Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj, asi blby dotaz. Syn 7 měsíců pije jen ty ředěné džusy, vodu a dětský čaj, vše bez cukru. Teď sem byla na výletě s malým a zapomela sem mu pití, ale flasku sem sebou měla, je hrozny horko tak sem mu tam nalila trochu toho ledového čaje od fuzytea broskev. Není tam nic co by těm miminku vadilo ze ne
Vzhledem k tomu, že je to srajda i pro dospělého, je to srajda na třetí pro mimino. Neříkej, že se dítěti nedala někde cestou koupit balená voda nebo natočit pitná.
Bylo lehčí sehnat toto než vodu? Jako jednou se asi nic nestane, ale rozhodně v tom jsou věci pro děti nevhodné. Třeba kopa cukru.
@Anonymní píše:
Ahoj, asi blby dotaz. Syn 7 měsíců pije jen ty ředěné džusy, vodu a dětský čaj, vše bez cukru. Teď sem byla na výletě s malým a zapomela sem mu pití, ale flasku sem sebou měla, je hrozny horko tak sem mu tam nalila trochu toho ledového čaje od fuzytea broskev. Není tam nic co by těm miminku vadilo ze ne
Neotráví se, ale pít by to neměl.
Fuj vždyť je to s umělými sladidly, ti je hnus i pro dospělé. Bych tomu dítěti radši natočila vodu z kohoutku.
@Kriss Tina jo v lese je normálně kohoutek.. kdybych mu mohla koupit nebo natočit vodu, tak mu to urcite nedám.
V klidu nic se nestane
taky jsem to tak několikrát řešila
dostal nalito odemne a většinou i bublinky a žije ![]()
Jzs, klid, co by se mělo stát? Jestli vypil kolik, 150 ml, tak určitě nic… Tady z toho všichni dělají, jak kdyby vypil litr Coca-Coly. Cukr v tom je, ale kofein teda pochybuju. Vždyť to není ani z pravého čaje
Určitě lepší než ho nechat v horku bez pití
@Gabiiinka ani to ne, tak cenťák toho čaje do takového dětského Horníček, tohle bylo poprvé, fakt jsem blbá zapomela
![]()
Nehrotila bych to a to jsem si našla složení. Pořád bych raději dala dítěti pít toto než řešit pak dehydrataci. Jo mít po ruce energetický nápoj, tak už bych raději třeba půl hodiny vydržela dítěti nedat pít a zamířila někam, kde se dá něco koupit. Ale tohoto bych se tak nebála. Stalo se mi něco podobného, nosím dětem pití, ale moje děti jsou cisterny a furt pijou, takže jednou bylo vše vypité a nebylo kde jim natočit vodu. Moje pití mělo bublinky, tak jsem to synovi nalila, protřepala párkrát, aby tam neměl bublinky a mohl pít. Křížová situace si žádá krizová řešení. Syn žije, následky nemá a jinak miluje hlavně obyčejnou vodu.
No určitě by se mu stalo něco spíš, když by byl na výletě bez pití, než z tohohle. Fakt klid, děti přežijí lecos, určitě i ten fuzetea ![]()
Otázka byla, jestli v tom bylo něco, co by mu vadilo… A ne jestli bylo lepší ho nechat umřít žízní, to by samozřejmě bylo něco jiného
Dítě určitě žije, nic mu není, matka ponaučena, aby si místo ledového čaje balila na cesty čistou vodu..
Není moc co řešit..
To je první dítě, že jo?
U druhého, třetího… už nad něčm takovým mávneš rukou, protože si vzpomeneš, jak ho starší sourozenec s láskou krmil sušenkou nebo žížalou
![]()
A teď vážně - takové věci jsem sice dětem nedávala, na druhou stranu, když se jednou napije, tak se mu nic nestane. Lepší než aby mělo žízeň.