Manžel není otec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6555
16.12.11 10:09
ynax píše:
makyna91 píše:
ahoj mam podobny problem.. akorat,ze nejsme manzele…
17.2.2010 jsem zjistila ze sem tehotna.. porad sme byli spolu,
jenze pak nastal skrat v nasem vtahu a on miminko nechtel a
jeho maminka na me delala psychycke natlaky jak nejsme na nic
priraveni atd..... tak sem sla v breznu tehoz roku na interupci.
par tydnu sme spolu byly (dokonce i spolu mely sex)a pak sme se
rozesli. 25.5.2010 se mi nedostavila menstruace a ja znovu prisla.ze
sem v jinem stavu a bylo mi to potvrzene 2.6.2010… pres 4 mesice sme
spolu nemluvili a pak se najednou zacal o me a miminko zajimat a tak
nam to vydrzelo az do 10mesicu co je mala na svete.jenze problem je
v tom ze si nejsem jista zda je mala jeho nebo ne.udelala sem chybu!
podvedla sem ho!coz si nikdy neodpustim.byl i u porodu a dokonce se
nechal zapsat do RL aby mala mela tatu.. jaka ma prava na malou a co se
stane kdyz se od nej z malou odstehujem??? protoze sme se pred 14dnima rozesli?
dekuju za rady…
hele, má cenu ti na takovýhle příspěvek odpovídat? radši budu mlčet, bo bych tu napsala něcohodně hnusného, co by se ti nelíbilo.
Jen dodám - je v RL, tudíž je otec, má veškerá práva a povinnosti. Pokud se odstěhujete měl by platit alimenty, ty bys mu měla umožnit se s dcerou stýkat, on by si ji měl brát dle dohody - předpokládám, že teď na kratší dobu, jak povyroste na víkendy, prázdniny, vánoce…může zažádat o střídavou péči. Pokud není její otec, tak má od ledna po novu možnost napadnout své otcovství - a teď nevím do kolika let do může uskutečnit - prodloužili to. Najdi si to.

Též nebudu raději nic komentovat.Jen neodolám a hodím odkaz http://www.antikoncepce.cz/ - možná by sis o tom mohla něco přečíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
16.12.11 10:56

Otcem dítěte bude do rodného listu automaticky zapsán tvůj manžel. Má možnost popřít otcovství, nyní v nové delší lhůtě 3let. Podle mezinárodních úmluv má dítě právo znát své rodiče, ale životní realita je někdy velice složitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
16.12.11 12:35
Lonette píše:
Otcem dítěte bude do rodného listu automaticky zapsán tvůj manžel. Má možnost popřít otcovství, nyní v nové delší lhůtě 3let. Podle mezinárodních úmluv má dítě právo znát své rodiče, ale životní realita je někdy velice složitá.

Souhlasim, nicmene rodic neni jen ten, kdo dite „udela“, ale ten, kdo ho „miluje“… A radsi budu mit jako tatu ciziho milujiciho chlapa kteremu na me zalezi, nez ochlastu, ktery se s matkou taha o kazdou stovku a ani neprijde na navstevu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
16.12.11 21:00
xangel87 píše:
ynax píše:
makyna91 píše:
ahoj mam podobny problem.. akorat,ze nejsme manzele…
17.2.2010 jsem zjistila ze sem tehotna.. porad sme byli spolu,
jenze pak nastal skrat v nasem vtahu a on miminko nechtel a
jeho maminka na me delala psychycke natlaky jak nejsme na nic
priraveni atd..... tak sem sla v breznu tehoz roku na interupci.
par tydnu sme spolu byly (dokonce i spolu mely sex)a pak sme se
rozesli. 25.5.2010 se mi nedostavila menstruace a ja znovu prisla.ze
sem v jinem stavu a bylo mi to potvrzene 2.6.2010… pres 4 mesice sme
spolu nemluvili a pak se najednou zacal o me a miminko zajimat a tak
nam to vydrzelo az do 10mesicu co je mala na svete.jenze problem je
v tom ze si nejsem jista zda je mala jeho nebo ne.udelala sem chybu!
podvedla sem ho!coz si nikdy neodpustim.byl i u porodu a dokonce se
nechal zapsat do RL aby mala mela tatu.. jaka ma prava na malou a co se
stane kdyz se od nej z malou odstehujem??? protoze sme se pred 14dnima rozesli?
dekuju za rady…
hele, má cenu ti na takovýhle příspěvek odpovídat? radši budu mlčet, bo bych tu napsala něcohodně hnusného, co by se ti nelíbilo.
Jen dodám - je v RL, tudíž je otec, má veškerá práva a povinnosti. Pokud se odstěhujete měl by platit alimenty, ty bys mu měla umožnit se s dcerou stýkat, on by si ji měl brát dle dohody - předpokládám, že teď na kratší dobu, jak povyroste na víkendy, prázdniny, vánoce…může zažádat o střídavou péči. Pokud není její otec, tak má od ledna po novu možnost napadnout své otcovství - a teď nevím do kolika let do může uskutečnit - prodloužili to. Najdi si to.
Též nebudu raději nic komentovat.Jen neodolám a hodím odkaz http://www.antikoncepce.cz/ - možná by sis o tom mohla něco přečíst.
:palec: :potlesk:

A já jen dodám k jejímu příspěvku - :zed:

• Citovat
  • Upravit
Klarka5
16.12.11 21:30

Otec je ten který se stará a vychovává, pokud zůstaneš s manželem uved ho jako otce. Pokud s nim byt nechces tak mi neublizuj!

• Citovat
  • Upravit
3118
17.12.11 18:58
Klobouk dolů před Tvým manželem…
Anonymní píše:
Barca12345 píše:
Ano, v manzelstvi je to automaticky, muze se o to zazadat u soudu, to by meli schvalit a misto manzela by tam mel byt zapsan biologicky otec.Prosim, omluv mou zvedavost, ale mas milence, ktery je otec a ditko chce, mas manzela, ktery dite pravdepodobne nechce, ale ty si ho nechas a nechcete se rozvest… :think: Jak to jen udelate??? :idea:
Rozvádět se nechceme z důvodu že otec mě opustil a manžel se o nás chce postarat za což jsem mu vděčná ale chci aby otec platil výživné nechci aby manžel nesl zodpovědnost za mou chybu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
17.12.11 19:03
Přesně moje řeč,otec není ten,kdo dítě splodí,ale ten,kdo ho vychová a dá mu lásku,splodit dítě umí každej blbec :zed:
žížalka0 píše:
tak to je tedy pecka, pokud by se mi nedej bože něco takového stalo, tak jsem si na 100% jistá, že by mě manžel kopl do řiti a většina můžů asi taktéž, to že máš skvělého manžela, kterej se chce o tebe postarat a tebe s dítětem bude mít rád, tak by bylo asi vhodné (nejlepší) UDĚLAT VELKOU ČÁRU ZA MINULOSTÍ, a manželovi s prominutím líbat nohy. Udělej mu čest tím, že budeš ráda, že ON bude otcem dítěte, se vším všudy a dítěti to jednou NORMÁLNĚ vysvětlíte.

OTEC není sploditel, ale člověk, kterej dá výchovu a lásku!!!

Máš skvělého chlapa, drž si ho :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.11 19:40

Manžel je blbec :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maru99
22.1.12 16:11

prosba

Chci se zeptat, zda když jméno otce nezapíšu do rodného listu má on v budoucnu na dítě nějaká práva. Nechci po něm žádné finance a o on mi přesto vyhrožuje soudem. Dítě zatím není na světě ale jeho otec ho opakovaně nechtěl kdykoli mi chtěl ublížit. Nechci aby tento zlý člověk měl na dítě jakýkoli vliv a proto chci zabránit jeho kontaktu s dítětem. Je to smutné ale snaha byla dlouho a jinak to nejde :( poraďte

• Citovat
  • Upravit
8566
22.1.12 16:19
maru99 píše:
Chci se zeptat, zda když jméno otce nezapíšu do rodného listu má on v budoucnu na dítě nějaká práva. Nechci po něm žádné finance a o on mi přesto vyhrožuje soudem. Dítě zatím není na světě ale jeho otec ho opakovaně nechtěl kdykoli mi chtěl ublížit. Nechci aby tento zlý člověk měl na dítě jakýkoli vliv a proto chci zabránit jeho kontaktu s dítětem. Je to smutné ale snaha byla dlouho a jinak to nejde :( poraďte

Pokud ho do RL nezapíšeš, může si požádat u soudu požádat o test otcovtství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.12 16:28
Kallkapa píše:
maru99 píše:
Pokud ho do RL nezapíšeš, může si požádat u soudu požádat o test otcovtství.

Jojo, můžeš ho nedat zapsat a potom se holt modlit, aby mu to nestálo za tu energii a možná i finance vložené do soudního procesu. Ale - opravdu to dobře promysli. Je ten člověk opravdu tak strašně špatný, zlý a nebezpečný, aby nemohl být otcem vlastnímu dítěti? Navíc, dříve či později ho dítě začne postrádat. I když mu opatříš jiného, náhradního tátu, toho biologického bude postrádat a hledat. Mluvím z vlastní zkušenosti (proto anonymně), upřít dítěti povědomí o biologickém otci je velmi velmi závažné rozhodnutí.
Jestli jde jen o „boj“ mezi vámi dvěma, ale je to obyčejnej chlap, kterej má své chyby i svá pozitiva (byť o nic teď nic vědět nechceš), radila bych mu dítě neupírat. Víš, ublížíš tím především dítěti, ne tomu muži.

• Citovat
  • Upravit
maru99
22.1.12 20:08

Ten člověk je opravdu hodně zlý, bohužel mi to došlo až pozdě. Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
9649
22.1.12 20:10

Pokud bych si myslela, ze otec muze diteti pouze „ublizit“ nezapsala bych ho, pokud je to ale normalni chlap ktery by byl k diteti hodny a dokazal se o nej alespon trochu postarat, ze ktereho ted mluvi treba zast, bolest a az casem vse preboli, zacne se chovat i k tobe normalne, zapsala bych.
Na druhou stranu, pri „opravdovem“ zajmu do boje pres soudy pujde, pokud mu to nebude stat za to a je fakt hajzl, budes mit klid… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
22.1.12 20:20
maru99 píše:
Ten člověk je opravdu hodně zlý, bohužel mi to došlo až pozdě. Děkuji za rady.

Zli lide jsou opravdu „chytri“ nebo spise vycurani. Proto si nmyslim, ze by o dite jevil nejaky zajem, tahal se po soudech a uz vubec ze by v budoucnu chtel pracovat na „slozite“ vychove a budovani svztahu s ditetem, protoze si rchle spocita, jake by to melo vyhody a jake nevyhody a udela to, co bude lepsi pro jeho osobnost… tudiz se zbavi zavazku, ktere by ho „omezovaly“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.12 20:02

Holky,tak ja pridam ze svyho soudku,radeji anonymne…Mam dite s milencem…mno..spis takovou narazovkou..s manzelem nam to nejakou dobu neklapalo..kdyz jsem zjistila ze jsem tehotna (potrat u mne neprichazel v uvahu)chtela jsem spalit mosty a odstehovat se nekam daleko od vsech. Manzel se vsak k tomu postavil celem,malou si vzal za svoji,vsechno jsme si vyrikali a funguje to (zatim)…je zapsan v rodnem liste..ten druhy ani nevi ze dite je jeho a nikdy mu to nereknu…mozna pravda taky za par let vyjde na povrch,ale zastavam nazor,ze tata je ten co fouka bolistky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky