Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky
Vybírám Lego Duplo..Furt přemýšlím jestli ano či ne
Je celkem drahé a malé..Chci se zeptat, nikdy sem ho pořádně neviděla, když koupím nějakou konkrétní sadu, to se pak z toho dá postavit jen to co je na obrázku?
a když potom budu dokupovat další a další sady, dají se spojit?…Děkuji ![]()
Když koupíš sadu, obsahuje opravdu přesně kostičky k tomu, aby se postavilo to, co je na obrázku. Dokupovat se dá, i kombinovat a kostičky do sebe pasují i s klasickým legem.
Postavit se da co je na obrazku, pak dle fantazie. Mame 4 sady, vse k sobe pasuje. Maly ma 3 a vyhraje si s tim hodne. Je temer neznicitelne a vydrzi opravdu dlouho, cena sice vysoka, ale je kvalitni.
Můžeš postavit cokoli co mas v hlavě a na co mas dost kostek
sady se daji spojit. My mame všechny v jedné velké krabici. Na začátek doporučuji koupit box kostek a k němu velkou podložku na staveni. Třeba toto http://www.morelega.cz/…uct_info.php?…
My jsme koupili v akci nějaký ten veliký box. 193 kostech za asi litra. Jako malý dítě si s tím vyhraje. A právě jde s toho stavět líp než z těch sad. Podle mne je lepší něco takovýho univerzálního a pak třeba dokoupit speciální.
Ale je zase pravda, že v tomhle nejsou kromě obrázku na krabici návody. Takže musí stavět malý s manželem. Ale hrál si s tím docela hodně. Ale ze začátku spíš jen tak že rozdlěloval podle tvarů a barev. Nebo stavěl komíny.
Ve 3letech jsme už koupili creator a tam je už podle návodu schopný stavět skoro sám a to jsou fakt malý kostičky.
Duplo je velký.
Takže spíš záleží jestli už s s tím dítě někde hrálo, aby ho to vůbec bavilo.
jinak všechno duplo jde pak samo dávat dohomady.
Nepřemýšlej, kup k tomu tu zelenou podložku, kup sadu kde je aspoň 100 kostek, nějaké zvířátko nebo panáček nebo auto a uvidíš, co se stane. Moje děti to všechny hodně baví /cca od 3 let/, mají 2 velké sady + několik menších smíchané v jednom boxu a staví pořád něco.
Mně se teď strašně líbí ta Cesta kolem světa. Máme 4 zelené podložky, budou stavět zoo, asi neodolám.
Máme toho hromadu, doma dvouleté a brzy čtyřleté a vyhrajou si s tím obě dvě skoro každý den. Základ je mít desku na stavění (lepší než ta velká zelená Duplo mi přijdou desky Hubelino - to je kuličková dráha kompatibilní s Duplem, protože ty jsou pevné a dají se na tom postavené výtvory přenášet, ta duplácká je pružná a jde to přenášet blbě) a dostatek základních kostiček (taky doporučuju i kostky Hubelino nebo Unico - jsou kompatibilní a kvalita skvělá, Hubelino má hodně dlouhých kostek, kterými jdou spojovat zdi a stavby). Pak děti hodně baví dveře a okna, panáčci a zvířátka. U naší dvouleté měla velký úspěch sada „školka“, kde je záchod s odklopným sedátkem - pořád tam posazuje panáčky i zvířátka. Tříletý syn zase má rád auta a letadla, takže jemu jsme kupovali něco s podvozkem. Podle návodů nestavíme, nejčastěji stavíme velké školky, obchody, zoo, letiště, nádraží, dětská hřiště, věže, majáky, mosty, bludiště…
Za mě ideální dárek, když se pořád ptají prarodiče co koupit, za dvě vlny svátků, narozenin a Vánoc jsme si udělali slušnou sbírku a všechno jde použít se vším.
Nepremyslej. Neni lepsi hracky. Kup velkou zelenou desku a krabici s univerzalnima kostkama. Vic nepotrebujes. Nebo zadej za ukol babickam.
Ja rada chodim do lego bazaru…v praze je jich nekolik…
Děkuji
Pošlete mi někdo prosím odkaz na ty univerzální kostky, nebo mě se hrozně líbí LESOPARK a malá miluje zvířata ![]()
Koupili jsme na www.detiakosticky.cz asi 2kg kostek, to jsme spojili s malými sadami doma, dokoupili několik podkladových desek.
Presne tak, neni lepsi hracky. Maji i zakladni sadu kostek, super byl vláček, daji se na nem ucit jeste zlomky. Nevahala bych. ![]()
Máme už několik sad, kupujem každé vánoce. jiné pro dceru, jiné pro syna. už toho je velká krabice od ikei
hrajou si s tím každý den.
Mame jednu holcicku 21mes a DUPLA ma plnou krabici a hraje si s tim denne. Zacali jsme velkou sadou a od ty doby dokupujeme, kdyz ma svatek, narozeniny a nebo kdyz je nekde hezka akce. Byvaji dost casto, chce to sledovat.
Máme 9 sad a ještě chci dokoupit. Za nás super, malý 4 roky vydrží 2 hodiny si stavět. U nás vede policejní sada
. Musím říct, že jsou nerozbitné
. Určitě se vyplatí investovat ![]()