Přítelova teta špatně drží malou

138
9.9.13 21:54

Přítelova teta špatně drží malou

Zdravím holky, chtěla bych se zeptat, jestli tady máte některá podobnou, nebo stejnou zkušenost. Máme skoro 5ti měsíční holčičku a občas se všichni sejdeme u přítelovo babičky na baráku, s celou jeho rodinou. Grilujeme a tak…a hlavně chci aby si malá zvykala na lidi, ale nerada vidím, jak si jí přehazují od jednoho k druhému a celou dobu jí tahají na ruce. Konkrétně mi vadí, přítelova teta, jak drží malou: Otočí si jí zády k sobě a drží ji jakoby v sedu, ale jelikož je trošku více přírodou obdařená, tak jak je malá o ni opřená, tak je celá ohnutá v zádech do záklonu a nebo naopak je moc v předklonu. Tahají jí tam chudinku všelijak možně, jenom né v klasické poloze v náručí. Dokonce jednou, když ji měla jakoby na rameni bříškem k sobě, tak se malá naklonila dozadu a hlavičku jí chytala tchýně. :?…pořádně ani nevím, jak to mam popsat, jak jí tam všichni drží ale mam pocit že by asi už nejradši aby seděla, nejlépe chodila :zed:…Ted by jste mi asi poradily at jí to řeknu, jenom že já už jí to říkala i naznačovala asi 3× :?.Když jsem jí to řekla po prvé, tak malou chytla spávně, ale přijeli jsme znova a chytila si jí podle svého a nepomohlo to zopakovat pak ještě 2× :nevim: :?.Takhle jí chce pořad nosit asi už od 2-3 měsícu a já se vždy držím abych jí malou nevzala…prostě Helenku nemůžou někam položit a hrat si sní nebo blbnout…je jich tam 5 ženských a střídají se, kdo malou bude mít na ruce ted…kolikrát už jsem musela říct, at malou položí do kočárku na rovný, at si chvíli odpočine.
Tak jsem zvědavá na vaše reakce a doufám že jsem to snad nenapsala blbě a že tu nebudou samé negativní komentáře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1854
9.9.13 21:57

Moje tchyne drží syna tak, že mu věčně padá hlavička.. pokaždé ji požádám, jestli ho může držet jinak, tak se ho snaží držet jinak a za chvíli ho stejně drží blbě. Taky nevím co s tím. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
9.9.13 22:02

No, asi držím svoje dítě taky totálně blbě. A to je mladší. Nikdy jsem ho klasicky nechovala v náručí, asi by dost protestoval.
Jinak, tchyně někdy předvede šílený chvat - zvedne dítě tak, že jej uchopí za paže místo za trup, nevím, jak to popsat, prostě zespoda obemkne paže dítěte u ramen, místo aby chytila hrudník. Připadá mi, že je to tak na vykloubení ramen. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
9.9.13 22:03

My jsme toto obesli tak, ze malyho vzdy nekde pohodime na zem, aby si hral, pokud neni na zemi, tak ho krmime nebo uspavame ;-) nosit ho nechavame minimalne, ja vzdy nadhodim na manzela, ze at si pak je s nim doma, on sam ze ja ho teda tahat nebudu, ze to bych pak nic jineho nedelala…a hned je klid a vsichni si s mrnouskem hraji na dece na zemi a delaji blbinky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
9.9.13 22:04

Normalne ji to rekni. Nechape, malou ji seber.

• Citovat
  • Upravit
31672
9.9.13 22:07

No pokud tam jezdíte jednou za měsíc, tak myslím že ta malá to přežije :nevim: jedna známá má ani ne 3m holčičku, a co ta s ní dělá za psí kusy..posazuje si ji normálně na klín, přitahuje ji do sedu, dává ji nad hlavu… 8o 8o :zed: tam obavy o zdraví dítěte mám, ale ne, když se takhle chová jednou za čas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
9.9.13 22:09

Ja tohle rikam uplne normalne. Kdyz vidim ze naseho prcka drzi nekdo blbe tak mu to hned reknu. Chodim s ni na rhb a nechci aby mi to ti lidi mrvili. Takze rikam i tenhle argument. Tedy diplomaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
9.9.13 22:09

Já vím, že je to s takovým člověkem těžký. :? Tchyni jsme pořád říkali, ať mimino, které sotva udrží hlavičku, neposazuje. Za pět minut to dělala znovu. :zed: Omezila jsem s ní kontakt na minimum. Nic jiného nepomohlo a dítě si zmrzačit nenechám! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
9.9.13 22:14

Tak je pětiměsíční??? nebo pětitýdenní…můj pětiměsíční syn uměl držet hlavu perfektně a když se mu nelíbilo jak ho někdo drží dal to najevo :nevim: každopádně pokud nechceš aby ji chovali tak ji chovávat nenechávej. Jestli je to ale jednou za měsíc tak bych se nad to povznesla a neřešila, relaxovala a nechala ať si ji ponosí. Vždyť o nic nejde, tak nač hned trojčit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
9.9.13 22:14

Pokud tam jezdíte minimálně, tak to neřeš, následky to na malé určitě nenechá. Mmch, kdyby se jí to hodně nelíbilo, určitě se ozve ;)
Na jednu stranu je pochop, vidí malou málo a prostě si chtějí miminko pochovat, vždyť to jsou ženský od dětí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
9.9.13 22:15

V klidu jí na to pokaždé upozorni a pokud jí bude držet blbě, tak si jí vezmi do náruče ty. My nesmíme malého tahat za ruce a jak vidím, že to někdo nerespektuje, jdu si k němu a přebírám si ho, nebudu riskovat, že mu něco udělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
9.9.13 22:17

Tchyně a babička taky pořád posazovaly už od malinka, s komentářem „Podívej, jak je šikovnej“. Sna tisíckrát jsem řekla, že rehabilitační to zakázala (pak v dospělosti bolí záda, děti si zatěžují páteř atd atd). Koukaly, že jsem „Nějaká chytrá“ a za minutu zase. Pak ho zase „učí“ chodit atd. Děs! Vždycky bych vylítla z kůže. Většinou ještě poslouchám, že před třiceti (padesáti) lety se to taky dělalo a taky žijou :pocitac:. Takže jsem to taky omezila a nebo náávštěvu plánuju tak, aby malej spal, nebo papal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
9.9.13 22:20
@petrul píše:
Pokud tam jezdíte minimálně, tak to neřeš, následky to na malé určitě nenechá. Mmch, kdyby se jí to hodně nelíbilo, určitě se ozve ;)
Na jednu stranu je pochop, vidí malou málo a prostě si chtějí miminko pochovat, vždyť to jsou ženský od dětí :nevim:

V pochování bych problém neviděla, naopak, byla bych ráda, že si zvyká i na jiný. Ale „násilim“ učit něco, na co má čas, to bych vraždila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21716
9.9.13 22:22

Hele, pokud je to fakt jednou za čas a ne život ohrožující, tak bych zatnula zuby a nechala to být. případně pořád dokola citlivě upozorňovat, jak to dělat správně. ale v 5 měsících je už dítě dost velké, aby takovéto zacházení přežilo bez následků na zdraví ;-) samozřejmě pokud nemá zdravotní problémy, které by takovéto zacházení plně vylučovaly. pak bych byla nekompromisní a trvala si na správném chování dítěte.
když to tak čtu, tak vidím v duchu sebe s prvním dítětem. taky jsem jen drhla zuby a v duchu řešila, jak mi babičky drží dceru špatným způsobem. ale neříkala jsem nic, chápala jsem, že si vnučku chtějí také užít. párkrát jsem ukázala správné držení a pak už jen zasahovala v případě, kdy to vypadalo hodně nebezpečně. u druhého jsem už byla ráda, že mám chvilku klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
9.9.13 22:24

Pokud někdo naši dcerku (6měsíců) nedrží tak, jak považujeme (i rehabilitační sestřička a lékařka)za správné, tak upozorním a ukážu jak na to a zdůrazním, že pouze takto je možné dceru nosit! a vše ostatní (chování svisle, posazování,…) nám doktorka zakázala! což je i pravda :nevim: obvykle tenhle argument zabere. Ale ty jsi máma a pokud ti vadí, že jde dcera z ruky do ruky, tak jí nedávej ;) lepší je ji někde položit s hračkama, ať na ní okolí dělá cukrbliky co hrdlo ráčí, chovat si ji nemusí, není to panenka na hraní :cert: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí