Nádor v očičku - pozor na šilhání

Iri
141
16.12.07 23:46

Nádor v očičku - pozor na šilhání

ahoj maminky, nerada vam pisu tuhle zpravicku, ale rada bych vedela jestli nahodou nemate, nekdo stejne zkusenosti a jak to dopadlo. Pak taky jako varovani.
Mam rocni holcicku a od narozeni uz ji ujizdelo ocicko na vnejsi stranu. Pediatricka rikala, to se do roka srovna, pak kdyz tak uvidime. Tak jsme cekali, cekali a nic. :( Pri rocni kontrole nas poslali na ocni. A tam vse zaclo. Dr z ocniho nemohla v klidu prohlednout oko 8O , tak nas z vysledkem mozneho zanetu a potlacovanych informaci poslala ihned do Motola, ze to specha. Bylo mi to divne, ale druhy den na lacno, jsme hned vyrazili. V nemocnic nas hned prijali a bohuzel po zakroku v narkoze zjistili, ze je to zpusobene nadorem 1cm(oko ma cca 2cm) a musi mala postoupit chemoterapii. :cry: Kdyz nam to dr rikal, nemohla jsem tomu s manzelem uverit, ze je to mozny tak u maleho clovicka. Clovek to slysi kolem sebe, ale nepomyslela jsem si, ze se to jednou bude tykat nas a budeme mit take clovicka bez vlasku… :(
Chem. bude mit mala pul roku a pak dr uvidi dal jak to vypada. V nejhorsim ji ocicko musi dat operativne pryc a dat skleneny. Na dalsi horsi varianty nechci myslet :( Zitra ji budou delat jeste mag. rezonanci(jakoby rentgen) na mozecek a dozvime se take vysledky z kostni drene.. Acho jo. Musim rict, ze posledni dny jsem jak vymenena, o placi nemluvim a doufam, ze to vse dopadne s nasim drobkem dobre. :( zavidim maminkam, ktere potkavam v nemocnici s urazem rucicky atd..

Prosim maminky, pokud mate nektera s tim vlastni zkusenosti, napiste mi je.
A pak hlavne maminky, kterym deti silhaji vice nez 8 mesicu, nedate nic za to, kdyz zajdete k ocnimu. Jsem take nastvana na moji dr, ktera pry mela alespon rozpoznat trochu divne lesknouci se ocicko a objednat nas k ocnimu uz driv.

Mejte se hezky Iri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1337
17.12.07 00:19

Iri-preju hodne sily a viry,ze se vse v dobre obrati :! :! :!
Presne to same mame v rodine,bratranec jeste jako mimnko silhal a prave jak pise,ten zvlastni lesk toho ocicka.Bohuzel o oko prisel,ale je to uz 35 let,dnes uz je medicina hoooodne pokrocilejsi.Bratranec ma sklenene,ale jinak zadne problemy,pred nedavnem se jim narodilo miminko.Je to strasne,kdyz to postihne takoveho drobecka,ale moc vam obema rodicum preju at jste statecni a holcicce hodne sily a co nejrychlejsi uzdraveni!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
17.12.07 10:28

Iri ,
zkušenost nemám, ale moc a moc držíme palce, aby vše dopadlo co nejlépe a měli jste zase doma zdravou, vlasatou holčičku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
17.12.07 12:12

Iri, dcerce taky kolem roku ujíždělo jedno očíčko, chodily jsme na oční, ale bylo vše v pořádku, jen jsme dostali nejěké cviky na oční svaly. Teď jsem moc ráda, že jsem ji k lékařce vzala, když čtu co se vám přihodilo. Přeju vám a hlavně malé hodně síly k překonání nemoci. Držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iri
141
17.12.07 21:26

díky, dnes nám dělali v tunýlku tu rezonanci na mozeček a výsledky budou zítra. To čekání je hrozný. Pak ještě má navíc chudinka problémy se srážlivostí krve. Tak uvidíme. Držící se Iri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
17.12.07 21:39

Iri, posílám alespoň virtuálně spoustu síly ke zvládnutí vaší nemoci. Přeju, ať jsou výsledky z dnešní magnetické rezonance co nejlepší, a všechny další taky.
Držte se! M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
17.12.07 21:51

Omlouvám se, že reaguju, aniž bych měla nějakou radu nebo zkušenost........Právě jsem se chtěla odhlásit a narazila jsem na toto téma.Chtěla jsem Vám popřát hrozně moc síly, ať je to brzy v pořádku, ono to bude v pořádku, ale je jasný, že to musí být moc těžké, co prožíváte.....Příroda je někdy hodně zlá a nespravedlivá.......A někteří doktoři přinejmenším nezodpovědní.....Ještě jednou moc, moc síly pro Vás a Vaši malinkou.........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2729
17.12.07 22:07

Ahoj Iri,

taky bych vám ráda poslala spoustu sil a víry. Přeju hodně moc štěstí, ať vše dobře dopadne a musíme doufat a věřit, že ano. Myslím na tebe a tvou malou holčičku a dej prosím vědět jak vše pokračuje. Posílám vám velkou pusu a doufám, že bude malá brzo zdravá a veškeré vaše starosti odplynou a budou jen radosti.

Leona, Marek a Tomášek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
18.12.07 09:21

ahoj iri,
zadnou zkusenost s tim nemam
ale presto ti posilam hodne sily aby jste to vsichni zvladli
doufam ze bude vse v poradku mala ted hlavne potrebuje oporu v mamince

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
18.12.07 15:58

Ahoj Iri…
Přidávám se k holkám. Ale ani já zkušenosti nemám. Přeji vám všem spoustu síly a dcerce brzké uzdravení.
Zajímalo by mně, jak malé dopadlo CT, modlím se za vás, aby co nejlíp.
Držte se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
19.12.07 22:53

Iri, jak jste dopadli na té MR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iri
141
19.12.07 23:30

Výsledky

Ahoj holky, tak uz Anetku dneska propustili :) Jinak magnet. rezonance dopadla dobre, sona a rentgeny take :wink: . Je zvlastni, ze jsem v tuhle chvili rada, zni to trosku absurdne vzhledem k nemoci Anetky, ale je to tak. Je to mozna tim, ze jsem citila, co vsechno jeste muze byt horsi a kdyz to padlo, moc se mi ulevilo a jsem rada, ze to je jen ten „nador v ocicku“ :roll: ..... Ted nas ale ceka pulrocni tezke obdobi, kdy mala by nemela nekde nastydnout, dostat bacila apod. Ale nedokazu si to predstavit, kdyz mam jeste 3letou dcerku ve skolce… V po jdeme na odber a pockame na dalsi vysledky..Nebude to lehke, zvlast kdyz uvidim tak po mesici, jak padaji Anetce vlasky, ale rikam si, ze je to porad lepsi, nez abych prisla o dite uplne.. je velka nadeje a ja doufam, ze vyjde. Mejte se, dekuju moc za podporu a krasne vanoce Iri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
20.12.07 08:56

Iri, to je výborná zpráva!!!! Jsme ze srdce ráda, že nejsou k vaší nemoci žádné další komplikace a že víte, na čem jste. Já vím, že následující půlrok pro vás bude velmi těžký. Jsi silný člověk a máma, zvládnete to!!!
Kdybys věděla, že ti tady můžeme nějak pomoct, neváhej se ozvat. Držíme ti všechny palce a posíláme sílu.

Jen taková drobnost k těm vláskům: někde psala Vendula Svobodová, že v Motole, když dítě nastupuje na chemo, se většinou rozhodnout vyholit hlavičku dětem hned. Je to sice šokující pohled na dítě s holou hlavičkou, ale je to lepší, než vidět, jak vlásky postupně odcházejí a tvoří se lysiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
20.12.07 12:53

Ahoj Iri, taky jsem ráda, že se nic jiného nenašlo. Moc vám držím palce a určitě se ozvi, budem rády a jsme tu pro tebe.
Mám kamarádku (32 let), má leukemii od konce letošního května. Je po chemoterapii a 2.ledna nastupuje do nemocnice na transplantaci kostní dřeně (9.ledna). Chci ti jen napsat to co Makina, je lepší hlavu oholit, padání je nepříjemné (pohled, vlasy v posteli, flekatá hlava).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
18.4.09 15:15

Iri, jak jste nakonec dopadli. Co holčička? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie