Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na všechny kapaliny je objemový limit, těch kapek as nemáš půl litru. Neměl by to bejt problém.
@KalamityJohn píše:
Na všechny kapaliny je objemový limit, těch kapek as nemáš půl litru. Neměl by to bejt problém.
Na léky objemový limit právě není. Ale musí být lékařské potvrzení. A nebo je samozřejmě možnost ten limit 100 ml na lahvičku (1 l dohromady max) dodržet a pak potvrzení není třeba. Ovšem zrovna sirupy mívají běžně kolem 300-500 ml, já bych si lékařské potvrzení raději obstarala. I kvůli tomu suchému ledu.
dekuji.on ma. za den 3ml, takze nam staci 24ml za cely pobyt
Akurat to neni origos baleni, protoze takovy lek se bezne nedela, vyrabi nam ho specialne v lekarne
@Anonymní píše:
dekuji.on ma. za den 3ml, takze nam staci 24ml za cely pobyt
Tak to by mělo být v pohodě i bez papíru. Ale pokud chcete mít klid, napsat si to nechte. Já kvůli lékům papír taky vozím, protože jich mám dost.
Spolecnost se kterou letite, bude mit urcite formulare na svych strankach… ja takhle pro mamu resila umelou vyzivu na palubu, papir pro leteckou spolecnost, papir od Dr i v angl… ale vy mate toho leku opravdu malo, to by resit nemeli ![]()
Dáváte běžné léky proti průjmu, rehydratační roztoky v prášku a pod. do příručního zavazadla anebo do odbaveného zavazadla? Letíme se Smartwings, ktery na svých stránkách uvádí, že léky jen do příručního zavazadla. Cestovní kancelář se kterou letíme mi napsala, že můžu i do odbaveného letadla. Tak se chci zeptat na Vaše zkušenosti.
Děkuji.
@Micatko píše:
Dáváte běžné léky proti průjmu, rehydratační roztoky v prášku a pod. do příručního zavazadla anebo do odbaveného zavazadla? Letíme se Smartwings, ktery na svých stránkách uvádí, že léky jen do příručního zavazadla. Cestovní kancelář se kterou letíme mi napsala, že můžu i do odbaveného letadla. Tak se chci zeptat na Vaše zkušenosti.
Děkuji.
Léky, které pro mě nejsou životně důležité, dávám normálně do odbaveného zavazadla.
@Micatko dovolenkovou pohotovost, jako Paralen, Smectu do odbaveného. Na palubu si bere jen manžel inzulín a jeho dia vybavicku plus léky, které pravidelně užívá.
Moc děkuji za odpovědi.
Vezmu si je do odbaveného zavazadla.
Syn uziva 3× denne sirup na srdce.Musi byt chlazeny, takze sebou nosivame chladici tasku a suche ledy.
Jak to bude ale v pripade odbaveni? Leky chci urcite brat sebou na palubu letadla. Nevim ale, co je potreba…potrebuji v anglictine nejake potvrzeni? Letenky jsem zaplatila pres mytrip ale dopravce je Ryanair. Dekuji.
prosim anonym