Lehátko nebo hrací deka?

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
108
26.2.12 10:54

lehatko nebo hraci deka?

ahojte holky :mavam: chtela bych vas poprosit o radu a vas nazor popripade vasi zkusenost.mam 3-tydenni miminko a premyslim ze bych mu koupila lehatko nebo nejakou hraci decku,co myslite co je lepsi?ja se spise priklanim k hraci decce,rikaji ze ty lehatka nejsou moc zdrave pro miminka,kvuli pateri…jakou s tim mate zkusenost vy?jsou tu nejake maminky,ktere lehatko nekupovaly a vubec jim nechybelo?a mate nejake dobre tipy na hraci deky?co rikate na lamaze?moc dekuji za ospovedi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2041
26.2.12 10:57

Lehátko se nám velmi, ale opravdu velmi osvědčilo. Malý v něm byl a i v něm spal, když se dalo do lehu, mělo i takovou tu hrazdičku s hračkama. Sloužilo nám od narození než se malý začal přetáčet. Super věc, venku s námi mohl být i v létě během grilování nebo když jsme byli venku u bazénu,měl pěknej výhled. Ale rozhodně je k tomu super i dečka, měl nad sebou hračky a kolikrát po nimi i usnul. Takže za mě-obojí. HLavně, když máte doma ještě jedno dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
26.2.12 10:58

měli jsme oboje ale pro takhle malé se vyplatila hrcí deka… motivace pro další budoucí na plazení a přetáčení se,lehátko jsem velmi ocenila když jsme začínaly s příkrmy nebo když jsem potřebovala třeba do sprchy a malá zrovna nespala…tak jsem jí tam měla s sebou a povídaly jsme si ;) deku bych pořídila určo,lehátko až tak nutné není plus ta páteř a tak! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
836
26.2.12 11:01

Ja koupila hrazdicku, takovou 3v1 ze se da pouzit i pro vetsi mimco na hrani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4751
26.2.12 11:03

máme obojí, lehátko teda není polohovací, takže to bych určitě vybrala jinak, ale kouká z něj, je v něm jen po chvilinkách, třeba když potřebuju na WC a tak ;) . Deku máme taky, z Ikey, taková menší, a zatím bohatě stačí, malá se vyřádí, mydlí do hraček a může se i otočit na bok a tak. Takže za mě obojí, ale lehátko určitě polohovací do lehu, s hrazdičkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
26.2.12 11:04

za mě ani jedno. KOupila bych puzzle a samostatnou přenosnou hrazdičku.

lehátko - nechtěla jsem to jednak kvuli páteři. Ale hlavně mým dětem se v podobných zařízeních nelíbí. Je/byl ráda na bříšku, na zádech ne, do polosedu jsem na delší dobu dávat nechtěla. Děti se tam snažili přetáčet, přitahovali hlavu, což prý není dobré. Pokud máš možnost půjčení, asi se to hodí na krátkodobé odložení, aby tě dítě mohlo pozorovat třeba u jídla nebo při vaření. Ale na tu chvilku mi to přijde drahé kupvat.

deka - měli jsme, už bych jí nekupovala. Zvlášť starší byl blicí, ty interaktivní nejdou prát v pračce, navíc denně by to stejnak bylo pitomý. Oba už okolo 3. měsíce na bříšku trávili většinu času, pod hrazdičkou být nechtěli.

Proto bych šla do puzzlí a samostatné hrazdičky . Puzzle jsou snadno udržovatelné, otřeš, nemuchlají se jako děka pod plazícím se dítětem, tepelně dobře izolují stejně jako deka. Později můžeš využít ke hraní - stavíme z nich kostky, domeček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
26.2.12 11:07

já mám obojí, i když teda hrací deka je prachobyčejná rozložená zavinovačka a na ní halda hraček :mrgreen:
pokud koupíš opravdu lehátko a né „sedátko“, tak to páteři neublíží ;)
já ho mám zvednuté asi tak, jako když mu dám na gauči „zvýšenou polohu“ kvůli ublinkávání, zahážu ho hračkama, má to tu výhodu, že v tom lehátku se ho nebojím dát i na stůl (když v mrazech šla zima od podlahy) a dá se to napolohovat i na polosed, sed, takže to využiju při příkrmech, než půjde do klasické jídelní židličky…
taky v něm malej tráví čas, když vařím, položím ho na jídelní stůl (to bych si na dece nedovolila)a kouká na mě jak vařím, přitom si hraje s plyšákama, já mu při tom povídám nebo zpívám…

ale moc se mi líbí hrací deka od lamaze, s tou otočnou houpačkou, ale taky slyším z různých stran jestli to je nebo není zdravé na páteř :roll: tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
26.2.12 11:18

tak já taky používam od narození obojí když se mala narodila tak na lehatku strašně ráda usínala, ted ji tam položím když potrebuju si jit do kuchyne lezi v lehatku hraje si a pozoruje me.. a na deku mam s hrazdickou a tam si hraje skoro cely den ale kdyz se ji tam prestane líbit dam ji do lehatka položim vedle sebe a je spokojená :-) takže ja bych se neobešla ani bez jedny věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
26.2.12 11:31

My máme půjčené tohle lehátko http://www.zbozi.cz/…a-po-batole/ a naprostá spokojenost. Využíváme ho maximálně od narození. Jako maličký v něm přes den spal, protože na rovné podložce neusnul a tady jsme ho uhoupali, lehátko postavím na linku nebo v kuchyni na zem a malý kouká, jak vařím, teď v něm dávám příkrmy, protože ještě sám nesedí a je to taky vedle deky jedno ze stanovišť na hraní, která je u nás nutno neustále střídat. Navíc tohle je do 18kg, takže se dá používat i jako křesílko už pro chodící dítko.
Jinak deku máme taky tuhle http://www.zbozi.cz/…-super-deka/, dá se prát v pračce a suším v sušičce, ale ta se dá nahradit obyč. dekou nebo kobercem. Někdo má třeba i povlečenou deku a mění povlečení, ale já radši, když to můžu celé hodit do pračky.
A aby se to nepletlo máme ještě tohle http://www.babytip.cz/…zdickou-zoo/ a to má taky velký úspěch :lol:
Tyhle stanoviště neustále střídáme, malý se zabaví a já můžu uvařit nebo uklidit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
26.2.12 11:40

Měli jsme obojí, obojí velice málo využité, lehátko v prvních max 6 týdnech, deka prakticky vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pep
142
26.2.12 11:46

Tak já měla lehátko půjčené a ještěže tak. Malá v něm vůbec nechtěla být, plakala, takže nevyužito. Hrací deku máme tuto http://www.zbozi.cz/?… a naprostá spokojenost, využití ještě v 8m. Praná nespočetněkrát a pořád barvy drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
26.2.12 12:05

My jsme měli lehátko i deku. Za mě lehátko určitě, hodně dlouho jsem ho využívala, jak ke hraní, tak tam dokázala i usnout a později i na krmení příkrmů. kdybych si musela vybrat co radši, tak určitě lehátko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
26.2.12 12:19

My jsme taky měli oboje. Protože lehátko bylo vibrační :) jinak bych spíš byla pro deku s hrazdičkou. Je lepší, když jsou mimča na rovném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
26.2.12 12:23

Měla jsem hrací deku a sloužila dobře. Na hrací dece se zabavil pěkně, občas pod hrazdičkou i usnul :lol:
Lehátko jsem nepořizovala a vůbec mi nechybělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
26.2.12 12:48

Meli jsme oboje, ale v lehatku jsem ho nechtela moc nechavat. Jednak ho to nemotivovalo k pretaceni, a hlavne je z toho dle chytrych knih casto plocha hlavicka vzadu. Stejne jako z autosedacky, jsou horsi, nez kdyz mimco lezi na zadech. Asi ze tam min otaci hlavu nebo co. taky zalezi, jaky lehatko mas, ja mam uplne jednoduchy nepolohovaci a prcek tam vzdycky byl takovej pokroucenej. Takze i kvuli pateri bych nedavala. Ale je fakt, ze ty chvile, co tam byl, to byla jedina uleva. Jinak sam nalezato nechtel byt.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4