Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Synovi bude rok a je z něj čím dál větší vztekloun. Vzteká se, když ho odnesu odněkud kde chtěl být, když mu vezmu z ruky něco co mi sebral (nejčastěji můj telefon), rozčiluje se když má jíst (ochotně sní jen sladký termix). Vzteká se taky když se mu nedaří si stoupnout (a to ne že by se praštil, jen se mu to nepovede). Vždycky si lehne na zem, začne hystericky řvát a i nějaká ta slza ukápne. Moc nevím jak to řešit, abych to v něm ještě nepodporovala. Nevím jestli utěšovat, nebo dělat že nic nevidím a neslyším, nebo třeba nějak přísným hlasem pokárat? Jak jste to řešily vy, co pomohlo?
Mě dělala dcerka (skoro 11 měsíců) to samé… nechala jsem jí vyvztekat, nebo jsem ODVEDLA POZORNOST JINAM…jen ho nelitovat, dělat jako by se nic nestalo
Občas to dcerka na mě skusí, ale vidí, že já nereaguji..tak toho nechá jako by se nechumelilo ![]()
Ignorovat a odviest pozornost. My s tymto bojujeme u syna, teraz ma 3,5 a velmi sa to uz zlepsilo. Proste to ten ich mozocek nezvlada spracovat.
Okolo roku se u naší malé taky z ničeho nic začaly objevovat malé hysteráčky. Nejdřív jsme z toho byli vyjevený, protože ona je fakt jinak hrozně hodná. Spouštěčem bývá pořád to samé: najde mobil-vezmu jí ho, vezmu ji z místa, kam nesmí, zakážu něco, co nesmí apod. Včera jsem si dovolila jí vyndat hračku z igelitového obalu a igelit odnesla - pláč, řev, vztekání, nechtěla hračku, ale ten igelit ![]()
Někdy to vztekání přejdu, většinou se na ni zamračím a řeknu NE-NE. Párkrát, když by si mohla ublížit (vztekala se a kroutila, že málem spadla z přebal. pultu na zem), to jsem na ni zařvala. Zatím jsem ji neplácla, ale někdy k tomu nemám daleko.
@Pinkie píše:
Okolo roku se u naší malé taky z ničeho nic začaly objevovat malé hysteráčky. Nejdřív jsme z toho byli vyjevený, protože ona je fakt jinak hrozně hodná. Spouštěčem bývá pořád to samé: najde mobil-vezmu jí ho, vezmu ji z místa, kam nesmí, zakážu něco, co nesmí apod. Včera jsem si dovolila jí vyndat hračku z igelitového obalu a igelit odnesla - pláč, řev, vztekání, nechtěla hračku, ale ten igelit
Někdy to vztekání přejdu, většinou se na ni zamračím a řeknu NE-NE. Párkrát, když by si mohla ublížit (vztekala se a kroutila, že málem spadla z přebal. pultu na zem), to jsem na ni zařvala. Zatím jsem ji neplácla, ale někdy k tomu nemám daleko.
To je jako u nás! Já na něj jednou už křikla když byl kvůli tomu mobilu během dne záchvat vzteku asi potřetí - mělo to ten efekt že se rozplakal, takže po zlém to u nás asi nejde. Ale zase nechci skončit u toho, že budu mít rozmazlence co je zvyklý dostat co si zamane…