Reklama ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1966
12.12.07 21:26

Reklama ve školce

Ahoj holky,
zajímal by mě váš názor na reklamu ve školce…

Tomík začal chodit do školky letos v září a za ty tři a půl měsíce tam byla 2× jakási forma reklamy. Nepočítám třeba focení dětí, to ke školce patří, ale jednou Tomík dotáhl léták a vzorky vitamínů a dneska zase nějaký reklamní sáček, ve kterém byla aviváž, papírové kapesníky, nějaké vzorky krémů a tremtadadadááááá … předtištěný „dopis“ Ježíškovi, na kterém měli děcka vystřihnout a nalepit obrázky dárků, které si přejí pod stromečkem…od firmy Mattel :evil: Kdysi mi známí vykládali, že v jejich školce rozdávali před Vánocemi dětem katalogy hraček, to jsem považovala za špatný vtip, ale ejhle, už je to (v lehce pozměněné formě) tady 8O

Připadá vám to normální????? Nevím, jestli jsem divná, ale aviváž zdarma (byť 500ml, to by se za jiných okolností docela šiklo :lol: ) za takovou cenu fakt mít nemusím. A prostě mě taková reklama ve školce štve :evil: Jak je to ve vaších školkách?

Díky, potřebovala jsem si po dnešku trochu ulevit :twisted:

Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14015
12.12.07 21:33

Ne, mi to normální nepřipadá a docela mě děsí, že si pamatuju, že jste taky z Ostravy-jih :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
12.12.07 21:36

Jo, Lentilko (bez-po-ml-ček :wink: ), jsme ze Zábřehu…se školkou jsem jinak hodně spokojená, nemám, na co bych si tam stěžovala, program super, učitelky taky, jídlo OK, ale tohle mě docela zdvihá ze židle :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
12.12.07 21:39

Ahoj.
Mne to nevadi a dokonce si myslim, ze ma za to skolka od tech firem nejake penize - coz si myslim, ze se nam jako rodicum musi libit, ze se snazi skolka obstarat penize i jinde a muze tak zkvalitnit skolkove prostredi atd. Podle me na tom nebude nic tajneho a schvalne se ve skolce zeptej, jestli z toho ta skolka aspon neco ma a kolik!

U nas byly male balicky jen k Vanocum (loni) a mne to prislo mile. Kdo to nechtel, mohl to odmitnout ci rovnou vyhodit. Proc se kvuli tomu rozcilovat?

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015

Eh, mně zas nejde upravit příspěvek. Chtěla jsem dodat, že bych si asi promluvila s paní učitelkou, a to bez ohledu na to, že máchám v octě a dávám přednost českým hračkám :roll: .
Bo toďtok je fakt humus.
(Klidně bez pomlček)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026

Ahoj,

to mi taky nepřijde moc o.k. 8O

V naší školce nic takového není, ve skříňce byl akorát jednou leták na správné dětské obouvání i dětskou domácí obuv(papuče vs sandálky)
Což mi teda nevadilo :wink:

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
12.12.07 21:43

To jsem nepochopila, proč bych měla něco vyhazovat? Jaksi to s mým smýšlením nejde dokupy. A taky se školka asi rodičů dopředu neptala, aby mohli odmítnout. Mně to přijde jako citové vydírání rodičů přes děti a to se mi nelíbí, ať z toho školka - a tedy potažmo děti - něco má nebo ne. Účel světí prostředky není moje oblíbené heslo.
Na schránce mám, že neberu letáky (stejně je tam pořád někdo cpe), ignoruju otravovače na náměstí, nepřijímám dárečky zdarma, které mi strkají např. v drogeriích, a pak se dozvím, že na to firma půjde fikaně přes moje dítě 8O ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
12.12.07 21:58

Ahoj,

taky jsem se skolkou spokojena a tohle je jedine, co me tam mrzi. Skolka z toho ma nejake penizky, takze to chapu. Zatim jsme obdrzeli jen potrebne vzorky. Na letaky mam taky alergii, ale deti to miluji a maji to doma potom na strihani a trhani. Docela velka lahvicka Lenoru jako vzorek potesila babicku (nepouzivam avivaze). Jinak nastesti nedostali nic nevhodneho.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
12.12.07 22:06

Lentilko, jak videt, stve te to fakt hodne.
Chapu, ze jsou lide, kteri odmitaji i letaky do schranky (nam je nedavaji, mame na to v dome specialni regaly atd), ale vzorky nejsou z meho pohledu nic spatneho. Ja nevim jak ostatnim, ale mne to rozsiruje obzory. Uprimne, vadilo by ti i kdyby ti jako vzorek dal nekdo neco bio nebo ze zdrave vyzivy? Ja vitam moznost rozsirit si obzory o neco, co pro me muze byt prinosne. Ja sama nemam cas neustale chodit obchodama a hledat neco lepsiho nez mam, hledat jake nove vyrobky ktere by lepe mohly vyhovet mym potrebam… vzorky mi to snadno umozni… A kdyz ne, dcerka si aspon muze hrat s tema minivzorkama na prodavacku :-)
No, holt to kazdy vnimame po svem :-)

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
12.12.07 22:11

Mi osobně reklama nevadí, teda kromě té nevyžádané…takže létáky taky neberem, u TV reklam vypínám zvuk, ale třeba v porodnici jsem vyplnila takovou tu kartičku a zasílané reklamy a vzorky docela vítám. Co mě ale štve, je reklama, která útočí na děti :evil: Sorry, ale reklama na hračky ve školce… Pak nemají být ty děcka zblblé :? Souhlasím s Lentilkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
13.12.07 00:44

hromix - tak to si piš, že by mi vadil každý vzorek, mám doma i tak bince habakuk. Ale stejně jako Fifika mě neruší až tak ty vzorky, z toho děcka nemají rozum, jako to nalepování hraček od Mattela :roll: .
(Kartičku jsem v porodnci taky vyplnila a jsem koza, v jednom kuse mi domů chodí nějaké hrůzy, musím jim poslat maila…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
13.12.07 08:21

Fifiku,

u nás je reklama taky a pohoršená nejsem - neštve mě to, nedávají ji dětem do ruky, i když to třeba vidí, dát jim to nemusím - stejně jako doma (do ruky dostaly ve školce jen balíček od mikuláše jisté firmy, která vyrábí musli tyčinky a jiné podobné zdravé výrobky (mmch byl to jediný rozumný mikuláš, včetně toho co měly holky od nás)

a pokud z toho školka - které nestačí dotace ani na pokrytí energií - má nějakou korunu tak vedení školky chápu a jsem ráda, že třeba nezvyšují poplatky za děti, ale já dostanu za rok čtyři letáky…reklamní leták nebo vzorek aviváže a krému proti striím ;-), leták na krém pro alergiky, na obutí…

neberu to jako útok, něco nezdravého, reklama v dnešní době k životu patří, co mě ale přímo štve je reklama zaměřená na děti před a po večerníčku…nevím proč ale TV reklama, hraná, krásná blýskavá i bez zvuku mi přijde nebezpečnější než listování v katalogu s hračkama..prostě přijde mi to jiné…

a taky..děti letáky taky můžou, vystřihujem, lepíme, hrajeme si s nima odmalinka, balí si do toho jako dárky, dělají čepice, lodičky…takže tak…;-) řekla bych, že reklama na děti působí sice hodně, ale je to taky hodně o přístupu rodičů k reklamě a o tom, jak dokáží reklamu „podat“ , vysvětlit dítěti…

osobně reklamu taky nemusím…to mi věř…

Zdenik a spol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
13.12.07 08:31

No tak mě to teda taky nepříjde vůůůbec v pořádku :evil: :evil: Ty děcka z toho přece fakt nemají rozum a jsou strašně lehce ovlivnitelné. Mě by to nejpíš nestálo za to ani v případdě, že za to dostává školka peníze navíc.
No teď nemám čas, ale večer se kouknu na zákon o regulaci reklamy, protože to podle mě fakt hraničí :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
13.12.07 08:39

Prominte, ale prijdou mi to hodne silacke reci, ze vam ty reklamni vzorky nestoji za ty financni prispevky skolce! Chtela bych videt, jak by pak reptaly maminky, kdyby se skolkovne zvedlo o 500mesicne (napr.), to by bylo jiste reci jeste vic…

Reklama v televizi - to je bez komentare, to mi prijde jako utoceni, hlavne okolo vecernicku nebo Kouzelne skolky…

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
13.12.07 08:58

Já taky chápu, že si školka pomáhá, jak se dá… ALE: přijde mi, že je velký rozdíl mezi tím, když ve školce dostanou vzorek krému pro atopiky nebo léták o správném obouvání, to se týká spíše rodičů, a nebo když je to reklama namířená přímo na děti…tím myslím tu reklamu na hračky. Vám to nepřipadá stejné, jako reklama kolem dětských pořadů, kterou všichni kritizujete? Mi teda jo :evil: Samozřejmě, že reklamě se dnes vyhnout nedá a je třeba to dřív nebo později prckovi vysvětlit, o co go…ale cpát ji i do školky… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí