Lehký autismus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
27.3.13 18:01

Dej pak vědět jak to dopadlo..ono sluchové postižení je víc názorné jak autismus… to by třeba rodiče pochopili že se něco děje, kdyby si toho všimli, že na ni fakt mluvíš a nic.. nebo vzít do ruku nějakou zvukovou hračku a za zády ji zmáčknout a aby určila odkud jde zvuk.. nebo tak.. budu držet pěsti, aby to dopadlo co nejlíp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.13 19:17

Jasne, zatim diky za rady a vyzkousim to. Snad to bude a dopadne dobre. Pak se ozvu. :-) Zatim dik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
27.3.13 22:08

Ma to diagnostikovano synovec, ale pouze lehkou formu. Ten to ale ma pouze v socialni oblasti. Mluvi vyborne, uci se take dost dobre, jen proste zvlada hure urcite situace. Pokud to clovek nevi, tak to na nem nepozna.. V rodine mame jeste jeden pripad, ale tam jeste neni jasne, jak tezky pripad to bude..Myslim, ze sama to nepoznas. Co by melo byt zarazejici je spatny ocni kontakt, nereagovani na jmeno, celkove spatna interakce..spatne mluveni., ale to neni podminkou. Jsou deti, ktere se rozmluvi pozdeji a naopak deti, ktere mluvi velmi dobre a jsou to autisti. Myslim si, ze prostredi muze mit vliv, ale snad ne takovy? Fakt nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jhonzatko
5.6.13 23:01

Pozvánka na webinář o možných příčinách autismu...

Dobrý den,
jsem rodič autistického syna a rád bych Vás touto cestou pozval na webinář o možných příčinách autismu. Stažení zde

Ve webináři se dozvíte následující informace:

• Příčiny vzniku autismu z pohledu naturopata
  • Jak detekovat příčiny autismu naturopatickými screeningovými metodami
  • Naturopatické detoxikace příčin autismu
  • Výsledky těchto technik u autistických dětí
  • Citovat
  • Upravit
jhonzatko
16.6.13 00:12

webinář

Dobrý den, posílám prolink na mimořádný webinář AUTISMUS a jeho příčiny, jak jsou detekovatelné naturopatickými screeningovými metodami
 http://medicaherba.wiziq.com/…357-autismus

Webinář je bezplatný a začíná 18.6. 19.30, učebna je otevřena od 19.10.

Ve webináři se dozvíte následující informace:

• Příčiny vzniku autismu z pohledu naturopata
  • Jak detekovat příčiny autismu naturopatickými screeningovými metodami
  • Naturopatické detoxikace příčin autismu
  • Výsledky těchto technik u autistických dětí
  • Citovat
  • Upravit
Renata777
31.7.13 17:24

lehká forma autismu

Dobrý den, včera mi má psycholožka řekla, že můj 8 letý syn má lehkou formu autismu, pozoruji a hlavně vím, že je tam asi opravdu něco jiné než u jiných dětí a tak bych Vás chtěla poprosit jestli by jste mi namohla napsat jaké příznaky má ten chlapec o kterém jste se zmiňovala v příspěvku. Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
5
31.7.13 18:39

Nedávno jsem koukala na dokument týkající se hlístů v těle. Nějaká paní dr. z Brna tvrdila, že pokud by nebyly v těle tyto hlísti, tak není atopie, alergie, autismus. A pokud se prý léčba začne zavčasu, má to efekt a třeba by tato informace měla význam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Juliet87
31.7.13 22:25

Já to sice nečetla celý. Ale mám chlapečka,3 roky, a bylo nám též nejdřív stanovena diagnoza, lehký autismus. teď se lékaři přou, zda je to opravdu autusmus nebo dysfázie. Některé příznaky jsou si hodně podobné. Dokonce nám bylo řečeno, že to je taková škatulka u některých lékařu po ADHD.

• Citovat
  • Upravit
5.8.13 22:51

Ahojte holky, zítra máme 3 letou kontrolu…mám úplně nervy v p*deli…:-( Můj syn ( 3 roky) NEMLUVÍ…jen něco mňam…ham…jojo…nene…to…tam…tata…semtam se mu podaří mama, baba děda…spíše má takovou svou žvatlaninu…Věty dohromady nedá vůbec…když něco chce ukáže si na danou věc popřípadě si to vezme sám… :roll: slyší a vidí dobře…na zavolání reaguje…spíše je hodně nesoustředěný až bych podle sebe usoudila že hyperaktivní…v posledním měsíci se žačal hodně urážet pokud není po jeho…je schopný se urazit a odejít ale v zápětí na to příjde a jakoby se nic nestalo :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: jinak třeba v knížkach ukáže na to co mu řeknu…kolečko domeček atd…zvířátka taky ale zvuky nenapodobí…na všechny zvířáta vrčí jako tygr :lol: :lol: v ostatních věcech je chytrý někdy si po sobě uklidí hračky…do koše jde vyhodit vše co se má :-D na záchod chodí sám už od 2 let na nočník od 1 roku a půl…jen mě zaráží nějaké věci…třeba zdá se mi že chodívá po špičkách…a v létě bez bot nesnese na sobě boty…v kolektivu si hrát chce ale hračky nepůjčuje vůbec to by vraždil :pocitac: :nevim: příjde za mnou dá mi pusu někdy se chce je pusinkovat :lol: :hug: tulí se je na mě moc fixovanej…spí se mnou v posteli sám neusne…ale k věci :lol: :lol: mám podezření na AUTISMUS vím že by se o tady tomhle dalo spekulovat a debatovat hodiny ale přeci jen malá naděj že už jen plaším :-( nějaký názor??? ještě bych napsala že s klíčema si hraje taky mobil mi bere a dělá že telefonuje dvd a pc si zapne ale tím že to vidí u mě…když má hlad zajde si do lednice vezme jogurt lžičku a jí…nevím v určitých věcech myslím že je normální ale na druhou stranu :-( :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
5.8.13 23:00

@simoneta88 Bez odborného vyšetření nic nezmůžeš a budou to jen spekulace. Já bych to být tebou až tolik nehrotila. Když jsem působila v PPP jako spec.ped, tak chodily zástupy maminek s tím, že jejich dítě trpí ADHD. Jenže děti byly jen rozežrané a nevychované. V dnešní době je to jakási mÓda říkat, že dítě je hyperaktivní a nemůže za to. Ale k tvému případu. Každé dítě je individuál a rozhodně bych nesrovnávala s ostatními dětmi. Pokud se ti něco nezdá, vyhledej odborníka. Věřím, že to bude ok!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
5.8.13 23:12

@simoneta88
Tak to uplne presne popisujes myho syna, jen s tim rozdilem, ze tri mu byly uz pred dvema mesici :mrgreen: Uz pred rokem sem zacla totalne plasit, ze nemluvi… doktorka me uklidnovala, at cekam, cekam a cekam - no nakonec sem si vyprosila doporuceni k psycholozce. Teda tak daleko, abych mela strach z autismu sem jeste nebyla, ale ty ho takz mit nemusis. Kdyby neco, tak to muze byt max dysfázie. Tu teda u malyho psycholozka s pravdepodobnosti asi 95 % vyloucila taky a rekla, ze u nej je to jen palicatou povahou a pohodlnosti…
Jo teda spi v noci se segrou v pokojiku, ale pokud tam nespime s Petrem s nima - mame tam obrovske spaci patro - tak v noci casto pricestuje k nam do pokoje.
Chozeni po pickach je naprosto v poradku, to delat ma, trenuje tim vazy u kotniku. Nas malej tenhle tyden na chate treba schvalne ztratil boty, ktery nemel rad. Chozeni bosky doma chapu, ze je kvuli vedru, venku - pokud to neni po silnici ale v prirode - je zase spravne pro chodidlo, tak to ho nechavam. Klice a telefon milijou vsechny deti, takze ted nevim, jestli si to psala jak znak autismu, tak mi to prijde dost divny?
Jestli te tva doktorka posle na nejaka vysetreni, aspon te pak uklidni odbornici, ale za sebe podle sve zkusennosti myslim, ze muzes byt klidna uz ted.
no ja ted resim jinou vec - me ma takovehle dite nastoupit za mesic do skolky, to bude teprv mazec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
5.8.13 23:26

@simoneta88 Jako já vím, že by se nemělo porovnávat, ale… scházíte se i s jinými dětmi a povídáš si s maminkami? Protože to co jsi popsala prostě není to co si myslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.13 16:53

Autismus a PNP

Autismus a příspěvek na péči

Ahoj holky, četla jsem si první příspěvek a máš chlapečka jak přes kopírák s mým Kristianem.Od roka do 22měsíců mluvil. Poté přestal, teda jakoby jen ukazoval a říkal to tamto atd. Slova jakoby zapomněl.
Hra žádná jen klíče ramínka na šaty, šroubky, úklid všeho,
oblečení mu muselo barevně ladit jinak šlo okamžitě dolu,
na WC si vše sundá aby náhodou nebylo špinavé, když se poleje jen kapičkou okamžitě se svléká,
chodil po špičkách, nemával, nenavazoval oční kontakt, byl agresivní sám k sobě i k ostatním,
všem vše boural, nesnáší dotyk na hlavu.
Začala jsem to řešit s psychiatrickou léčebnou v Krči tam byl v mini školce 3× hospitalizovaný po 6týdnech. Začal mluvit – takňák
Výsledek, byl že se o syna špatně starám, že je zanedbaný a má citovou deprivaci, je o rok a půl opožděný a potřebuje logopedii???
Mám ještě staršího syna a je naprosto v pořádku, chytrý až na půdu vývojově hodně dopředu takže zanedbání??? Prostě mu nechtěli napsat Autismus.
Nyní jsou synovy 4roky. Do speciální MŠ nás nevzali bylo plno!!! Tak syn nastoupil k bráchovi do normální MŠ a už to jelo, pořád konflikty, rozhovory s rodiči ublížených dětí, od pí. učitelek výtky atd. jenže kam jít, kde to řešit když na logopedi tvrdí, že je ještě na to malej, na psychiatrii, že je nevychovanej ne nemocnej a dál se se mnou nikdo nebavil. Našla jsem před měsícem super pana doktora MUDr. Michal Považan v THklinika Karlovo náměstí. Je ochotný a okamžitě to se mnou začal řeši. Dal mi tel. čísla do Motola kde pro tyto případy mají týdení diagnostickou hospitalizaci -vůbec jsem o tom nevěděla a nikdo mi ji nedoporučil. dále jsem se objednala do léčebny Opařany pomáhaj pak i s další léčbou přídavkama atd. A dostala jsem telefonní čísla do SPC kde si nás tedy předhazovali jak horkej brambor, ale nakonec jsme se objednali i v tomto měsíci- potřebuji to do konce října protože se řeší v MŠ asistent a to je zapotřebí mít veškeré papíry do konce Října, aby na další pololetí byl asisten objednán. Tak snad se již daj věci do pohybu a budu vědět diagnosu. Příspěvek na péči jsem již tento týden podala, ale dle kryterií (debilních)nejspíš nic nedostanem, protože se syn oblékne, nají, hygienu také zvládne…atd. Ale pořebuje péči a asistenci všude jinak by se přerazil či ublížil jinejm.
Nevíte někdo otázky sociální pracovnice při domácí návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí