sladkosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
47
17.12.07 09:05

sladkosti

**

Mile damy,
byla bych rada, kdyby jste se vyjadrili k tematu deti a sladkosti.
Mam Tri a pul letou holcicku, ktera by sladke radeji nez cokoli jineho.
Jako malicke jsem ji sladkosti davat nechtela a byla jsem presvedcena , ze vydrzim s ovocem a rozinkami.
Pak ale prisli babicky a dedove a mysleli si, ze jak ji neco nedaji, ze se ji nezavdeci.
Protoze vedeli, ze to nerada vidim, davali ji to tajne a tak trvalo dost dlouho, nez jsem ji naucila alespon to, ze potaji se neji a pokud neco ma, at si to s chuti a bez vycitek sni pred nami.
Letos jsem zakazala k Mikulasi cokolady a bonbony a poprosila o vytvarne pomucky, ktere nam markantne mizi a co si budeme vykladat, tempery a jine barvy nejsou nejlevnejsi a tak to moc pomuze a malou potesi.
Ale ac dostala co jsme zadali, kazdy nevahal stejne pridat sladkeho mikulase, cokoladoveho snehulaka a adventni kalendar.
Vite kolik mame doma Adv.kalendaru?!!!!
Sest- pro jednu malou holcinu!!!!!!!!!!! :roll:
Takze jak vy bojujete a kolik sladkeho dovolite.
Mala dostava sladke max jednou za den pokud dobre ji normalni jidlo.
Dekuji za prispevky :lol:**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
664
17.12.07 09:23

Ahoj, my máme taky poučený všechny okolo, že místo čokolád ovoce. . . ale kalendáře se objevily a taky velký Mikuláš. Kalendář máme normálně doma vystavený a dcerka ví, že může jedno okýnko denně, většinou si vzpomene ráno ještě před čištěním zubů, tak to jde. Když chce odpo další, má prostě smůlu. Mikuláše směla sníst první den k očím, druhý k puse, pak ji pomohl večer manžel když spala a zbyl jí tam zbytek a byl klid. Tak je to u nás. Veřejné, ale v omezeném množství. Stejně tak když si chce vzít bonbonek (má mini krabičku s mini bonbonkama), většinou si směla brát za suchý kalhotky, jde a vezme jeden. Nemusím jí ani hlídat, krabička leží na stole, prostě je naučená, že jeden. (A druhý nabízí tatínkovi :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
17.12.07 09:30

Ahoj :D

také máme doma spoustu sladkostí od „Mikuláše“ Také jsem dřív byla na babičky naštvaná ale teď už to tolik neřeším. Z čokoládových figurek dělám polevu na cukroví či koláče které během roku upeču. Spoustu sladkostí taky rozdám a hodně jich sním i sama :wink:
dětem je nezakazuji,jen je dovolím jíst v přiměřeném množství, takže pokud sní normální jídlo,může si vzít nějakou mlsku. Malej když ví, že ji dostane nemá alespoň potřebu potajmu kramařit a mlsat všecko najednou. :wink: A kolikrát se mi už stalo,že babičkám zrovna řekl děkuji,ale teď nemám chuť 8O :wink: sním si to později 8O 8O a to je u 5 letého kluka co říct :wink:
Naopak švagrová stále striktně zakazuje a už 2× byla s malým na výplachu žaludku,jak vypil aspoň sirup proti bolení, když nic jiného sladkého doma nenašel :roll: …takže já to vidím všeho s mírou :D

btw. Malýmu Adámkovi naštěstí Mikuláš nadělil jen přesnídávky a pár drobných hraček :lol: Ten čokoládku zatím fakt nemusí :D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
17.12.07 09:37

odešlo mi to 2× tak mažu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11326
17.12.07 09:56

U nas doma se sladkosti prakticky nevyskytovaly az do zacatku prosince. Pak prisel Mikulas (od nas pouze ovoce, ale od pribuznych sladkosti), muj pobyt v porodnici (Honzik byl ruzne na hlidani) a muj navrat z porodnice s brachou, kdy Honzik vzdycky z prochazky s miminkem utika domu, protoze mu tata slibil bonbon, kdyz nebude zlobit a hezky pujde sam :roll: :roll: . A to jsou pred nami jeste Vanoce a cukrovi…

Vadi mi to hodne, protoze jsem se tomu snazila branit, ale ted se to proste vymklo kontrole.

Uklidnuju se tim, ze po Vanocich, az se dam dohromady a zase nastolim doma rezim, tak bonbonky a cokoladky zase nebudou.

P.S. Adventni kalendare se u nas sesly 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
17.12.07 10:01

Jé, zrovna jsem se o tom teď bavila v naší diskuzi. Takže… to asi zkopíruju, se mi nějak nechce přepisovat :lol:

Sladký dávají lidi po mým souhlasu, nehrotím to, prostě kousek dostane, nemá ho denně, my ho též neměli, necpeme jí tím horem dolem, ale když přijdem na návštěvu a nabídnou nám cukroví, tak jí jeden kousek dám, to jí neuškodí. Jinak sebou na cesty beru piškoty a vozím je už asi měsíc a ubyly jí snad 4 nemá na to čas, tak jí dám vždycky rohlík, ten se dá drobit a zabaví jí na delší dobu
No, tak my nedostávali doma ani po obědě , naši razili asi stejnou teorii jako já a sice, že doma jsme dostávali fakt minimálně, na návštěvách jsme si to vynahradili. Tož jsme věděli, že když přijede babi, tak nám doveze nějakou čokošku a je to, tu jsme si mohli sníst, podle svýho gusta.
Takže asi takhle…veškerý jídlo, i zelenina, ovoce ( protože Sáruš nejí všechno ) po mým souhlasu, nikdy se mi nestalo, že by jí někdo krmil něčím, aniž bych o tom věděla. Stačí jen říct „můžu jí to dát“ a hotovo.

Zatím je ještě malá na to, aby si vynucovala čokoládu, nebo něco sladkýho, až ten čas nastane, bude to jedině přídělem, tak to fungovalo v rodině, kde jsem dělala Au-pair a měla jsem s tím jen ty nejlepší zkušenosti. A taky se mi potvrdilo rčení, že odříkaného největší krajíc = proto to ani teď nehrotím a sladký nezakazuju, že by ho nesměla vůůůůbec, smí, ale všeho s mírou, jak jsem už psala nahoře :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
17.12.07 11:21

Já jsem zakazovala, prosila, naštvávala se a přesto jsem měla doma pokaždé hromady sladkostí. Dnes už to řeším jinak. U babičky toho děti zase až tak moc nezdlábnou, protože na to z domu nejsou navyklí a jak přijedeme od rodičů, nechám pár kousků, které vydrží tak do léta a ze zbytku udělám úhledný balíček, který položím vedle popelnic. Cikáni a bezdomovci se pomějou na úkor těch, co neposlouchají a zásobují nás něčím o co nestojíme a babičky žijí ve „sladké“ nevědomosti.

• Citovat
  • Upravit
28414
17.12.07 13:20

Ahoj, tak já taky nerada vidím, jak se syn cpe sladkostmi. Naštěstí je spíš na slané chutě. V úterý a pátek je odpo u babičky a ta mu vždycky něco dá. Většinou hašlerku (má je nasypaný na komodě v míse) a pak třeba zobe brambůrky a pistácie (taky tak nasypaný, pro změnu na krbu). Neřeším to, protože mu to doma většinou nedávám. Takže u nás spíš na návštěvách se hřeší. Jinak jsme měli 3 kalendáře, zbývá jeden (je schovaný). Malej je vyzobal napůl s tátou. No a i když jsem žádala o málo sladkostí k Mikuláši, přece jen jsme nějaké dostali. Schovala jsem to do neprůhledné plechovky a už většinu rozdala manželovi jako svačinku do práce (perníčky, oplatky,…) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
17.12.07 13:32

Hm, tak já to nebudu rozepisovat, vše jste již napsaly vy milé dámy :lol: Snad jen že u nás je to o to horší, že malej má špatnou sklovinu na zoubkách od narození, ačkoliv sladký do 1,5 roku nepoznal, nepočítám MM. Pak nějakej ten piškot nebo ovoce, banán. Samozřejmě to pokazily babičky, jedny se už usměrňují a tu míru znají, nevím jestli stopr, ale spoléhám se. Druzí vyrukují hodinu po návštěvě s nutelou z Lidlu, za chvíli s Lipánkem a já na ně můžu ječet co hrdlo ráčí (zuby nezuby, zničila jsem mu je já čištěním :twisted: )… takže tady ho na hlídání nikdy nenechám!

Občas taky něco dostaneme, na můj vkus příliš často, sama to moc nejím, mám čokoládu ráda, ale po ní vždycky migrény :cry: , takže smůla. Kupí se kupí…hlavně na vánoce a velikonoce. Takže Radina mě hodně inspirovala, letos se u nás pomějou i bezdomovci a černý…
Přjeu všem maximálně pevné nervy jak ocelové dráty
 NiKina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
17.12.07 14:57

Ahoj,
teda koukám jak jste na dětičky přísný. Já Anetku neomezuju, teda když normálně zbaští oběd a svačiny. Sladký u nás od roka vůbec neomezuju, a Anetka si většinou po obídku kousek čokoládky dá. Ale s ní fakt málo, bonbony dostane celý pytlík a z toho sní vždy tak max. 4. Je zvyklá, takže i když moje mamka by sladkostma vykrmovala od rána do večera ( je prý chudinka hubená ), tak ochutná a většinou přiveze mamce nebo rozdá.
Mě zase strašně dráždí manžel a jeho příbuzenstvo když pořád holce nabízí ochutnávat nějaký alkohol, mnohdy i tvrdý. Naštěstí křičí, že nechce, ale to jsem na mrtvici a zabila bych je. :evil: Nevím, jak to někoho může napadnout.
Andrea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
17.12.07 16:29

Tak já to nehrotim. Malá do 2l sladké „nejedla“, ale když např. přišla návštěva a přinesla Brumíka tak si ho snědla… Teď po Mikuláši toho máme plný bar že máme tak na čtvrt roku co dělat :lol: Sladké dávám v omezeném množství a většinou po večeři kdy vím že celý den hezky jedly normální jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.12.07 12:06

No nam se seslo Adventnich kalendaru doma 8! Dceri je ctyri a pul roku, takze jsme ji dva nechali - dalsi dva maji expiraci do roku 2009, takze ty jsme schovali a zbytek jsme odnesli do skolky at si to vyzobou deti…Hanka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML