Manžel není otec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9649
23.1.12 20:16
Anonymní píše:
Holky,tak ja pridam ze svyho soudku,radeji anonymne…Mam dite s milencem…mno..spis takovou narazovkou..s manzelem nam to nejakou dobu neklapalo..kdyz jsem zjistila ze jsem tehotna (potrat u mne neprichazel v uvahu)chtela jsem spalit mosty a odstehovat se nekam daleko od vsech. Manzel se vsak k tomu postavil celem,malou si vzal za svoji,vsechno jsme si vyrikali a funguje to (zatim)…je zapsan v rodnem liste..ten druhy ani nevi ze dite je jeho a nikdy mu to nereknu…mozna pravda taky za par let vyjde na povrch,ale zastavam nazor,ze tata je ten co fouka bolistky

Naprosto souhlasim!!!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AAA3000
4.2.12 06:53

Úvaha

Ahoj,
už to tady pád diskutérek popsalo. Nicméně stručná rekapitulace :
1/ Manžel se stává automaticky ze zákona otcem dítěte -a to i do 300 dne po případném rozvodu.
2/ Změnu otcovství lze provést jen na základě soudního jednání, po provedení
speciálních gen. testů, jenž nařídí soud - (to jsou podstatně důkladnější testy, než ty co si může dnes každý sám koupit.) Jde však o klíčový prvek, jenž ROZHODNE !
3/ Musí s tím souhlasit : manžel, ty, popř. i genetický otec - je to lepší, ale jde to i bez jeho souhlasu, nicméně je třeba počítat s tím, že pokud se bude „stavět na zadní“, tak se soudní jednání povleče delší dobu. Ovšem pokud test prokáže, že je opravdu gen. otcem, tak nemá šanci to popřít a alimentům se nevyhne.
4/ Milenec otcovstvím ovšem získá vedle povinnosti platit i právo na styk s dítětem a mluvit do jeho výchovy a to na řadu let. Navíc může požádat i o střídavou péči v průběhu následujících 18 let.
5/ Uvažte proto s manželem, zda je vůbec rozumné se do takové „věci“ pouštět a hlavně, zda to manžel „unese“. Já jsem zažil podobnou situaci u sebe a nakonec jsme se s manželkou rozhodli to nechat být. Aby její exmilenec si bral dítě každých 14 dní na víkend k sobě + na vánoce, či jiné svátky, dovolenou, atd. mne upřímně děsilo. navíc by celá jeho rodina mluvila do výchovy..... to fakt ne. Byl jsem ve stejné situaci, jako tvůj manžel :? . Dnes jsou dcerce už 2 roky a nelituji svého rozhodnutí.
6/ Na druhou stranu je pravdivý argument, že „dárce spermatu“ by se měl finančně podílet na tom vytvořil.To je pravda.
7/ Myslím, že rozhodnout by si to měl hlavně tvůj manžel. Zda unese „kukaččí“ dítě a dokáže ho mít rád. Někdo to dokáže, někdo ne.....

• Citovat
  • Upravit
Monika Lamačová
6.5.12 17:42

Ano ja to mám také tak je tam napsaný automaticky manžel

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.14 16:37

Ahoj, pardon za anonym, ale jsem tu známá a nerada bych zatím výřila vody, když ještě není nic jisté. Přesto mi běhá hlavou jak to bude, když s manželem dva roky nežiji, máme vřelý přátelský vztah, o dcerku se střídáme, nerozvedli jsme se, protože na to nebyl čas ani peníze ani nervy a vůbec, prostě jsme to nechali jak to je. Jenže já teď otěhotněla a biologický otec nebude chtít být součástí života mrněte a ani já to nechci. Uživím nás v pohodě. Nepotřebuji ho.

Teď dotaz.. Automaticky bude v RL můj manžel. My pak půjdeme spolu k soudu kvůli popření otcovství a vyškrtnutí ho z RL. Jenže tady čtu, že se tam musí zapsat rovnou biologický otec. Ale když bude ofiko „neznámý“? Půjde manžela vypsat, když nemám biologického? :think:

Potřebuju nějak manžela uklidit až mu tu novinku sdělím :mrgreen: Myslim že ho trefí, ale rozdejchá to, jen bych nerada, aby do toho byl zbytečně angažován, jeho prcek to nebude…

Děkuji M.

• Citovat
  • Upravit
5508
12.11.14 16:44

Napadlo tě, co chce to počaté mrně? Jestli taky touží po tom nemít otce? Nezapsáním biologického otce do RL porušuješ práva dítěte, je-li ti to známo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
12.11.14 16:47

Na rozvod nebyly penize, ale dite a sebe uzivis? S otcem druheho diteze byt nechces…
Pujde to pres soud, kolonka u otce zustane prazdna.

• Citovat
  • Upravit
1049
12.11.14 16:50

Milá anonymní jestli svého manžela nechceš já ho beru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.11.14 16:50
@canaglia píše:
Napadlo tě, co chce to počaté mrně? Jestli taky touží po tom nemít otce? Nezapsáním biologického otce do RL porušuješ práva dítěte, je-li ti to známo.

Proč tak ostře 8o? Nikde není psáno, že se otec chce starat a zakladatelka o to nestojí. Naopak je psáno, že otec o dítě zájem nemá.
Zakladatelko, nemyslím si, že půjde otec vypsat, pokud nebude za něj náhradník. Protože pak se do role otce z hlediska alimentů dostává stát. A to stát nerad. Ale třeba se pletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
12.11.14 16:52
@Genovesa píše:
Proč tak ostře 8o? Nikde není psáno, že se otec chce starat a zakladatelka o to nestojí. Naopak je psáno, že otec o dítě zájem nemá.
Zakladatelko, nemyslím si, že půjde otec vypsat, pokud nebude za něj náhradník. Protože pak se do role otce z hlediska alimentů dostává stát. A to stát nerad. Ale třeba se pletu.

Moje znama ma stejnou zkusenost.

• Citovat
  • Upravit
11620
12.11.14 16:52

@sissi79
To jde? Myslela jsem, že otce nelze vyškrtnou bez „náhrady“. Ale možná je to tak jen v případě, že má být vyškrtnut otec biologický, což zde manžel evidentně není.

Příspěvek upraven 12.11.14 v 17:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
12.11.14 16:53

@Genovesa to asi nebylo na mě ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
12.11.14 16:57

Zalobu bude podavat tvuj manzel, zalovani budes ty a mimco, je to §785 obcanskeho zakoniku, udelaji se testy dna, novy otec nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.14 17:01

canaglia nevím, jestli jsi správně pochopila můj dotaz, ptala, jsem se na právní stránku věci, jestli k tomu někdo tady nezná odpověď, nežádala jsem názor na mé počínání ohledně blaha mých dětí. Přesto děkuji za názor. :hug: Jsem dospělá zkušená zralá žena, není potřeba se mnou mluvit jako s blbečkem…to jen pro pořádek ;)

Ráda ti ale odpovím. Počítám i s variantou, že se otec nebude chtít podílet. Násilím nikoho nebudu nutit, protože násilí vyvolá jen násilí. Má svůj život, nebudu mu ho ničit. Násilí by zničilo mě i moje děti. Tedy pokud se nebude chtít podílet, jsem připravená se o mimíka postarat sama.

Přesto samozřejmě budu ráda, když se chtít podílet bude. Každá stovka přijde vhod a dítě by mělo mít tátu, kterej ho bude mít rád, v tom s tebou souhlasím. My vyrůstali bez otce a taky žijeme. Náš biologický nás nechtěl a matka se s ním tahala akorát po soudech, znali jsme ho a věděli, že nás nechce. Dětství prožité v nejistotě a máminých nervech kvůli němu. Byl to humus. Nevlastní táta pak zemřel. Měl nás rád. Mamka se už pak nevdala. Starala se o tři děti úžasně. Možná proto si myslím, že nemít biologického otce nadělá menší paseku než ho mít z donucení. :nevim:…nikde totiž není psáno, že s mrnětem zůstanu navždy sama

• Citovat
  • Upravit
11620
12.11.14 17:04
@Sailah píše:
@Genovesa to asi nebylo na mě ne? :)

Ježíši. Promiň :oops:. ALe docela to sedlo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Electrolux_EHM_4400
12.11.14 17:09
@Anonymní píše:
canaglia nevím, jestli jsi správně pochopila můj dotaz, ptala, jsem se na právní stránku věci, jestli k tomu někdo tady nezná odpověď, nežádala jsem názor na mé počínání ohledně blaha mých dětí. Přesto děkuji za názor. :hug: Jsem dospělá zkušená zralá žena, není potřeba se mnou mluvit jako s blbečkem…to jen pro pořádek ;)

Ráda ti ale odpovím. Počítám i s variantou, že se otec nebude chtít podílet.Násilím nikoho nebudu nutit, protože násilí vyvolá jen násilí. Má svůj život, nebudu mu ho ničit. Násilí by zničilo mě i moje děti. Tedy pokud se nebude chtít podílet, jsem připravená se o mimíka postarat sama.

Přesto samozřejmě budu ráda, když se chtít podílet bude. Každá stovka přijde vhod a dítě by mělo mít tátu, kterej ho bude mít rád, v tom s tebou souhlasím. My vyrůstali bez otce a taky žijeme. Náš biologický nás nechtěl a matka se s ním tahala akorát po soudech, znali jsme ho a věděli, že nás nechce. Dětství prožité v nejistotě a máminých nervech kvůli němu. Byl to humus. Nevlastní táta pak zemřel. Měl nás rád. Mamka se už pak nevdala. Starala se o tři děti úžasně. Možná proto si myslím, že nemít biologického otce nadělá menší paseku než ho mít z donucení. :nevim:…nikde totiž není psáno, že s mrnětem zůstanu navždy sama

Tady nejde o to, co ty chces nebo nechces, respektive s cim pocitas nebo nepocitas, ale na co ma narok tvoje dite. Ukazkova situace, ty zemres, v rodnem liste jeho otec nebude. Co bude s ditetem? :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky