Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Právě jsem zjistila, že čekáme miminko
. Máme z toho s mužem ohromnou radost, i když jsme teď těhotenství vyloženě neplánovali.
Ale bohužel to znamená, že budu, jakmile to bude trochu jistější, muset nějak řešit svoji pracovní situaci. Nedávno nám v oddělení změnili nadřízenou a začalo teda peklo
. Fakt bych do sebe neřekla, že se budu před příchodem do práce pomalu klepat. Ale její chování je úplně neúnosné. Kolegyně už dala výpověď a já k tomu sbírala odhodlání.
Těhotenství ale všechno mění, jako těhotná výpověď samozřejmě podávat nebudu. Navíc je šance, že do doby, než se vrátím z mateřské, už v práci nová šéfová třeba ani nebude. Ty stresy jsou ale neúnosné.
Vychází mi z toho, že se budu muset nějak pokusit si zařídit rizikové těhontenství. Ach jo, zrovna tohle jsem nechtěla.
Nevíte někdo o gynekologovi, který by mi byl ochoten napsat rizikové těhotenství „jen tak“? Teď aktuálně nemám lékaře (odešel do důchodu). Potřebovala bych tip na někoho v Praze. Bohužel nemám žádnou kamarádku, které bych se mohla zeptat.
Děkuju hrozně moc! ![]()
Moralizovat nebudu, takže - pokud budeš tvrdit, ze zvracis během celého dne, mas bolesti nebo spineni, tak ti neschopenku dají. Ale je otázka na jak dlouho. Abys to spíše neměla pak ještě horší v praci
A víš ze budeš mít vycházky jen 6 hodin denne? To si teda dobre rozmysli, i na těhotné chodí kontroly (na me byli dvakrát během me dvouměsíční neschopnosti), já bych to tam zkusila tedy aspoň ještě par měsíců vydržet.
Jinak i docela pochybuju ze ti nějaký doktor který te vůbec nezná, da ihned neschopenku, pokud nebudeš mít nějaký problem… ![]()
Hele mám pro tebe něco jiného, pokud jsi těhotná, tak jí můžeš dávat pěkný kapky a ona ti nemůže skoro nic.
@Vlaďka 83 píše:
@Sany80s
Nechceš to trochu rozvést?
My jsme měli těhotnou kolegyni, která na všechno říkala „tohle já dělat nebudu“ a nemohli jsme nic. Tam já nebudu, je náledí/moc horko/moc zima. Tříhodinové obědy s tím, že jí „nebylo dobře“. Ale teda neplánovala se vracet, to dítě měla s cizincem, co tu byl dočasně, a odešla pak do ciziny.
@Vlaďka 83 píše:
@Sany80s
Nechceš to trochu rozvést?
Já to rozvedu, pokud zakladatelka napíše, co konkrétně jí vadí na té vedoucí. Obecně se dá říct, že jí do očí může říct, že s ní takhle mluvit nebude, protože je to nevhodné, že je to šikana, že to nepatří do náplně její práce…
Já nevím, co dělá ta vedoucí, že je to tak hrozné.
Mne muj doktor napsal riziko hned. Ale ja mela vyssi tlak a narocne zamestnani v nepretrzitem provozu. Pokud delate kancelarskou praci a nemate zadne rizikove faktory, tak vam to nejspis nebude chtit napsat zadny. ![]()
Ahojte, chtěla bych poprosit o radu, případně osobní zkušenost. S přítelem se snažíme o prcka a uvidíme, jak rychle se zadaří, případně už zadařilo
… Vždycky jsem byla přesvědčená, že chci chodit do práce co nejdéle to pujde. Práce mě baví, i když je trošku náročná po psychické stránce, ale dle mého úsudku zvládnutelná. Pár dní zpět jsem narazila na článek o rizikovém těhotenství a zajímalo by mě, jak moc se řeší v praxi rodinná anamnéza atd… moje mamka ani jednou nerodila v termínu, vždy dost předčasně a u mého bráchy to bylo hraničící se životem. Bohužel i když je normální po mentální stránce, trpí dětskou mozkovou obrnou. Je tady prosím někdo kdo řešil stejnou nebo podobnou situaci, případně co myslíte? I když jsem tak trochu workoholik, prcek bude přednější ![]()
@Sssuzy píše:
Ahojte, chtěla bych poprosit o radu, případně osobní zkušenost. S přítelem se snažíme o prcka a uvidíme, jak rychle se zadaří, případně už zadařilo… Vždycky jsem byla přesvědčená, že chci chodit do práce co nejdéle to pujde. Práce mě baví, i když je trošku náročná po psychické stránce, ale dle mého úsudku zvládnutelná. Pár dní zpět jsem narazila na článek o rizikovém těhotenství a zajímalo by mě, jak moc se řeší v praxi rodinná anamnéza atd… moje mamka ani jednou nerodila v termínu, vždy dost předčasně a u mého bráchy to bylo hraničící se životem. Bohužel i když je normální po mentální stránce, trpí dětskou mozkovou obrnou. Je tady prosím někdo kdo řešil stejnou nebo podobnou situaci, případně co myslíte? I když jsem tak trochu workoholik, prcek bude přednější
Důležité je, jak bude vypadat tvůj čípek, aktivta dělohy atd. Ne tvojí mamky před třiceti lety. Zeptá se na to, to ano.
Ale obecně „rozikové těhotenství“ ve smyslu „jsem těhotná, chci být devět mésíců doma, mám náročnou práci, stresy a tak“ máme jen tady v Česku. Jinde normálně chodí ženy do práce, i když mají úlevy. A doma zůstávají jen pokud mají fakt potíže.
@Bábrdl Do práce učitě chodit chci a nechci se jí vyhýbat, ale těch případů máme ve vdálenější rodině více a přeci jen mám strach, to je pochopitelné. Ono mít v rodině postižené dítě je težké a náročné pro všechny, vím moc dobře co to obnáší, takže mi určitě nejde o žádné úlevy, ale pouze o reálný přístup doktorů v takových případech a jekoliž jsem ještě těhotná nebyla, obracím se na zkušenější.
Myslím ze těhotenství a porody tvé matky nebudou brát v úvahu. Mne se tedy na to nikdy nikdo neptal.