Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@miisenka píše:
co je dezinfekcny Bepanthen?
V propagačním letáku jsem viděla, že dělají i nějaké verze bepanthenu, co se dají použít i jako dezinfekce. Zatím ale zůstávám u starého dobrého peroxidu za pár kaček (přišlo by mi divné patlat třeba na krvácející řeznou ránu mastičku).
@miisenka píše:
@Svistice
K comu mas infuzny set a strikacku?
A diazepam?
Stříkačku pro podávání tekutin a čehokoliv „léčivého“ tekutého (smecta, rýžový odvar, rehydratační roztok), pokud dítě nespolupracuje a nechce to pít dobrovolně. Infuzní set kvůli hadičce (nastříhá se na kousky, nasadí se na stříkačku, menší riziko poranění v puse, když se se mnou pere). Stříkačku plus hadičku jsem měla i pro sichr, kdyby nešlo kojení a musela dokrmovat.
Diazepan se u naší dr. fasuje před prvním očkováním, pokud by se dostavila náhodou vysoká horečka. Jako prevence fibrilním křečím.
@miisenka píše:
Obnovujem diskusiu.
Co mate v lekarnicke pre cca 10mes. dieta?
Vlastnim len Paralen, Nurolen, Calgel, antihistaminika, Fenistil, Rectodelt a tym koncim.
Tam budem rada za rady.
Rectodelt ani Calgel nemáme
to stačí, ne?…neboj, až začne marodit, ono se ti to rozšíří…různé druhy sirupů na kašel a dalších potřebností
![]()
Navíc máme Vincentku pro děti a pak různá homeopatika ![]()
@Svistice píše:
V propagačním letáku jsem viděla, že dělají i nějaké verze bepanthenu, co se dají použít i jako dezinfekce. Zatím ale zůstávám u starého dobrého peroxidu za pár kaček (přišlo by mi divné patlat třeba na krvácející řeznou ránu mastičku).
napadlo ma to iste..ja mam len Betadinu, a tym koncim..i ked peroxid mam pre psa, na vyplach zaludku.. ![]()
@Svistice píše:
Stříkačku pro podávání tekutin a čehokoliv „léčivého“ tekutého (smecta, rýžový odvar, rehydratační roztok), pokud dítě nespolupracuje a nechce to pít dobrovolně. Infuzní set kvůli hadičce (nastříhá se na kousky, nasadí se na stříkačku, menší riziko poranění v puse, když se se mnou pere). Stříkačku plus hadičku jsem měla i pro sichr, kdyby nešlo kojení a musela dokrmovat.Diazepan se u naší dr. fasuje před prvním očkováním, pokud by se dostavila náhodou vysoká horečka. Jako prevence fibrilním křečím.
aha, no to ma nenapadlo..
Tak proti febrilnym krcom mam ten Rectodelt.. ![]()
@kozisek píše:
Rectodelt ani Calgel nemáme![]()
to stačí, ne?…neboj, až začne marodit, ono se ti to rozšíří…různé druhy sirupů na kašel a dalších potřebností
![]()
Navíc máme Vincentku pro děti a pak různá homeopatika
@Nainuva píše:
@maminka159 Prosím o vysvětlení- b komplex proti klíšťatům?
jojo i zreba Pangamin staci, odpuszuje to klistata, nenasaju sa..davam psovi.. ![]()
@Nainuva jj, také staršího láduji ![]()
nebo prý pivovarské kvasnice…kvasnicové pivo ![]()
Antipyretika, kapky do nosu, antikašlací sirup ( ten sme koupili až když měl fakt kašel) a naše nejoblíbenější véc v poslední době Arnigel na modřiny ![]()
Holky na co presne jsou ty fenistil kapky? je potreba je mit a nebo staci sbehnout do lekarny kdyz by bylo treba? Mam jen gel, ten uziju i ja na stipance ![]()
Ty jo, to díky za info s tím B-komplexem ![]()
@Sunrise ty kapky používám při rýmě a při kašli. Na noc, aby se dětem lépe spalo, splasknou po nich sliznice