Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Smůla? Babička má ledničku vedle radiátoru celý život. My v kuchyni ale třeba vůbec netopíme ![]()
Nemám americkou lednici, ale prachsprostou kombinovanou Indesitku za 6500,–, už cca 4 roky funguje 60cm od radiátoru…
![]()
Holky dík za potvrzení, ten montér se tvářil tak strašně sebejistě, že mě tím docela zviklal ![]()
Máš smůlu na dva vadné kusy. Blízkost topení sice může zhoršit funkci chladiče, snížit účinnost agregátu, zvýšit tak spotřebu a snížit životnost kompresoru, v žádném případě ale nemůže způsobit únik chladiva, který byl zřejmě příčinou.
Pár let v paneláku to nešlo jinak, než mít hned za ledničkou stoupačky topení a lednička v pohodě, i když klasická a ne americká. Řekla bych, že topení může mít vliv na spotřebu, ale snad ne na funkci. Spíš jste měli měli smůlu na vadné kusy.
Ahoj holky, mám americkou ledničku Siemens ani ne rok. Nedávno jsem ji reklamovala a jelikož nešla opravit (dělala šílený hluk a prý tam bylo něco špatně s plynem, nějaká složitá závada) a dostala jsem novou. Není to víc než pár týdnů a začínám ten hluk znova slyšet. No a k otázce, byli u mě dva inženýři, jeden vyloženě přes ten plyn, a nikdo na ten radiátor neřekl vůbec nic, dokonce mě oba ujistili, že závada v žádném případě není způsobená zacházením a že to byl vadný kus. No a když mi dovezli tu novou, takový ten chlápek co tu ledničku akorát zapojí mi hrozně chytře radil, že to jednoznačně je blízkostí radiátoru (40cm od lednice) a že to je na 100% důvod poruchy. Muž mi řekl, že to byl chytrák z leknutí. Ale já si říkám, mohl mít pravdu? Nebo mám prostě smůlu na dva vadné kusy za sebou?