Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
vypadá to, že v tomto případě je biologický otec dítěte pouze dárce spermatu. dle mého názoru je otec dítěte ten, kdo jej miluje a stará se o něj. proto si myslím, že trvat na zapsání „pravého“ otce do RL je, slušně řečeno, zvláštní. tvůj manžel je výjimečný a velkorysý. toho, co udělal, by byl schopen málokdo.
nicméně, řekla bych, že z tvého posledního příspěvku vyplývá, že kdyby biologický otec kývl, poběžíš za ním. je vcelku jedno, jestli je pod vlivem své matky, nebo není. takhle se zodpovědný dospělý člověk nechová (i kdyby se takhle choval kvůli matce, tak i to o něčem, ne příliš pozitivním, svědčí). promiň, ale tvého muže je mi líto, děláš z něj úplného troubu.
Anonymní píše:peggy.sl píše:To nevím popravdě možná k tomu ani nedojde když jsem tuto diskusi zakládala byla jsem zoufalá a ani nevím proč mě to napadlo chtěla bych se proto všem omluvit asi jsem měla žaložit trochu jiné téma.
Nedá se na matrice podepsat nějaké prohlášení pravého otce, že dítě je jeho a ne manžela?
Úplně chápu že si o mě myslíte jen to nejhorší já si to osobě myslím taky mockrát jsem si říkala že by bylo lepší kdybych vůbec nebyla a všichni odemě měli pokoj.
Anonymní píše:
Taky s vámi více méně souhlasím otec o malým ví a ještě před pár dny mi říkal že mě miluje a chce se o nás starat ale nedávno se přestěhoval a bydlí u své matky a ta mu do toho nejspíše mluví protože když je v práci neustále mi vyznává lásku ale jen do doby než příde domu to je do telefonu jak vyměněný. Je tam slyšet jeho matka jak říká at se na mě vykašle a tak. Takže je to opravdu zoufalá situace.
Aha,takže to,že jsi s manželem a on se zachoval takhle velkoryse je jen otázka toho,že ten biologický otec tě vlastně tak úplně nechce a není materiálně zabezpečen.Mimochodem manžel ví,že se třeba zítra sejdete?A to,že bych ho chtěla jako otce do RL dítětě jsou jen zadní vrátka,kdyby náhodou, není to ohled na manžela,aby nedoplácel případně na svojí chybu,že? Hele,jako ujet může každý,to ani trochu neodsuzuju a bohužel se z toho uklouznutí může stát i těhotenství (teda jestli v tvém případě nešlo o milenecký vztah),ale ty děláš z manžela blbce a využíváš jej a to je vážně hnus. ![]()
Anonymní píše:Anonymní píše:Úplně chápu že si o mě myslíte jen to nejhorší já si to osobě myslím taky mockrát jsem si říkala že by bylo lepší kdybych vůbec nebyla a všichni odemě měli pokoj.peggy.sl píše:To nevím popravdě možná k tomu ani nedojde když jsem tuto diskusi zakládala byla jsem zoufalá a ani nevím proč mě to napadlo chtěla bych se proto všem omluvit asi jsem měla žaložit trochu jiné téma.
Nedá se na matrice podepsat nějaké prohlášení pravého otce, že dítě je jeho a ne manžela?
ach jo,jak srdceryvné…
tetes píše:Anonymní píše:Aha,takže to,že jsi s manželem a on se zachoval takhle velkoryse je jen otázka toho,že ten biologický otec tě vlastně tak úplně nechce a není materiálně zabezpečen.Mimochodem manžel ví,že se třeba zítra sejdete?A to,že bych ho chtěla jako otce do RL dítětě jsou jen zadní vrátka,kdyby náhodou, není to ohled na manžela,aby nedoplácel případně na svojí chybu,že? Hele,jako ujet může každý,to ani trochu neodsuzuju a bohužel se z toho uklouznutí může stát i těhotenství (teda jestli v tvém případě nešlo o milenecký vztah),ale ty děláš z manžela blbce a využíváš jej a to je vážně hnus.
Taky s vámi více méně souhlasím otec o malým ví a ještě před pár dny mi říkal že mě miluje a chce se o nás starat ale nedávno se přestěhoval a bydlí u své matky a ta mu do toho nejspíše mluví protože když je v práci neustále mi vyznává lásku ale jen do doby než příde domu to je do telefonu jak vyměněný. Je tam slyšet jeho matka jak říká at se na mě vykašle a tak. Takže je to opravdu zoufalá situace.
Moje řeč…
![]()
Anonymní píše:elllis píše:Taky jsem moc ráda že mě podporuje a jsem mu hrozně vděčná. Ještě před pár dny bych řekla že chci být s otcem svého dítěte ale po tom posledním telefonátu už ne domluvily jsme se že se zítra sejdeme a probereme to ale mam pocit že ho matka dokonale ovládla takže nejspíš se mnou nebude nic mít společného.
An, je to prekérní situace, ale vesměs souhlasím s posledníma příspěvkama. Jen mě zaráží tvůj poslední příspěvek… Víš vůbec ty s kým chceš být a kdo by měl být otec tvého dítěte… jinak tvůj manžel je dle mě vážně formát
no to si děláš snad srandu, ne? Jako pardon, možná mě někdo ukamenuje, ale za mě jsi neobyčejně blbá!!!
To mě fakt nadzvedlo ze židle. Tys byla nevěrná manželovi, udělali jste si dítě, za které chce manžel nést odpovědnost, chce ho vychovávat a prostě vzít za vlastní, ale z tvého psaní čiší, to, že teda když tě milenec nechce, tak vezmeš za vděk manžela. - jako náctiletý fracek. Troufám, si tvrdit, že i kdyby se ten tvůj milenec za rok probral a chtěl tě, ty se sebereš a půjdeš k němu, vždyť to i píšeš…„kdybychom se rozvedli…“ Takže milá zlatá - já ti doporučuji jen a jen jedno. S velkou úklonou se omluv manželovi, podej ihned žádost o rozvod a svému blbému milému řekni, že se MUSÍ dostavit k soudu na přiznání otcovství, protože to nemůžeš svému manželovi udělat. Postav se ke svému činu čelem a vyžer si to. Hlavně neoblbuj manžela slovy, že spolu budete… protože ho stejně opustíš. Měl by sem chudák napsat, abychom mu vysvětlili, aby nebyl takový hodný idiot!!!
Anonymní píše:Anonymní píše:Úplně chápu že si o mě myslíte jen to nejhorší já si to osobě myslím taky mockrát jsem si říkala že by bylo lepší kdybych vůbec nebyla a všichni odemě měli pokoj.peggy.sl píše:To nevím popravdě možná k tomu ani nedojde když jsem tuto diskusi zakládala byla jsem zoufalá a ani nevím proč mě to napadlo chtěla bych se proto všem omluvit asi jsem měla žaložit trochu jiné téma.
po tom, co jsi tu napsala jen podotknu - citové vydírání na nás nezkoušej. Chudák manžel.
naprosto souhlasím s ynax, měla by ses rozvést, protože tohle nikam nepovede a chudák tvůj manžel by opravdu na všechno jenom doplatil ![]()
Tak na tohle ani nebudu reagovat, páč bych musela být hnusná…
Myslím, že za nevěru tě nikdo neodsuzuje.To se stane, nikdo tu nemůže říct, že jemu se to NIKDY nestane.
Horší je to, co předvádíš teď.Vžila ses někdy do situace manžela? Víš jak mu musí být? Asi je to hrozný pocit, když víš, že tvá manželka má jiného a tebe jen jako toho ťunťu, se kterým přinejhorším zůstane…
A aby toho nebylo málo - milenec mě zbouchnutou nechce, ale já mu to osolím, zmetkovi,bude solit alíky. ![]()
Přijde mi, že jediný, na koho si celou tu dobu nepomyslela, je dítě, to jak bude vyrůstat, v jakém prostředí a taky mi přijde, že je ti max.16.
Tak jestli je tohle pravda, je to fakt mazec… Chudák tvůj manžel…
Kdyby věděl, jak to cítíš, asi by se taky zachoval jinak… ![]()
A ty srdceryvný řeči… Mně příjde, že tě to všechno štve kvůli tobě samotné, že nemáš tu „pohodičku“, kterous možná čekala… Ne kvůli tomu, žes ublížila manželovi, protože kdyby tě biol. otec dítěte chtěl, poslala bys manžela do háje… ![]()
Každopádně je hezký číst, že hodní chlapi ještě nevymřeli ![]()
do druhé stránky jsem to chápala. Teď už ani málo
KOHO TEDA MILUJEŠ? S KÝM CHCEŠ VYCHOVÁVAT TO MALÝ?
to snad neni možný, toho dítěte a manžela opravdu lituju!!!! Holka jestli to neni sranda TAK SE KU…A PROBER!!!!!!!!!!!!!!!!
POkud bude v RL uveden manžel, tak jestli se neozve do půl roku po narození miminka, tak se mu může stát, že bude léta platit na cizí dítě, i když zakladatelka už bude dávno s jiným pánem (třeba i jiným, než je otec dítěte). Zakladatelko - jestli chceš s manželem zůstat jen proto, že tě milenec nechce a je to pro tebe nouzová varianta, tak se nad sebou zamysli. Opravdu se to to zdá férové vůči manželovi?
Jestli manžela časem opustíš, tak bych se s ním ráda potkala ![]()
OT: Miruše - gratuluju k těhotenství a moooc držím palečky, aby bylo vše OK!
Tvůj příběh jsem sledovala téměř od začátku a jsi nám všem, co se plácáme ve vztazích, příkladem, že může být zase líp ![]()
A ten manžel by chtěl být napsán v RL - resp. ví on vůbec o tom, že spekuluješ o tom, že by tam vůbec nebyl? Ví vůbec, že chceš aby se milenec se svým děckem stýkal?
On je stejně v prdeli, i kdyby tak velkorysý nebyl a chtěl se tě zbavit. Popření otcovství je doost voser i když se ten pravý otec k děcku hlásí, natož když se nehlásí.
No spíš si ujasni s kým chceš být. Jestli nechceš využít manželovy velkorysé nabídky, tak se rozveď, ale počítej s tím, že milenec je asi pěknej mamánek, tzn k životu nepoužitelnej
a jestli chceš zůstat s manželem, tak se na milence úplně vys… a přeruš s ním kontakt.