Špatně udělaná rekonstrukce

2600
19.2.20 13:27

Spatne udělaná rekonstrukce

Ahoj, obracím se na vás s prosbou oNajali jsme si firmu, ve smlouvě jsme měli uvedeny termín, do kdy bude rekonstrukce hotová. S tím, že pokud to tak nebude, následuje smluvní pokuta. Dělníci nejen, že rekonstrukci dokončili s tříměsíčním zpožděním, spoustu věcí také zfusovali. A nedodělali. Vedoucí firmy nám nyní poslal fakturu na nehorázné peníze. Vše jsem prepocitala (dle původního rozpočtu a smlouvy) a odecetla smluvní pokutu a nedodělané práce. Vedoucí přesto trvá na původní částce, podle mě a smlouvy na to ale nemá nárok. Navíc hotové prace naživo neviděl, tvrdí, že má vše na fotografiích. Ty ale mohou spoustu věcí zkreslit. Kdo je tedy v právu? Upřímně se trochu bojim, že nezaplatime včas, aby nehrozila například exekuce.
Všem děkuji za odpovědi radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lalelale
19.2.20 13:46

Máš jasně danou smlouvu i se smluvní pokutou? Pak je to poměrně neprůstřelné. Hele na mě delnasove zkusili to samé, poslali fakturu za 300% ceny. Já odpověděla původní cenovou nabidkou a fotkama, co vše není hotové a dedukcí z ceny. A měli naprostou smůlu. Hodně lidí to prostě zkusí. Pokud firma bude agresivní, přizvala bych k jednání právníka.

• Citovat
  • Upravit
6024
19.2.20 14:14

Obratila bych se na pravnika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
19.2.20 14:19

Vsechno bych poradne nafotila a pravnika :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
19.2.20 14:34

Určitě se obraťte na právníka. Je nutné fakturu rozporovat. Sama s tím mám zkušenosti. Firma vystavila nehoráznou fakturu za špatně odvedenou práci. Zaslali jsme jim doporučeně rozpor faktury - kde jsme uvedli všechny náležitosti - co se nám nelíbí a pak se obrátili na právníka. Pozor, na rozpor faktury máte myslím max 14 dní. Náš právník se spojil s jejich právníkem a firma se stáhla. Po čase - a to je důležité se na nás obrátila VZP - pohledávky vůči stavební firmě, našli nás v jejich databázi, že jim dlužíme. Tím, že jsme prokázali právě onen rozpor faktury, jsme pojišťovně nic neplatili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
19.2.20 15:43

@Lalelale smlouvu i s pokutou mám, majitel si ale vymyslel nový rozpocet, kde si dost přidal. Ale děkuju, vidím, že nejsem jediná a prostě použiju metodu zasekle desky. I tak jim dáváme víc, než si zaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
19.2.20 15:47

@Mediula rozpočet si jen tak vymyslet nemůže, prostě to na tebe zkouší. Leda že bys mu to písemně potvrdila v průběhu stavby :lol: buď neoblomná

• Citovat
  • Upravit
1506
19.2.20 15:59

Zpoždění je ošemetná věc, na to slouží stavební deník. Ten bych chtěla vidět. Musí tam být o tom zpoždění důvody, ceny si bez vašeho vědomí taky měnit nemůže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
19.2.20 16:37
@Lalelale píše:
@Mediula rozpočet si jen tak vymyslet nemůže, prostě to na tebe zkouší. Leda že bys mu to písemně potvrdila v průběhu stavby :lol: buď neoblomná

Nene, nepodepsala :D ještě to vše zkonzultuju se švagrovou, je právnička a uvidime, co dál :) ale platit mu to rozhodně nebude. Moc všem děkuji! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
19.2.20 17:11
@haneli píše:
Určitě se obraťte na právníka. Je nutné fakturu rozporovat. Sama s tím mám zkušenosti. Firma vystavila nehoráznou fakturu za špatně odvedenou práci. Zaslali jsme jim doporučeně rozpor faktury - kde jsme uvedli všechny náležitosti - co se nám nelíbí a pak se obrátili na právníka. Pozor, na rozpor faktury máte myslím max 14 dní. Náš právník se spojil s jejich právníkem a firma se stáhla. Po čase - a to je důležité se na nás obrátila VZP - pohledávky vůči stavební firmě, našli nás v jejich databázi, že jim dlužíme. Tím, že jsme prokázali právě onen rozpor faktury, jsme pojišťovně nic neplatili.

Tohle je zajímavé. Nestačilo by teoreticky prostě prokázat původní cenovou nabídku a to, že nikdy neodsouhlasila to navýšení? Mi to připomnělo jiný příběh, co tu někdo psal. že ta firma šla do krachu a vyloženě si vymysleli nové faktury za nikdy neodvedenou práci a zkoušeli to na uživatelce vymáhat. Takže ona si ta firma do toho svého systému vlastně může dát úplně cokoliv.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný