Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
trvá to už 6 měsicu a bolí to stále a ted na vánoce ani nemluvím.
Mam tu podobnou diskusi. Obavam se ze lek na bolave srdce je jen cas. Bohuzel nǎ se zlomenym srdcem ten cas utika mnohem mnohem pomaleji nez komukoliv okolo nas. Kazda mi uta se desne vlece. Kazda vterina boli.
Do toho vanocni cas kdy by mel byt clovek s temi koho miluje.
Je mi to moc lito. Nejsi v tom sama. Bohuzel je nas spoustu. Musime ted myslet jen na nase deti. Radovat se z toho ze jsou zdravi a z kazdeho jejich pokroku. Jednoho dne to bude bolet o malinko mene. A jednoho dne tem co nam ublizili nekdo ublizi mnohem mnohem vic…
j.pampeliska-děkuju to bylo hezky napsané.jen mě zaraží že je snad každý den horší..
Ahoj kočky, je mi to strašně líto. Je mi jasné, že ty bolavé věci bolí teď v tomto období jaksi víc.
Co na bolavé srdce? Udělat si radost. Nevyhledávat tu hektickou náladu, která teď všude kolem panuje a která nemá s adventem nic společného. Mluvit, mluvit, mluvit. Když nemáš s kým, piš sem. Taky to pomůže. Pustit si něco, co Tě pobaví, zákaz dojáků
Mně pomáhají The Simpsons.
Jídlo: velmi důležité je jídlo, víc než se zdá. Neříkám, přecpávat se, ale jíst, dostat do sebe energii. Antidepresivní potraviny jsou čokoláda a banány. Pít čaj z meduňky, uklidňuje. Slabé antidepresivum je třezalka, ale bacha, ta má hodně kontraindikací.
Vykašlat se na veškeré sebeobviňování. Rozsvítit si hodně světla, svíčky, solné lampy, není to žádná ezoterika, ale světlo spouští v mozku produkci serotoninu (hormonu dobré nálady). Zajít s děckem do solné jeskyně, do bazénu.
Hlavně ale najít někoho, s kým si promluvit. Myslím, že nepíšu jen za sebe, ale pokud se stydíš, nebo nikoho nemáš, piš sem ![]()
Držím pace a hlavně, čas hojí, bude LÍP!
Nevím nic o Tvé situaci, ale co si třeba pořídit nějakého mazlíčka? (klidně nenáročného, třeba morče, zvířata jsou terapeuti)
mě pomáhá seriál přátelé a jednu dobu, kdy jsme měli divokou domácnost a pořád jsme se rozcházeli, jsem sjížděla sex ve městě…film
hrdinka se tam má tak hrozně, že mi to pomohlo…a pobavila jsem se
děkuju za otázku asi maji i vánoce své kouzlo před štedrým dnem se oběvil i s darečky pro nás a od té doby je krasně moc děkuju za otázku.on je takový tvrdohlaví trošku:-))
Tak, zakladatelko, paráda, to jsem ráda! Držím vám pěsti, ať to vydrrží, ba co vydrží, ať je to jen lepší!!!
Ty Vánoce jsou asi opravdu kouzelné
moc ti to přeju. Hodně štěstí ![]()
asi mají vážně sví kouzlo už jsem ani neveřila..děkuju vám moc ![]()
Dobrý den.. Je mi 15 let a nedavno jse nam z mou přitelkyni rozpadl vztah..:( byli jsme spolu dva roky..Ja to psychicky nezvladam matka mě chce poslat k psychatrovi.. opravdu nevím co mam dělat.. ![]()
Prosím vás nevím s kým si popovídat nebo kdo má radu?je mi strašně smutno všichni se těší na vánoce ja jen pláču celý dny i noci mám malou dcerku ale jsem sama a přtel co občas zašel šel za jinou a mě je strašně težko a smutno nic mě neteší ani nebaví stašně bych ho chtěla zpatky,mít někoho u sebe.