Leky u deti(sirup) a letadlo

Anonymní
17.2.22 10:50

Leky u deti(sirup) a letadlo

Syn uziva 3× denne sirup na srdce.Musi byt chlazeny, takze sebou nosivame chladici tasku a suche ledy.
Jak to bude ale v pripade odbaveni? Leky chci urcite brat sebou na palubu letadla. Nevim ale, co je potreba…potrebuji v anglictine nejake potvrzeni? Letenky jsem zaplatila pres mytrip ale dopravce je Ryanair. Dekuji.
prosim anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24713
17.2.22 11:00

Potvrzení od lékaře i v angličtině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21100
17.2.22 11:18

Na všechny kapaliny je objemový limit, těch kapek as nemáš půl litru. Neměl by to bejt problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
17.2.22 11:25
@KalamityJohn píše:
Na všechny kapaliny je objemový limit, těch kapek as nemáš půl litru. Neměl by to bejt problém.

Na léky objemový limit právě není. Ale musí být lékařské potvrzení. A nebo je samozřejmě možnost ten limit 100 ml na lahvičku (1 l dohromady max) dodržet a pak potvrzení není třeba. Ovšem zrovna sirupy mívají běžně kolem 300-500 ml, já bych si lékařské potvrzení raději obstarala. I kvůli tomu suchému ledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.22 11:27

dekuji.on ma. za den 3ml, takze nam staci 24ml za cely pobyt

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.22 11:29

Akurat to neni origos baleni, protoze takovy lek se bezne nedela, vyrabi nam ho specialne v lekarne

• Citovat
  • Upravit
24713
17.2.22 11:30
@Anonymní píše:
dekuji.on ma. za den 3ml, takze nam staci 24ml za cely pobyt

Tak to by mělo být v pohodě i bez papíru. Ale pokud chcete mít klid, napsat si to nechte. Já kvůli lékům papír taky vozím, protože jich mám dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
17.2.22 15:47

Spolecnost se kterou letite, bude mit urcite formulare na svych strankach… ja takhle pro mamu resila umelou vyzivu na palubu, papir pro leteckou spolecnost, papir od Dr i v angl… ale vy mate toho leku opravdu malo, to by resit nemeli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
10.8.22 10:02

Dáváte běžné léky proti průjmu, rehydratační roztoky v prášku a pod. do příručního zavazadla anebo do odbaveného zavazadla? Letíme se Smartwings, ktery na svých stránkách uvádí, že léky jen do příručního zavazadla. Cestovní kancelář se kterou letíme mi napsala, že můžu i do odbaveného letadla. Tak se chci zeptat na Vaše zkušenosti.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
10.8.22 22:45
@Micatko píše:
Dáváte běžné léky proti průjmu, rehydratační roztoky v prášku a pod. do příručního zavazadla anebo do odbaveného zavazadla? Letíme se Smartwings, ktery na svých stránkách uvádí, že léky jen do příručního zavazadla. Cestovní kancelář se kterou letíme mi napsala, že můžu i do odbaveného letadla. Tak se chci zeptat na Vaše zkušenosti.
Děkuji.

Léky, které pro mě nejsou životně důležité, dávám normálně do odbaveného zavazadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
11.8.22 05:44

@Micatko dovolenkovou pohotovost, jako Paralen, Smectu do odbaveného. Na palubu si bere jen manžel inzulín a jeho dia vybavicku plus léky, které pravidelně užívá.

• Citovat
  • Upravit
7
11.8.22 05:52

Moc děkuji za odpovědi.
Vezmu si je do odbaveného zavazadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie