Lenivý chodit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
11.9.13 23:43

@lyžařka Moje dcera začala plně chodit, jako že vůbec nelezla po čtyřech a jen se přesouvala po dvou, v 15 měsících - a to je to holka ;) Takže myslím, že kluk není nijak deformovanej… dala bych mu čas. Ještě se naběhá… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
11.9.13 23:48

@lyžařka
někdo chodí dřív, někdo později. Ve 13 měsících není důvod plašit.

Jen zkontroluj, zdá má při stání nohy symetricky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Callendula
12.9.13 06:07

Prosim nerikej ze je lenivy v teto souvislosti, je to temer urazka dietete! Nakolik chozeni je pouze a vyhradne o „docvaknuti“ spoju v mozku. O svaly jde az v dalsi rade a o nejakou lenost vubec. Male deti maji temer vsechny dulezite mezniky ve vyvoji spojene s tim jestli uz je jejich mozek na to zraly. To nelze urychlit, resp. lze ale neni to dobre, protoze paklize nedela neco dostatecne dlouho aby se spoje v mozku samostatne poprepajeli, muze mit problemy v jinych oblastech na prvni pohled nesouvisejicich, presto zpusobeny preskocenim nekterych fazi. Neco dite trenuje dele ale ma vyznam aby to udelalo spravne, nikoliv rychle. Musi na to „prijit“ samo, dozrat k tomu zpusobem vlastnim jeho moznostem. Neni to soutez. Chapu nervozitu, srovnavani maminek navzajem a pocit ze mam horsi dite, ale neni to vubec tak. On se snazi, kdyby na to mel, uz by to delal! Ale neni to zalezitost snahy, vyvoj jde svymi cestami v tomhle. Hod se do klidu, ma jeste i tabulkove spoustu casu.

• Citovat
  • Upravit
13774
12.9.13 10:57

Můj syn začal chodit až ve 21m. Byl celkově trochu línější, neměl potřebu. Ale stál už od 12m, první krok udělal v cca 17m, ale dlouho dlouho se bál pustit. Teprv když získal opravdovou jistou, tak se pustil a chodil už normálně. Pobyt venku jsem řešila pogumovanýma kalhotama z Tchiba, v suchu potom starýma kalhotama, které se mohly úplně ušpinit a rozedrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnonymLucka
12.9.13 11:55

Nemusí udržet rovnováhu. Chodítko rozhodně ne. Až bude na chůzi připravený, chodit bude.
Na vztekání venku pomáhá ona omílaná důslednost. Když se mi dcera vztekla, že se nese v nosítku ale ona chce sama, tak jsem se v chůzi zastavila, řekla jí, že sama nepůjde, že já určuji, kdy může na zem, a že pokračovat v chůzi budu, až se dcera uklidní. Pochopila to rychle. Přece jenom pohyb je zajímavější než stát na jednom místě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure