Kde lze dát vánoční dárek opuštěným dětem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
109
10.12.07 11:54

Kde lze dát vánoční dárek opuštěným dětem?

Nevíte prosím, jestli někde v Praze probíhá akce typu Strom splněných přání? Lze takto dát vánoční dárek opuštěným dětem, dětem z dětských domovů. atd „Strom“ prý byl zrušen a místo něj je v Metropoli na Zličíně jakási kasička. Chtěla jsem jít s dcerou a koupit někomu klidně anonymnímu dárek a zkusit maličko vysvětlit, že někomu uděláme velikou radost, ale upřímně řečeno, dát prachy do krabice mi nepřipadá úplně to, co jsem si představovala. Nevíte o něčem nebo o nějakém způsobu?.
Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10.12.07 12:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
10.12.07 13:31

Ahoj,

já si vzpomněla, že akce Strom splněných přání probíhala loni v nák. centru na Vinohradské, tak jsem tam zavolala a bohužel letos se to prý nepodařilo včas zorganizovat.
Paní mě ale poradila, ať se obrátím na nějaký konkrétní dětský domov, často mají své podobné akce. A nebo prý kontaktovat Unicef, protože ti jim to v předchozích letech pomáhali organizovat.

Jinak jestli něco podobnýho bude probíhat jinde než ve Vinohradský tržnici, tak to bude pod jiným názvem, protože na ten prý mají ochrannou známku.

snad jsem aspoň trochu pomohla..

Příspěvek upraven 24.08.20 v 08:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
10.12.07 14:16

Doporučuji akci Českého rozhlasu Daruj hračku.

Je to stejný princip jako Strom splněných přání, ale dárečky pošleš poštou. Více informací o akci jsou zde: http://www.rozhlas.cz/…racku/portal

a seznam přání dětí je tady: http://www2.rozhlas.cz/…/prezentace/

Pozor, od rezervace máš jen 4 dny na doručení hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
10.12.07 14:23

ČRo - Daruj hračku

[quote:571c892927]..a seznam přání dětí je tady: http://www2.rozhlas.cz/…/prezentace/

Teď jsem se tam dívala a z 1165 dětí nemá žádný dárek už jen 61 dětí. Ještě před 14 dny jich bylo více než 750 :! Takže super, že je mezi námi tolik hodných lidí :D

Díky všem, kteří se také zapojí :wink:
Petta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
10.12.07 20:06

Nejlépe zeptat se v domovech v okolí, co děti chtějí nebo potřebují. Bohužel stále ve společnosti převažuje mýtus, že děti potřebují hlavně hračky. Mnohem více ale potřebují dárky děti, které v červnu dětské domovy opustí. Vyráží do života jen s 15000 korunami. Tyto děti potřebují běžné prostředky k zařízení domácnosti jako je polštář, peřina, žehlička, rychlovarná konvice, příbory a podobně. Jenže je problém v tom, že lidé dětem v DD kupují především hračky. Na ty starší se dost zapomíná. Pokud chcete opravdu pomoci, zeptejte se v domovech na děti, které půjdou do života - co by potřebovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
10.12.07 20:42
Sati píše:
Nejlépe zeptat se v domovech v okolí, co děti chtějí nebo potřebují. Bohužel stále ve společnosti převažuje mýtus, že děti potřebují hlavně hračky. Mnohem více ale potřebují dárky děti, které v červnu dětské domovy opustí. Vyráží do života jen s 15000 korunami. Tyto děti potřebují běžné prostředky k zařízení domácnosti jako je polštář, peřina, žehlička, rychlovarná konvice, příbory a podobně. Jenže je problém v tom, že lidé dětem v DD kupují především hračky. Na ty starší se dost zapomíná. Pokud chcete opravdu pomoci, zeptejte se v domovech na děti, které půjdou do života - co by potřebovaly.

Sati, i takové děti jsou mezi těmi, které lze obdarovat pomocí akce Čro a napsaly si o to, co potřebují (zrovna my jsme posílali varnou konvici a toustovač😉) Dárce si může vybrat koho obdaruje třeba podle věku, postižení, jména, dětského domova či podle „hračky“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí