Manžel není otec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.12.11 21:28

manzel neni otec

Omlouvám se za anonym ale snad pochopíte nebudu to dlouze rozepisovat jsem vdaná a nyní ve třetím měsíci těhotenství potíž je v tom že manžel není otcem. Proto bych potřebovala poradit. S manželem se rozvádět nechceme ale já nechci aby manžel byl uveden jako otec v rodném listu mohly byste mi prosím poradit jak to udělat a zda musíme čekat až po porodu? Mockrát děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5345
15.12.11 21:30

nejsem si jista, ale mám za to, že dokud budete manželé tak manžel bude uveden automaticky jako otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.12.11 21:33

Ano, v manzelstvi je to automaticky, muze se o to zazadat u soudu, to by meli schvalit a misto manzela by tam mel byt zapsan biologicky otec.

Prosim, omluv mou zvedavost, ale mas milence, ktery je otec a ditko chce, mas manzela, ktery dite pravdepodobne nechce, ale ty si ho nechas a nechcete se rozvest… :think: Jak to jen udelate??? :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
15.12.11 21:34

manžel bude rozhodně uveden jako otec,dokonce je tam ještě lhůta asi 300 dní po rozvodu se MUSÍ do RL dítěte uvádět jako otec manžel,i když je jasné,že otcem není(třeba když je dlouhodobě odjetý)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
15.12.11 21:35

Narodí-li se dítě do 300 dne po skončení manželství, považuje se za otce manžel matky.
Do šesti měsíců může matka nebo i manžel popřít, že otcem dítěte je manžel. Narodí-li se dítě do 300 dnů po rozvodu manželství a jiný muž o sobě tvrdí, že je otcem dítěte, lze otcovství manžela považovat za vyloučené též na základě souhlasného prohlášení matky, manžela a tohoto muže. Toto prohlášení může však zaznít jen v řízení o popření otcovství před soudem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.11 21:42
Barca12345 píše:
Ano, v manzelstvi je to automaticky, muze se o to zazadat u soudu, to by meli schvalit a misto manzela by tam mel byt zapsan biologicky otec.Prosim, omluv mou zvedavost, ale mas milence, ktery je otec a ditko chce, mas manzela, ktery dite pravdepodobne nechce, ale ty si ho nechas a nechcete se rozvest… :think: Jak to jen udelate??? :idea:

Rozvádět se nechceme z důvodu že otec mě opustil a manžel se o nás chce postarat za což jsem mu vděčná ale chci aby otec platil výživné nechci aby manžel nesl zodpovědnost za mou chybu.

• Citovat
  • Upravit
9649
15.12.11 21:44
Anonymní píše:
Barca12345 píše:
Ano, v manzelstvi je to automaticky, muze se o to zazadat u soudu, to by meli schvalit a misto manzela by tam mel byt zapsan biologicky otec.Prosim, omluv mou zvedavost, ale mas milence, ktery je otec a ditko chce, mas manzela, ktery dite pravdepodobne nechce, ale ty si ho nechas a nechcete se rozvest… :think: Jak to jen udelate??? :idea:
Rozvádět se nechceme z důvodu že otec mě opustil a manžel se o nás chce postarat za což jsem mu vděčná ale chci aby otec platil výživné nechci aby manžel nesl zodpovědnost za mou chybu.

A takto s tim manzel souhlasi?
Uvedomuje si, ze takto se vzda veskerych prav na dite, ktere bude prakticky jeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
15.12.11 21:48

No to je mazec 8o ,holky mají pravdu je to tak.no každopádně tobě i manželovi přeju at vám to nadšení vydrží.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
15.12.11 21:48
Anonymní píše:
Barca12345 píše:
Rozvádět se nechceme z důvodu že otec mě opustil a manžel se o nás chce postarat za což jsem mu vděčná ale chci aby otec platil výživné nechci aby manžel nesl zodpovědnost za mou chybu.

Tak to podle mě nejde, prostě bude v RL dítěte uveden manžel a ne biol. otec. Poradila bych se s právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.11 21:51

Vím že je to hloupé rozhodnutí ale otec má přece vůči tomu malému zodpovědnost tak at jí převezme. Proč by to měl dělat manžel vždyt kdyby jsme se v budoucnu nedejbože rozvedly tak by na to doplatil on a to nechci.

• Citovat
  • Upravit
23847
15.12.11 21:52

Tak to mám obavu, že otec z toho docela dobře vyvázne, ten je v tomto případě o otcovství nežalovatelný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
15.12.11 21:52

Anonymní

a jsi si vědoma toho, že v budoucnu může biologický otec vyžadovat styk s dítětem, takže se vlastně dítě dozví, že jeho táta není jeho táta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
15.12.11 21:55

Anonymní, jen si dobře promysli fakt, že ten, kdo je zapsaný v RL, má veškerá rodičovská práva. Biologický otec vás nechce, tvůj manžel ano. Budeš-li usilovat o zapsání biologického otce do RL (a to ti vyjde, jen to bude nějaký čas trvat a ano, bude to až po porodu)tak to bude on, kdo bude oficiálním otcem - a když si náhle usmyslí, že se vlastně chce podílet na životě svého dítěte, že ho chce do péče atd. budete z toho mít s manželem akorát hlavu v pejru. Dobře to uvaž, pokud tvým jediným důvodem, proč má být biootec v RL je to, že mu to chceš „nandat“ a že mu to „tak lehko nesmí projít“, tak podle mne to je důvod pěkně blbej. Promiň za upřímnost. Pokud se o vás bude starat tvůj manžel a dítě de facto přijme za své, tak materiálně zabezpečovat od jinud nebude třeba ne?

Edit: a představ si, že biootec bude platit, styk vyžadovat nebude - až po pár letech. V té době bude tvé dítě za otce považovat tvého manžela, budou mít vřelý vztah, mít se rádi - a najednou tvůj manžel nebude oficiálně smět říct ani píp, protože otec je ten druhý … opravdu si to všechno dobře promysli.

Příspěvek upraven 15.12.11 v 21:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.11 21:57
rosslyn píše:
a jsi si vědoma toho, že v budoucnu může biologický otec vyžadovat styk s dítětem, takže se vlastně dítě dozví, že jeho táta není jeho táta?

Ano jsem si toho vědoma i to dítě má právo vědět že má jiného otce než toho co se o něj stará tedy to je můj názor.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.11 22:01
Aghata píše:
Anonymní, jen si dobře promysli fakt, že ten, kdo je zapsaný v RL, má veškerá rodičovská práva. Biologický otec vás nechce, tvůj manžel ano. Budeš-li usilovat o zapsání biologického otce do RL (a to ti vyjde, jen to bude nějaký čas trvat a ano, bude to až po porodu)tak to bude on, kdo bude oficiálním otcem - a když si náhle usmyslí, že se vlastně chce podílet na životě svého dítěte, že ho chce do péče atd. budete z toho mít s manželem akorát hlavu v pejru. Dobře to uvaž, pokud tvým jediným důvodem, proč má být biootec v RL je to, že mu to chceš „nandat“ a že mu to „tak lehko nesmí projít“, tak podle mne to je důvod pěkně blbej. Promiň za upřímnost. Pokud se o vás bude starat tvůj manžel a dítě de facto přijme za své, tak materiálně zabezpečovat od jinud nebude třeba ne?

Edit: a představ si, že biootec bude platit, styk vyžadovat nebude - až po pár letech. V té době bude tvé dítě za otce považovat tvého manžela, budou mít vřelý vztah, mít se rádi - a najednou tvůj manžel nebude oficiálně smět říct ani píp, protože otec je ten druhý … opravdu si to všechno dobře promysli.

Příspěvek upraven 15.12.11 v 21:57

Já vím souhlasím s tebou asi to je tím že jsem naštvaná proto jsem se tu chtěla poradit. Hormony prostě pracují a já nevím jak dál a jsem z toho zoufalá omlouvám se.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky