Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, tak u nás se také věří na Ježíška. A kdyby se ptal - papír, mašle apod., tak toho prostě má Ježíšek hodně a rodiče mu musí trochu pomáhat
.
No a já sice Ježíškovi nepíšu, ale ten můj vždycky sedí u internetu a vyptává se co bych chtěla. Ovšem i přesto, že to ví, tak vždycky dostanu nějakou užitečnou věc jako je vysavač, žehlička, nová autobaterie apod… ![]()
Ach jo, jak ráda bych zase zažila vánoce, kdy bych dostala něco neužitečného, co by mi udělalo radost ![]()
Take si pridam par slov.
Libi se mi komentar Elindy, je to u nas obdobne.
Osobni zkusenost byla takova, ze jsem prisla do prvni tridy a hned prvni den mi rekli, ze Jezisek neexistuje.Umite si predstavit mou detskou dusi, vytrzenou z pohadkoveho sveta. ![]()
Detem tedy nechavam veskere krasne iluze, kreslime si jeslicky a betlemy a andelicky a moc si to uzivame.
Jsem pro nechat deti v iluzi co nejdele, at si uziji ten krasny svet zazraku a krasy.
Treba pochopi, co znamenaji skutecne vanoce.Nauci se pokore a klidu. ![]()
Krasne kouzelne svatky. ![]()
Tak můj synek ( 6 let ) zatím stále na Ježíška věří a myslí si , že jsem s ním v kontaktu ( e-mail , telefon ) .
Chodí ještě do školky a tam na něj ostatní děti taky věří. Snad jim to ještě dlouho vydrží.
O dárky si neříká Jěžíškovi , ale mě . Prý ať napíšu Ježíškovi mail , co všechno by chtěl a nebo ať mu zavolám , to je rychlejší a on mu to řekne sám. ![]()
Páni, krásně se vás čte. Moc hezký!!
Moc se mi líbí jak tu kdosi napsal to, že časem napíše dopis Ježíšek dětem, že už jsou velké, ať si ozdobí stromek sami, že on zdobí dětem, co jsou malí a ještě to neumí. To se mi moc líbí a jednou to tak určitě udělám. Je to postupné a nenásilné.
U nás se zatím samozřejmě věří, nikdo by Honzíkovi nic nevymluvil a hlavně u každé hračky stojí a „TO POTŘEBUJU“
. Kreslí Ježíškovi snad celou knihu, vždycky přilítne s papírem, kde jsou čmariky a „DEJ NA OKNO“. No je to hezký. Loni to bylo taky moc hezké, strojím stromek na dlouhou noc, nechci být jako moje mamka, která všechno dělala 24.12. odpoledne, večer byla uhnaná a unavená. Ráno Honzík vstal, viděl stromeček v obýváku, úplně zkoprněl, roztáhl ručičky a volal: „mamí, tatí, velkej“. Tím myslel velký stromeček, páč v pokojíčku má malý po mé babičce. Bylo to tak dojemné, bulela jsem
.
Letos to bude taky hezký, ustrojím stromek na dlouhou noc, ráno to bude super. Po večeři se chodí vyhlížet Ježíšek k oknu a na mobilu mám zvonění zvoneček, takže se prozvoní telefon a ....... JAK TO, ŽE ZVONÍ ZVONEČEK, KDYŽ JE U MĚ MAMKA I TAŤKA???
![]()
Moc se mi líbí jak tu kdosi napsal to, že časem napíše dopis Ježíšek dětem, že už jsou velké, ať si ozdobí stromek sami, že on zdobí dětem, co jsou malí a ještě to neumí. To se mi moc líbí a jednou to tak určitě udělám. Je to postupné a nenásilné.
U nás se zatím samozřejmě věří, nikdo by Honzíkovi nic nevymluvil a hlavně u každé hračky stojí a „TO POTŘEBUJU“
. Kreslí Ježíškovi snad celou knihu, vždycky přilítne s papírem, kde jsou čmariky a „DEJ NA OKNO“. No je to hezký. Loni to bylo taky moc hezké, strojím stromek na dlouhou noc, nechci být jako moje mamka, která všechno dělala 24.12. odpoledne, večer byla uhnaná a unavená. Ráno Honzík vstal, viděl stromeček v obýváku, úplně zkoprněl, roztáhl ručičky a volal: „mamí, tatí, velkej“. Tím myslel velký stromeček, páč v pokojíčku má malý po mé babičce. Bylo to tak dojemné, bulela jsem
.
Letos to bude taky hezký, ustrojím stromek na dlouhou noc, ráno to bude super. Po večeři se chodí vyhlížet Ježíšek k oknu a na mobilu mám zvonění zvoneček, takže se prozvoní telefon a ....... JAK TO, ŽE ZVONÍ ZVONEČEK, KDYŽ JE U MĚ MAMKA I TAŤKA???
![]()
.
![]()
Ahoj,
nasemu Lukaskovi budou po Novem roce tri a na Jeziska samozrejme stale veri a budu moc rada, kdyz mu to co nejdele vydrzi - dava to prece Vanocum neopakovatelne kouzlo..
Ale nedavno me sam prekvapil - dosel mi balicek s darkem pro jeho kamarada, o kterem pred Lukaskem mluvil, ze si ho preje od Jeziska..nas malej se mi k tomu prichomytl a prohlasil: Darecek pro Kubicka, ze jo - Jezisek ho odnese a nadeli mu ho pod stromecek..
..coz nam prijemne vyresilo problem, jak to s tim nadelovanim vlastne je.. ![]()
Tak my říkáme, že některé dárky si koupíme pod stromeček sami navzájem, abychom si udělali radost a ty nejlepší a nejvysněnější přinese jedině Ježíšek.
jo a taky tvrdím, že ted už se hračky v obchodech nekupujou, protože tam to zboží je pro ježíška, a dobroty taky ne, ty zase koupí až mikuláš. je to tam už ted, aby si děti mohly vybrat co potřebujou a napsaly o to:o)))
ahojky, teď je čas kdy Vánoce jsou fakt za chvilinku a my začli řešti tuto otázku: kdo je Santa a kdo Ježíšek a jak vypadá Ježíšek? a proč je Santa když je i Ježíšek atp. tak s tímhle si moc rady nevim, vyřešila jsem to tak, že děti v Americe Ježíškovi řikaj Santa a tady mu řikáme ježíšek, jenže Santa má soby a my máme ubrus kde má koně a začal další problém, takže teď je to takovej začarovanej kruh.
No vykládat malýmu prckovi, že Ježíšek je miminko, který nosí dárky by mi asi nevěřila, jedno miminko totiž doma máme a to ty dárky neunese ![]()
No ještě že tu neni vliv z Ruska to bychom tu měli ještě dědu mráze
![]()
@A.Suky taky si myslim ja holce 12 let kdyz ji byly tak 4 roky rikala ze certi neexistuji protoze ta se vzd tak bala ze vzdy vecer se klepala tak seem ji to rikala ale je ji 12 let na certi neveri ale stejne se silene boji co s tim proste 5.12. Treba v 16:00 neodnese ani odpadky co s tim?
Já z toho měla taky šílenej strach..a podle mě je to zbytečnej stres pro děti
a taky si myslim že jak sem se stim vždycky jako malá stresovala tak si z toho něco člověk odnese i do dospělosti…záleží taky jaký děti jsou…povahově… ![]()
Ahoj,
holkam 3,5 a 2 nosi darky jezisek. Malujeme mu dopis na ktery lepime i obrazky z katalogu co si ta starsi vystrihne. Dopis dame mikulasovi az k nam prijde a ten ho preda jeziskovi. I kdyby nejaka dobra duse tvrdila holkam neco jineho, tak porad k nam jezisek bude chodit, vzdyt mikulas si ten dopis pro nej bere
certa nam dela samotny tatinek a mikulase s andelem strejdove ![]()
to je pěkný
když se děti moc nebojí a nestresují tak to na škodu neni… ![]()