víc užije.
Já mám vše po malém, takže zatím nekupuji nic. Pokud nám řeknou holčičku, tak si něco přikoupím.
Ale chodíte holky do Lidlu? Mívají tam hodně věci pro děti, kupovala jsem tam i malému a budu i nadále, jsou tam kvalitní věci opravdu za super ceny.
A zrovna od pondělí 17.8 mají věci pro miminka. Tak jsem si říkala, že si nakoupím pár věciček pro holčičku a kdyby nám za dva týdny řekli kluka, tak to vrátím, mám na to měsíc. Potom to za tu cenu jinde neseženu.
Ale musí se tam chodit hned na otevíračku, je o tom velký zájem.
@misheila7 píše:
@Matynečka Tak jsem teda zvědavá, jak to funguje ten testík![]()
![]()
@PAN66 Svatba? Tak to gratuluji
![]()
![]()
![]()
Starosti nezávidím, nás se taky všichni ptají, jestli jako nechceme před tím mimčem udělat svatbu, říkám nééééééé ani náhodou, nemám na to nervy
A vymýšlíte větší byt? No tak hypo vám těžko dají, když má novou práciv hypoteční bance, co jsme teď byli před týdnem říkali, že nemusíš mít smlouvu na neurčito, že stačí, když byla alespoň jednou prodloužena. Což je fajn, ale ve vašem případě taky ne.. Jojo taky řešíme bydlení, my zas na jaře budeme stavět a měli bysme si sehnat naopak menší a levnější byt - teď platíme 10tis, ale nechce se nám
je to tady krásný, nový a představa malý cimry v paneláku tak se mi chce
@martasvob Jé takže gratuluju k chlapečkovi! A hlavně, že je vše v pořádku!!! Už se brzo všechny dočkáme, holky, juchů
Jinak já jsem narazila na dobrý kup a pořídila jsem kočárek. Ještě mi teda nedorazil, takže tfuj tfuj, snad bude fakt pěknejMaxi cosi mura 4.. těším sé
my jsme domlouvali svatbu od ledna, takže už se nám to nechtělo rušit..no..pak nečekaně dvě čárky a najednou víc a víc zařizování, jen mě mrzí svatební cesta, měli jsme jet na měsíc a půl vandrovat po Vietnamu a kambodži..to jediné mě mrzí, a letenky též koupeny..a nechtějí vrátit peníze, že vrátí jen poplatky a navíc ani letenka nejde přepsat na někoho jiného, mají to v obchodních podmínkách, nízkonákladovka a akční letenka, navíc Rusové
..čili, to na*ere..takže místo cestovního itineráře, plánuji dětskou výbavičku ![]()
@martasvob Jůů gratuluji
…a co jste chtěli?
@PAN66 A že jsi ani neříkala, že se budeš vdávat. Gratuluji!
A kdy máte termín?
A v jaké barvě Míšo jsi kočárek nakonec objednávala?