Lehce frustrovaná na RD

4
9.8.20 16:30

Lehce frustrovaná na RD

Ahoj,
jen se chci vypovídat. Máme přesně ročního prcka, jsem za něj neskutečně šťastná. Jenže jsem celkem frustrovaná z toho, že na mě nějak nezbývá čas. Sama sebe nezanedbávám, pokud jde o vzhled - kadeřníka navštěvuji celkem pravidelně, i zubaře :D Jen se nestačím vzdělávat, pracovala jsem jako účetní. A dost se obávám, že se mi práce bude v oboru plném změn po skončení RD těžko shánět. Babičky fungují cca 2× týdně, jenže já se během té doby snažím uklízet, vařit, prát, žehlit - s prckem to prostě nejde. Muž je vytížen prací. Taky mi chybí prostě jen vypnout, číst si, sama se projít venku, atd. A taky bych ráda částečně pracovala už teď, ale vůbec si to neumím představit, hlavně bych dopoledne neměla hlídání a za další účetní je dost svazovaná termíny přiznání…
Jak to na RD zvládáte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
9.8.20 16:50

@Tečka7 u starších jsem to stihala vč práce na OSVČ.. Teď čekám třetí a už to nebude taková sranda.. Hlídání nemám a nikdy jsem neměla, tedy ano, 1× za rok jezdí kluci k babi na prázdniny.. Ale dalo se.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
9.8.20 16:53

Tak změn systém uklízej víc s dítětem a zbyde ti volný čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
9.8.20 17:30

Smutný. Pracovat můžeš do smrti. Dítě je malé jenom teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12913
9.8.20 17:47

Máme s manželem písemně dané, kolik času budeme věnovat práci a to dodržujeme.
Pak máme oba dost času na děti i sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.8.20 18:21
@Sany80s píše:

A můžu se prosím zeptat, jak to máte přesně nastavené? Zaujalo mě to. Klidně do zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
9.8.20 18:25
@Sany80s píše:

tak to by mě doopravdy zajímalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3899
9.8.20 18:50

Uklizela, vařila atd. bych s dítětem (normálně to jde, mám taky roční, k tomu ještě tříleté a pětileté), čas, kdy jsou babičky, bych využila na práci v oboru nebo pro sebe, jak bych to cítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
9.8.20 19:35

Můžu tě ujistit, že i s prckem se dá uklízet, vařit, atd. Jak myslíš, že to děláme my, co nemáme hlídání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12913
9.8.20 19:47

@Tečka7 @ka2ka
V podstatě je to tak, že jsme se domluvili, že ani jeden nebudeme mít práci, která by vyžadovala automatické přesčasy celý rok. Neexistuje denně chodit z práce domů až po šesté hodině-k tomuto musím říct, že oba máme práci, která umožňuje. Manžel už jednou práci měnil, byla tam vysoký tlak na to, aby tam zůstával v podstatě od rána do večera.
V podstatě to znamená, že často můžeme být doma mezi 3 a 4. Manžel i dřív.
Jak říkám, máme práci, která umožňuje slušnou pracovní dobu. Ono jde hlavně o to, abychom práci neobětovali čas a osobní život a o to v té naší domluvě jde.
Vidíme v našem okolí, že spousta lidí jde na sedmou do práce a v osm a později jsou doma. Děti a vztahy tím dost trpí. Já takto žít nechci a samozřejmě jsme se i bavili o nákladech a tom, že při určitých hodinách navíc by byla dříve splacená hypotéka atd. Nevadí nám to a jsme domluvení, že v první řadě přizpůsobujeme naše náklady tomu, co vyděláme za běžnou pracovní dobu. Asi bychom mohli jezdit na ještě dražší dovolené, ale nestojí nám to za to, náš volný čas je nám prostě neporovnatelně dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí