Lednice blízko topení, vadí to?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Lalelale
19.2.20 15:02

lednice blízko topeni, vadí to?

Ahoj holky, mám americkou ledničku Siemens ani ne rok. Nedávno jsem ji reklamovala a jelikož nešla opravit (dělala šílený hluk a prý tam bylo něco špatně s plynem, nějaká složitá závada) a dostala jsem novou. Není to víc než pár týdnů a začínám ten hluk znova slyšet. No a k otázce, byli u mě dva inženýři, jeden vyloženě přes ten plyn, a nikdo na ten radiátor neřekl vůbec nic, dokonce mě oba ujistili, že závada v žádném případě není způsobená zacházením a že to byl vadný kus. No a když mi dovezli tu novou, takový ten chlápek co tu ledničku akorát zapojí mi hrozně chytře radil, že to jednoznačně je blízkostí radiátoru (40cm od lednice) a že to je na 100% důvod poruchy. Muž mi řekl, že to byl chytrák z leknutí. Ale já si říkám, mohl mít pravdu? Nebo mám prostě smůlu na dva vadné kusy za sebou?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1506
19.2.20 15:53

Smůla? Babička má ledničku vedle radiátoru celý život. My v kuchyni ale třeba vůbec netopíme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23893
19.2.20 16:22

Nemám americkou lednici, ale prachsprostou kombinovanou Indesitku za 6500,–, už cca 4 roky funguje 60cm od radiátoru… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
19.2.20 16:44

Holky dík za potvrzení, ten montér se tvářil tak strašně sebejistě, že mě tím docela zviklal :D

• Citovat
  • Upravit
2349
20.2.20 01:58

Máš smůlu na dva vadné kusy. Blízkost topení sice může zhoršit funkci chladiče, snížit účinnost agregátu, zvýšit tak spotřebu a snížit životnost kompresoru, v žádném případě ale nemůže způsobit únik chladiva, který byl zřejmě příčinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
20.2.20 09:26

Pár let v paneláku to nešlo jinak, než mít hned za ledničkou stoupačky topení a lednička v pohodě, i když klasická a ne americká. Řekla bych, že topení může mít vliv na spotřebu, ale snad ne na funkci. Spíš jste měli měli smůlu na vadné kusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný