S tříletou poprvé k moři. Co nezapomenout?

124
15.2.22 10:22

S tříletou poprvé k moři. Co nezapomenout?

V červnu jedeme s dcerou poprvé k moři. Autem do Chorvatska. Co nezapomenout vzít sebou tam i na cestu? Využijeme ještě ten plazovy stan, nebo už je na to velká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7674
15.2.22 10:34

My letos taky poprvé. Sice už šestiletá. Ale tipy si taky ráda poslechnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.2.22 10:36

V Chorvatsku můžete v případě nouze (navíc s autem po ruce) v podstatě vše dokoupit, tak bych se nestresovala. Kvalitní opalovák, pokrývku hlavy, boty do vody, vybavenou lékárničku a hodně zábavy do auta. Nic moc víc potřebovat nebudete ;) Plážový stan tak jedině pokud by přes den spala, tak abyste měli stín, ale jinak mi to přijde zbytečné. To spíš víc blbostí do vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.2.22 10:37

Stan nebo slunečník proti slunci určitě. Bytelné lopatičky na písek či kamínky. Krém s nejvyšším faktorem na opalování a klobouček. Po zkušenostech z Chorvatska beru všude strojek do elektriky proti komárům. Na teplotu čípek (nikdy nebyl potřeba).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
15.2.22 10:38

Já jen k tomu stanu. Ten jsme brali i při starších dětech,,, za mě je fajn tam mít naházené věci a já osobně ráda schovám občas hlavu a třeba si čtu a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1431
15.2.22 10:38

My máme 5 letý dítě a 2× jsme letěli k moři (ve 2 a 4 letech) vždycky jsme si platili lehátka a slunečník, kam může dítě zalézt do stínu. Takže pokud nechceš nikde nic platit nebo brát slunečník, tak vem ten stan ať má kam zalézt. Kyblík a lopatku nebereme, chce kupovat místní a stojí to 3 euro. Ještě je brzo to řešit ale standardně balím to samé co nám+ navíc dětskou kosmetiku a léky. Na cestu hračky, knížky ale pokaždé byl vyjukany z letiště tak to nebylo zapotřebí. Z auta asi vyjukana nebude, nejspíš jedete na noc. Vzala bych nočník kdyby chtěla třeba na velkou, někdy jsou benzínky fakt neuklizený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77136
15.2.22 10:41

@Simi2019 hlavně pro všechny boty do vody, v Chorvatsku bývají kamenité pláže i kamenité dno,
stan podle toho, jestli je dítě klidný typ - moje ve stanu nevydrží ani vteřinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
15.2.22 10:42

Zalezi jak posedi… pokud nemáte na plazi moznost stinu vzala bych ho. Muze se tam posadit na svacu apod.
Urcite doporucim hlavne vybavit lekarnicku :lol: (kapky do oci kuli pisku apod)
Zabavu do auta malovani, knizku nekdo dava tablet..
Zabavu na pláž, ale v chorvatsku se da vsude dobre nakoupit. Skoro kazdy obchodak ma vybaveni k mori.
Samozrejme opalovaci krémy, boty do vody, čepici. Obleceni odhadnete. Nebojte se to auto poradne vyuzit :D treba i chladící taska na plaz je fajn, vyuzijete ji treba i na cestu zpet kdyz si koupite neco domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.2.22 10:43

A super jsou rychleschnoucí ručníky (klidně i z Lidlu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
15.2.22 10:44

Nam se u more moc osvedcili takovety rucnikova ponca… sundam mokre plavky a navliknu ponco, kdyz fouka, je jim v tom teplo:-) uzijte si more :mavam: jo a pojisteni, taky jsme parkrat vyuzili mistni Dr. pro deti ci sebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18705
15.2.22 10:48

@Simi2019 My jeli pres den, protoze nemame radi rizeni v noci a uplne na pohodu. Taky triletak. Na cestu mel pohadky ( koukal tak hodiny z tech - co jsme jeli), chvilku spal, staveli jsme asi 4× a nejlepe nekde kde je mekac a hriste. Hrali jsme kdo uvidi jako prvni nejakou barvu, pak mel knizku s albi tuzkou a audiopohadky. Cesta utekla ani nevim jak. Stan jsme kvuli tomu kupovali a rozhodne brat. I v zari jsme byli u vody treba 3 hodiny a stin nikde nebyl a i ja si tam rada obcas zalezla. Super byl treba plovak z decathlonu, ze si na nej lehnul, ja za nej a ‚svezla jsem ho‘ okolo pobrezi. Pak bryle a snorchl - to jen koukal (kecal i s hlavou pod vodou, takze z trubky vychazel nejaky hluk jak mu nebylo rozumet :lol: ). Nejaka konyvka, sitka, kalisky na prelevani vody. Jemu stacila i mala petka. rozhodne boty do vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.2.22 10:51

Pas nebo občanku. Zbytek se dá v případě nouze vždycky koupit na místě.

• Citovat
  • Upravit
124
15.2.22 10:51

Teda děkuju za rady, třeba ten nočník by mě asi nenapadl a je to skvelej nápad :) ten stan teda pořídime aby mohla být ve stínu. A vykoupime lékárnu :D ještě mě tak napadlo, mám pořídit kruh sedací nebo už normální? :think: zatím jsme ji všude ve vodě buď drželi nebo nebyla v hloubce, takže neměla nic a tak na to není vůbec zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
15.2.22 10:53

Kvalitní opalovák, plavky, pokrývku hlavy, boty do vody. Na cestu jsem dětem zabalila malé drobné dárečky na cestu a po určitých intervalech jsem jim je v autě dávala. Také tablet s pohádkou, pokud nemáte obrazovku přímo v autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.2.22 10:54
@Simi2019 píše:
Teda děkuju za rady, třeba ten nočník by mě asi nenapadl a je to skvelej nápad :) ten stan teda pořídime aby mohla být ve stínu. A vykoupime lékárnu :D ještě mě tak napadlo, mám pořídit kruh sedací nebo už normální? :think: zatím jsme ji všude ve vodě buď drželi nebo nebyla v hloubce, takže neměla nic a tak na to není vůbec zvyklá.

Kruh bych nebrala vůbec, pokud by to znamenalo, že ho musíš kupovat. V tomto věku už jsou lepší rukávky nebo ještě lépe vesta s popruhem mezi nohama. Ale moje děti ve 3 letech stejně nejradši seděly na kraji vln a plácaly bábovičky, do vody lezly tak po kolena nebo se mnou v náruči ;) Ale to je dítě od dítěte - stejně jako ten stan/slunečník. Já pod tím děti neudržím, když vidí vodu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí