Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
etatinek píše:xangel87 píše:etatinek píše:Blázníš? Dítě ať si posbírá drobky po bytě, já MUSÍM na emiminoxangel87 píše:MirušeProdigy píše:No to mi povídej, že já nedržím pusu někdy
tak já si vypnu sledování diskuse, když už je to vyřešené, pač až si zejtra ostatní přečtou co jsem tu psala tak tu vznikne akorát debata na 456 stráneka o to ňák nemám zájem. tak kdyby mi případně někdo něco chtěl, jsem na SZ
![]()
![]()
pa pa
To bude zas zítra den, budu tu u toho sedět, číst, hádat se, dítě vedle mě řvoucí hladový
![]()
No ty jsi mi ale krkavčí matka, no fuuuj!! Že se nestydíš!! Nejdřív nakrmit dítě, až pak se tady můžeš hádat na emiminu!!
![]()
![]()
No ty máš teda přístup!! To je dobrý!! A to si ty drobky má posbírat i manžel (tedy pokud nějakéj je), chudáček pak i ten tvůj manžílek teda!!
![]()
No vzhledem k tomu, že vždycky když dám dítěti jídlo do ruky a on po chvilce přijde a žádné nemá, tak si myslím, že si to schovává do bunkru v obýváku, kde je ženskejm (zvlášt mámám) vstup zakázán…Takže tam budou pravděpodobně zásoby na celou zimu, tak tam zítra pošlu jak syna, tak manžela…
![]()
xangel87 píše:etatinek píše:No vzhledem k tomu, že vždycky když dám dítěti jídlo do ruky a on po chvilce přijde a žádné nemá, tak si myslím, že si to schovává do bunkru v obýváku, kde je ženskejm (zvlášt mámám) vstup zakázán…Takže tam budou pravděpodobně zásoby na celou zimu, tak tam zítra pošlu jak syna, tak manžela…xangel87 píše:etatinek píše:Blázníš? Dítě ať si posbírá drobky po bytě, já MUSÍM na emiminoxangel87 píše:MirušeProdigy píše:No to mi povídej, že já nedržím pusu někdy
tak já si vypnu sledování diskuse, když už je to vyřešené, pač až si zejtra ostatní přečtou co jsem tu psala tak tu vznikne akorát debata na 456 stráneka o to ňák nemám zájem. tak kdyby mi případně někdo něco chtěl, jsem na SZ
![]()
![]()
pa pa
To bude zas zítra den, budu tu u toho sedět, číst, hádat se, dítě vedle mě řvoucí hladový
![]()
No ty jsi mi ale krkavčí matka, no fuuuj!! Že se nestydíš!! Nejdřív nakrmit dítě, až pak se tady můžeš hádat na emiminu!!
![]()
![]()
No ty máš teda přístup!! To je dobrý!! A to si ty drobky má posbírat i manžel (tedy pokud nějakéj je), chudáček pak i ten tvůj manžílek teda!!
![]()
![]()
Zítra už sem nepůjdu, páč ač to tak nevypadá, já se na emimi taaaak nerada hádám.A teď už jdu spát nebo bude synátor zítra nejen hladovej, ale i bez maminky, která odmítne vstávat.
![]()
xangel87 píše:![]()
Zítra už sem nepůjdu, páč ač to tak nevypadá, já se na emimi taaaak nerada hádám.A teď už jdu spát nebo bude synátor zítra nejen hladovej, ale i bez maminky, která odmítne vstávat.
![]()
Pa a děláš dobře!!
![]()
jejky etatinek teď koukám pořádně na ten nick, a já se s tebou celou dobu bavim jako s maminkou a ty jsi tatínek?
Jsm byla ve sprše a nějak jsem se probrala. naprosto zbytečná informace já vím
jen že jsem tak o zakladatelce přemejšlela a chci ještě něco dodat.
ZAKLADATELKO
to co jsme tu etatinek a xangel i já psali, doufám že je ti jasné, že pokud uděláš takové čachry, které jsi v začátku diskuse plánovala (s manželem bejt a uvést bio otce do RL) se ti krutě nemusí vyplatit. taky můžeš zůstat úplně sama, bez domova a bez peněz s dítětem…:-( Protože manželovi může dojít trpělivost…kterýmu chlapovi by bylo po vůli vychovávat, živit a milovat dítě, o které jen na písknutí milence může ze dne na den přijít…
A pokud je toho schopen, tak chci na něj kontakt
, mám několik kamarádek, které by takovýho chlapa braly všema deseti
pač tenhle druh chlapů poněkud vymírá ![]()
hele nezávidím ti tuhle situaci, je to děsný ještě s těhu hormony, ale jak už bylo mnohkrát tady psáno BUĎ A NEBO a NAPLNO! Ne napůl! Z „napůl“ by moh bejt pěknej pů*er ![]()
A už fakt jdu, vypínám sledování diskuse, Xangel ty máš zákaz mi podávat průběžné zprávy o chodu diskuse
protože mě vůbec nezajímá co se tady zítra(vlastně už dnes) bude dít dál
Jak jsem psala, v krajním případě jsem na SZ(to kdyby mi někdo toužil něco sdělit
). Pacíčeeeeeeeeeeek
![]()
Anonymní píše:
Taky s vámi více méně souhlasím otec o malým ví a ještě před pár dny mi říkal že mě miluje a chce se o nás starat ale nedávno se přestěhoval a bydlí u své matky a ta mu do toho nejspíše mluví protože když je v práci neustále mi vyznává lásku ale jen do doby než příde domu to je do telefonu jak vyměněný. Je tam slyšet jeho matka jak říká at se na mě vykašle a tak. Takže je to opravdu zoufalá situace.
Dle tohoto příspěvku je cítit,že máš přítele ráda,byla by si ráda s ním,ale bohužel nějakými okolnostmi jste se rozešli.Asi máš potřebu s ním mluvit…ráda by si s ním byla…a to že manžel ti odpustil a chce s vámi být je pro tebe asi krajní řešení.Řešení v tom,že budeš mít zázemí,bydlení,nebudeš sama s dítětem.Manžel ti musí mít hodně rád,když je toto ochoten překousnout.Čekala bych,že jsi udělala za vším tlustou čáru,uvědomila sis že přítel zklamal,nechal tě těhotnou a přítele si vymazala ze svého života.A ne si s ním telefonovat,nechávat si vyznávat lásku a hloubat nad tím,kde je problém-protože tím ukazuješ,že by si ráda našla řešení,jak být s přítelem.
ynax píše:Anonymní píše:no to si děláš snad srandu, ne? Jako pardon, možná mě někdo ukamenuje, ale za mě jsi neobyčejně blbá!!!elllis píše:Taky jsem moc ráda že mě podporuje a jsem mu hrozně vděčná. Ještě před pár dny bych řekla že chci být s otcem svého dítěte ale po tom posledním telefonátu už ne domluvily jsme se že se zítra sejdeme a probereme to ale mam pocit že ho matka dokonale ovládla takže nejspíš se mnou nebude nic mít společného.
An, je to prekérní situace, ale vesměs souhlasím s posledníma příspěvkama. Jen mě zaráží tvůj poslední příspěvek… Víš vůbec ty s kým chceš být a kdo by měl být otec tvého dítěte… jinak tvůj manžel je dle mě vážně formátTo mě fakt nadzvedlo ze židle. Tys byla nevěrná manželovi, udělali jste si dítě, za které chce manžel nést odpovědnost, chce ho vychovávat a prostě vzít za vlastní, ale z tvého psaní čiší, to, že teda když tě milenec nechce, tak vezmeš za vděk manžela. - jako náctiletý fracek. Troufám, si tvrdit, že i kdyby se ten tvůj milenec za rok probral a chtěl tě, ty se sebereš a půjdeš k němu, vždyť to i píšeš…„kdybychom se rozvedli…“ Takže milá zlatá - já ti doporučuji jen a jen jedno. S velkou úklonou se omluv manželovi, podej ihned žádost o rozvod a svému blbému milému řekni, že se MUSÍ dostavit k soudu na přiznání otcovství, protože to nemůžeš svému manželovi udělat. Postav se ke svému činu čelem a vyžer si to. Hlavně neoblbuj manžela slovy, že spolu budete… protože ho stejně opustíš. Měl by sem chudák napsat, abychom mu vysvětlili, aby nebyl takový hodný idiot!!!
Tak s tímto příspěvkem plně souhlasím.
ahoj mam podobny problem.. akorat,ze nejsme manzele…
17.2.2010 jsem zjistila ze sem tehotna.. porad sme byli spolu,
jenze pak nastal skrat v nasem vtahu a on miminko nechtel a
jeho maminka na me delala psychycke natlaky jak nejsme na nic
priraveni atd..... tak sem sla v breznu tehoz roku na interupci.
par tydnu sme spolu byly (dokonce i spolu mely sex)a pak sme se
rozesli. 25.5.2010 se mi nedostavila menstruace a ja znovu prisla.ze
sem v jinem stavu a bylo mi to potvrzene 2.6.2010… pres 4 mesice sme
spolu nemluvili a pak se najednou zacal o me a miminko zajimat a tak
nam to vydrzelo az do 10mesicu co je mala na svete.jenze problem je
v tom ze si nejsem jista zda je mala jeho nebo ne.udelala sem chybu!
podvedla sem ho!coz si nikdy neodpustim.byl i u porodu a dokonce se
nechal zapsat do RL aby mala mela tatu.. jaka ma prava na malou a co se
stane kdyz se od nej z malou odstehujem??? protoze sme se pred 14dnima rozesli?
dekuju za rady…
Zakladatelko
pokud by to šlo a chtěla by jsi zůstat s manželem… už je sice pozdě ale poradila bych ti… mazej na potrat! Pokud chceš dítě nech si ho ale odejdi!!! Neumíš si představit co zažiješ a co tě ještě v životě čeká!!!
Já jsem tátova ale sestra je milence… nejenže je to na nás vidět hned na pohled ale ale už to máme i potvrzené od lékařů. Máma o tom neví
A můžu ti říct, že už víme z čeho jí celej život hrabe a patří jí to!!! Tátova babička nikdy sestru nehlídala, sestra tam nedostala nikdy nic k vánocům. Rozdílnost s jakou k nám máma přistupuje je do očí bijící… sestru má s někým koho milovala
jenže co… láska je tak pomíjivá věc
a mě má s chlapem se kterým žije už přes 30 let!!! Sestru vodila do školy a se strachem ji pouštěla kamkoliv, co kdyby se jí něco stalo a ona potřebovala například krev od otve
Ta ostuda!!! Věčný strach!!! Kdyby se něco stalo mě, tak co… já mám přece celou rodinu ale má mladší sestřička ne! Uvědom si, že to není jen o tom porodit dítě a zapsat někoho do rodnýho listu ale je to celoživotní boj se samasebou
Co další dítě… postavíš se k tomu stejně jako má máma … uděláš rozdíl mezi dítětem z lásky a dítětem z dlouhodobýho vztahu??? Já bych do toho nikdy nešla!!! Každá hádka mých rodičů končí tím že to táta mámě připomene a opravdu mu to nikdo nemůže mít za zlé, a my se ségrou se tomu už jen smějem. Upletla si na sebe bič a ať se s ním mlátí klidně celej život. Netuší, že my dvě už to taky víme a nikdy ji to neřeknem, ať se s tím popere ale už nám hodně věcí došlo a pochopily jsem proč se k nám celej život takto rozdílně chová.
Přeju ti stejně krásnej život jako má má máti
je to opravdu celoživotní klid
a jen bychj ti poradila aby sis to dobře rozmyslela. Není to jen o vás třech ale i o rodičích a věř mi, že všichni se všeho dovtípí a pravdě nikdy neutečeš.
Anonymko …měla jsem na jazyku pár slov …ale asi mi to nestojí za to …Tak jen citát z bible : Nesuďte, abyste nebyli souzeni.
Kdo Ty seš abys svou mámu soudila ? Dítě nemusí vědět vše co se mezi rodiči jako partnery odehrálo - vždy to má jen zprostředkovaně …takže bych byla opatrná být tebou. Houby víš co třeba za kotrmelec v životě jednou potká Tebe.
Anonymní píše:
Zakladatelkopokud by to šlo a chtěla by jsi zůstat s manželem… už je sice pozdě ale poradila bych ti… mazej na potrat! Pokud chceš dítě nech si ho ale odejdi!!! Neumíš si představit co zažiješ a co tě ještě v životě čeká!!!
Já jsem tátova ale sestra je milence… nejenže je to na nás vidět hned na pohled ale ale už to máme i potvrzené od lékařů. Máma o tom nevíA můžu ti říct, že už víme z čeho jí celej život hrabe a patří jí to!!! Tátova babička nikdy sestru nehlídala, sestra tam nedostala nikdy nic k vánocům. Rozdílnost s jakou k nám máma přistupuje je do očí bijící… sestru má s někým koho milovala
jenže co… láska je tak pomíjivá věc
a mě má s chlapem se kterým žije už přes 30 let!!! Sestru vodila do školy a se strachem ji pouštěla kamkoliv, co kdyby se jí něco stalo a ona potřebovala například krev od otve
Ta ostuda!!! Věčný strach!!! Kdyby se něco stalo mě, tak co… já mám přece celou rodinu ale má mladší sestřička ne! Uvědom si, že to není jen o tom porodit dítě a zapsat někoho do rodnýho listu ale je to celoživotní boj se samasebou
Co další dítě… postavíš se k tomu stejně jako má máma … uděláš rozdíl mezi dítětem z lásky a dítětem z dlouhodobýho vztahu??? Já bych do toho nikdy nešla!!! Každá hádka mých rodičů končí tím že to táta mámě připomene a opravdu mu to nikdo nemůže mít za zlé, a my se ségrou se tomu už jen smějem. Upletla si na sebe bič a ať se s ním mlátí klidně celej život. Netuší, že my dvě už to taky víme a nikdy ji to neřeknem, ať se s tím popere ale už nám hodně věcí došlo a pochopily jsem proč se k nám celej život takto rozdílně chová.
Přeju ti stejně krásnej život jako má má mátije to opravdu celoživotní klid
a jen bychj ti poradila aby sis to dobře rozmyslela. Není to jen o vás třech ale i o rodičích a věř mi, že všichni se všeho dovtípí a pravdě nikdy neutečeš.
Paneboze!!!!
Jak muzes tyto situace srovnavat?
Dalsi zastankyne toho - dite se mi nehodi, sup na potrat?
Jak muzes sve mame neco takove prat? Znas vsechny okolnosti te situace????
Muzu rict, ze vice me vytocil prispevek tvuj nez zakladatelky, tam se u ni ty hormony aspon fakt daji pochopit!!!! ![]()
Sisule taky jsem už nechtěla reagovat ale pro mě za mě .. tohle není souzení někoho ale je to už jen životní postoj k tomu co jsem zažila a prožívala celé dětství
Kotrmelců může každej udělat kolik chce ale ať si nese břímě sám za sebe!!! Ty nevíš jaký to u nás doma bylo a co se odehrávalo a dodnes odehrává. Dnes už ve svých 33 letech můžu říct, že mi to je jedno a že jsem to pochopila ale jako malé dítě nepochopíš proč jednomu je dítěti je dopřáván absolutní luxus od mámy a proč to druhý je tak odstrkovaný… teď už to chápu, a už nemám náladu to řešit. Pochopila jsem rozdíl mezi dítětem z velké lásky a dítětem, který přijde v normálním vztahu. Taky jsem pochopila, proč se máma nikdy otcovi nepostaví a proč z něj má strach, prostě se bojí aby neřekl pravdu
Našim to klape a to hodně, ale prostě je tam něco špatně!!! Lež má krátké nohy a prostě to jednou opravdu přijde a všechno praskne… já jsem měla něco s krví a tak chtěli vyšetření ještě od sestry a tam se zjistilo, že prostě není možný aby jsme byly sestry
tak to prasklo.
Se setrou máme prefektní vztah a jsem ráda, že ji mám. Dokonce se nám ulevilo, že jsme pochopily, proč to je u nás doma takový jaký to je.
makyna91 píše:
ahoj mam podobny problem.. akorat,ze nejsme manzele…
17.2.2010 jsem zjistila ze sem tehotna.. porad sme byli spolu,
jenze pak nastal skrat v nasem vtahu a on miminko nechtel a
jeho maminka na me delala psychycke natlaky jak nejsme na nic
priraveni atd..... tak sem sla v breznu tehoz roku na interupci.
par tydnu sme spolu byly (dokonce i spolu mely sex)a pak sme se
rozesli. 25.5.2010 se mi nedostavila menstruace a ja znovu prisla.ze
sem v jinem stavu a bylo mi to potvrzene 2.6.2010… pres 4 mesice sme
spolu nemluvili a pak se najednou zacal o me a miminko zajimat a tak
nam to vydrzelo az do 10mesicu co je mala na svete.jenze problem je
v tom ze si nejsem jista zda je mala jeho nebo ne.udelala sem chybu!
podvedla sem ho!coz si nikdy neodpustim.byl i u porodu a dokonce se
nechal zapsat do RL aby mala mela tatu.. jaka ma prava na malou a co se
stane kdyz se od nej z malou odstehujem??? protoze sme se pred 14dnima rozesli?
dekuju za rady…
hele, má cenu ti na takovýhle příspěvek odpovídat? radši budu mlčet, bo bych tu napsala něcohodně hnusného, co by se ti nelíbilo.
Jen dodám - je v RL, tudíž je otec, má veškerá práva a povinnosti. Pokud se odstěhujete měl by platit alimenty, ty bys mu měla umožnit se s dcerou stýkat, on by si ji měl brát dle dohody - předpokládám, že teď na kratší dobu, jak povyroste na víkendy, prázdniny, vánoce…může zažádat o střídavou péči. Pokud není její otec, tak má od ledna po novu možnost napadnout své otcovství - a teď nevím do kolika let do může uskutečnit - prodloužili to. Najdi si to.