Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V tom případě je samoodmrazování mrazáku nedokonalé nebo vadné. V návodu píšou, že by se měla odmrazovat při vrstvě ledu 3-5 mm. Dej do mrazáku teploměr a uvidíš, jak se bude chovat po ručním odmrazení.
Není zač, rádo se stalo. Zatím to ale opravené není. Jisté je jen to, že chladicí agregát funguje a není potřeba akutně kupovat novou. Jestli ale byla chybou jen námraza nebo jestli je tam nějaká vada regulace, která je opravitelná, se zatím neví.
Tak mi to nedalo a kdyz led na zadní straně mrazáku povolil, odsroubovala jsem kryt.
Zděsila jsem se.
![]()
Není to dost dobře vidět. To je tak zkorodované nebo jen špinavé?
Aha, už to vidím. Takže teď je otázka, jestli se točí ventilátor.
Uvidíš, až to budeš mít čisté. Ventilátor je na rozdíl od agregátu opravitelný.
Tak jsem to včera zapla. Nejdřív začal běžet jen mrazák, ventilator se normalne točil, ale nesla lednice.Tak jsem s ledničku trochu cukla a zacala běžet i lednicka.Vsechno dobry.
Ráno se mi ale zdálo, že lednička chladí prilis, tak jsem snizila stupen a cvaklo to a uz to nešlo. Soused si s tim chvilku hrál, jen prohlizel draty a zase to naskocilo,ale opet prilis velke chlazeni.
Opět jsem to chtěla stáhnout, opět to cvaklo a nic.
Za dvě hodiny odjizdime na dovolenou, to se priste muze stat jenom mne ![]()
V souvislosti s dovolenou to je nemilé, na druhou stranu ale běží agregát i ventilátor, takže s velkou pravděpodobností to půjde opravit. Jestli se spustí po otřesu, tak to vypadá jen na nějaký špatný kontakt. Sice jednoduché, špatně se ale hledá. To, že se nerozběhne hned po zastavení, je normální. Chtělo by to znát teploty po delší době, až se ustálí.
Takze myslite opravit?Má to smysl po 10 letech? Já už jedu na dovolenou se zkazenou náladou,ze musim koupit novou ledničku.
Kvůli nespolehlivému termostatu bych novou nekupoval. To nejdůležitější funguje a nic lepšího, než chlazení vzduchem se stejně nevyrábí.