Ježíšek - věříte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
105
21.11.07 08:35

Ježíšek - věříte?

Ahoj, rozhodla jsem se otevřít tohle téma, protože se blíží Vánoce a taky proto, že můj synek dospěl do věku (4), kdy se začíná na všechno ptát. Tak by mě zajímalo, zda Vaše děti necháváte v té pohádkové představě vánoc, kdy dárky nosí Ježíšek. Já tedy ano, akorát začínám přemýšlet, jak ho uchránit toho, aby si v dnešním světě, kde vládne televize, kdy vás každou chvíli v reklamě nabádají, co máte koupit dětem k vánocům nebo z nějakého filmu nedomyslel, že ve skutečnosti je to jinak. Nebo od starších dětí, co už vše prokoukly. Ale jinak píšeme, tedy spíš zatím kreslíme, dopis pro Ježíška a dáváme ho za okno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
614
21.11.07 08:47

Ahoj,
nemyslím, že reklamy mluví přímo o tom, co koupit k Vánocům - prostě je to jen reklama na hračky :wink: (btw: Kuba, když nějakou takovou reklamu vidí, hned hlásí: TOHLE POTŘEBUJU :lol:)

Jinak my řešíme něco podobného - nakonec jsme s manželem vymysleli verzi, že dárky nosí Ježíšek, ale protože toho má moc, tak mu mámy a tátové s těma dárkama trošku pomáhají :lol: a mladej to vzal v pohodě!

A spíš mám jiný problém - jak vysvětlit, že dárky nosí (imaginární) Ježíšek, když pomalu z každý výlohy na nás čumí děsně kýčovej Satan Klaus :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3813
21.11.07 08:56

ahoj,
Teruli tohle zatim nenapadlo, věří, že Ježíšek si bere dopis za oknem a že nosí dárky, teda zatim věří. Každopádně až přijde, doba kdy se zeptá, tak se jí spíš zeptám já co si o tom myslí a čemu věří. Pak jí řeknu že mu buď pomáháme nebo pravdu. My jako (školní) děti věděli, že dárky kupují rodiče, ale bylo hezký věřit na Ježíška víc jsme se těšili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
21.11.07 09:06

Mě taky napadla verze, že většinu dárků nosí Ježíšek, ale některé i rodiče, a že pokud dítko zlobí, tak se rodiče s |Ježíškem domluví, aby tolik dárků nenosil. Ale myslíte , že si děti nedomyslí, když jdou do předvánočního supermarketu a vidí lidi s plným košíkem dárků a balících papírů, že ty dárky kupují oni? A jak jim popisujete podobu Ježíška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
21.11.07 09:21

Ahoj,
Haničce jsou skoro 3 roky, takže letošní vánoce už taky pěkně prožívá. S manželem jsme se domluvili tak, že dárky dětem nosí Ježíšek, ale protože toho má Ježíšek strašně moc (hodných dětí je přece spousta :D ), tak mu maminka s tatínkem pomáhají. Takže nakupují balící papíry a také nějaké ty dárky a Ježíšek donese každému hodnému dítku jen jeden „veliký“ dárek, protože by to prostě všechno nestihl! 8O
Napsala (teda spíše nakreslila) dopis Ježíškovi, dali jsme ho za okno a asi 14 dní napjatě čekala, kdy si ho ten Ježíšek odnese. A protože bráška Ríša je ještě moc malinký a malovat neumí, napsala Hanička Ježíškovi dopis i za něj! :lol:
No a teď se už jen nedočkavě vyptává, kdy že konečně budou ty vánoce… :)
 Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
21.11.07 09:23

No - já na Ježíška věřím ještě teďka! :D Jak jinak (než Ježíškem) vysvětlit, že lidi, kteří na druhé nemají celý rok čas, se najednou můžou přerazit, aby nakoupili to nejlepší a druhé podarovali! :lol: Vždyť je to vážně zázrak - a ještě k tomu periodicky se opakující! :P

Pro děti: stromek zdobíme všichni spolu, dárky pod něj rovnají andělíčkové po večeři. Ježíšek je přeci malé právě narozené miminko (něco jako náš Jarošek), takže má na tu práci samotnou lidi - tedy pardon - anděly. Jelikož Pán pravil: co učiníte druhému jako mně byste učinili - tak je jasné, že dárky, které si balíme pod strom jsou dárky pro „Ježíška“ - a jelikož mu je nemůžeme osobně předat, tak si je dáváme navzájem. :P Dítka mohou klidně dárky i kupovat/vyrábět, balit… atd. Ale je v tom pak to „tajemství“, kdy všechny připravené dárky ze všech skrýší „někdo“ shromáždí pod vyzdobeným stromem. No a na to jsou ti andělé, kteří alespoň jednou v roce sestupují na zem a do našich životů… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
21.11.07 09:28

ahoj,

přidávám se k holkám shora :wink: . též rodiče musí Ježíškovi pomáhat, vždyt toho má tolik :D :D :D … syn je ve školce nejmladší a tak se hrozím toho, až mu „chytřejší starší“ napoví jak to vlastně je :cry: . ale budu stále trvat na tom, že k NÁM Ježíšek chodí !!!!! syn Ježíška opravdu prožívá. už jsem mu u pověděla pohádku o jeho narození v Betlémě a zná ji skoro nazpamět. už se těší, jak si v kostele pochová Ježíška :lol:

nyní jsem kupovali vánoční ubrousky na stůl. jeden jsem chtěla použít už nyní a syn kategorisky protestoval, že jsou pro ježíška :D :D :D .. u nás vše vánoční je pro Ježíška :D …

tak šťastné a veselé :wink: , Irias + štěpán 2 a 3/4 r.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
21.11.07 09:49

ahoj!

Kuba na ježíška věří…protože věřit prostě chce :wink: Okolo 3 let se začal vyptávat jak to, a takto tak jsme mu řekli, že Ježíšek ty dárky taky musí někde koupit a taky že mamka s taťkou Ježíškovi pomáhají a domlouvají se sním kolik dárků dostane a tak :wink: Prozatím každý rok skákal do výšky jak tenisák, když pod stromečkem našel dárečky … btw. Ježíška si představuje jako taťku, takhle ho alespoň namaloval :wink: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
siloenka
21.11.07 10:44

No,Danymu to je zatím jedno,ale takhle poeticky jako vy to asi dělat nebudu :D :D Prostě mu řeknu,že dárky kupují svým dětem rodiče,protože je mají rádi :wink: Nevím už kolik mi bylo,ale když jsem se dozvěděla,jak to vlastně s „ježíškem“ je,tak jsem to vnímala jako zradu od rodičů :( a taky mi nikdy nikdo nevysvětlil,co to jako je,ten ježíšek. Já jsem si ho za mlada představovala jako ježka 8O,který niosí na bodlinkách,jabka,hrušky a na vánoce tam přibalí ještě dárky pro děti :oops: :roll: ..takže podle mě,než motat dětem hlavu,je lepší říct pravdu.Ale je to jenom můj názor. :wink:

• Citovat
  • Upravit
6234
21.11.07 10:58

Ahoj, náš mladej taky zatím věří na Ježíška, ale pomalu mu začínám říkat, že se musí Ježíškovi trochu pomoct, aby to všechno stihnul :D, jinak já vlastně taky na Ježíška „věřím“ :lol:. Stromeček strojíme společně a loni z toho byl nadšenej a pořád zjišťoval, jestli tam už nejsou nějaký dárky :D. Letos mu bylo pět, tak jsem zvědavá, jak mu to dlouho vydrží!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
21.11.07 11:28

Našim dětem je 4 a 5 let. Na Ježíška samozřejmě věří. Tak jako já „věřím“ jak to někdo popsal moc hezky výše, že to hezké v nás je Ježíšek. Zatím si ho představují jako malého andělíčka, který bydlí na hvězdičce a létá letadýlkem, aby to všechno stihnul. Viděli jsme ho už mnohokrát, přece jasně svítících hvězd a letadel je spousty :o))

Jinak se pomalu připravujeme na „nevěření“ malými ústupky. Nejdřív nám Ježíšek nosil i ozdobený stromeček. Posléze jsem měla honičku, jak ho odpoledne rychle ozdobit a kam uklidit děti, že nám ho „Ježíšek“ ozdobil už den před večer. A loni nám napsal dopis, že si ho máme ozdobit sami, protože musí stromeček donést dětem, co ho ještě ozdobit neumí :o)) Takovýmito pomalými kroky se za několik let dostaneme k tomu, že Ježíšek na větší děti nemá čas a postupně my rodiče převezmeme jeho roli.

A jestli jim to někdo „prozradí“? Záleží na tom, jak to vysvětlíme a podáme my rodiče. V každém případě v nich nějakou jiskřičku nejistoty hodlám ještě dlouho uchovávat.

U nás je spíš problém babička, která před nima vypráví různé příhody a nedojde jí, že to tak nemůže, takže až se zeptají, uvidím, jak se s tím vypořádám.

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
21.11.07 11:53

Tak od pravdy ho stejně jednou neuchráníš. Starší dcera od školy už na Ježíška nevěří, ve škole si to s děckama už vysvětlily :D Malá zatim neví nic… A reklamy tenkrát na starší vliv neměly, nic jí nedošlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
21.11.07 12:09

No tak nejsou mi sice 3 roky, ale taky věřím na Ježíška :lol: - hihihi… a každý rok mu píšu a dávám mu dopis za okno…Abyste rozumněli, můj manžel je prostě CHLAP, co nikdy nevěděl, co mi koupit k vánocům, tak píšu Ježíškovi trošku inspiraci, pochopitelně dostanu i spoustu dárků navíc, ale takhle mu to aspoň ulehčuju…nesnáším totiž jako např. moje kamarádka dostane od přítele peníze a běž si něco koupit…Peníze jsou podle mě to nejhorší, toť můj názor, protože pak nestojíte člověku za tu námahu jít a něco koupit a pak to krásně zabalit. To bych radši dostala fakt nějakou blbost, než obálku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
21.11.07 21:51

Ahoj, já taky píšu Ježíškovi manželovi seznam dárečků pro mě, aby jako věděl :lol:
Jinak syn na Ježíška věří, ptá se kdy přijde a na každou hračku co se mu líbí ukazuje a říká „To bude moje, až přinese Ježíšek“. Je u toho děsně roztomilej. Strašně se na letošní Vánoce těším, malej už to bude úplně jinak prožívat :wink: :D
A kdy mu řeknem, že Ježíšek není…nevím. Pokud na to nepřijde dřív, tak asi než půjde do první třídy.

http://www.sirmi.ic.cz/smajl/449.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
23.11.07 20:44

My stojíme zřejmě na prahu osvícení staršími spolužáky, ačkoli Anička stále ve svých sedmi letech neochvějně věří, a to až do takových podrobností, jako že od Ježíška nelze chtít dárky těžké, protože by je coby křehké okřídlené miminko neunesl :D Tak jsme se například letos vyhnuli na dopisu Ježíškovi sedla na koně (které z našeho pohledu dospěláků nebylo třeba). Rozebíráme s dětmi taky otázku, jak si Ježíšek v noci svítí na cestu - já zastávám názor, že svatozáří, Anička je pro svíčku, Čenda jako správný kluk mu vrazil baterku :lol: Hrozně se netěším na chvíli, kdy se to děti dozví, ale třeba si to budem moct aspoň tak představovat a bude to stejně krásné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí