Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny zkušenější maminky, po prohledání diskuzí jsem založila nové téma, nic užitečného jsem totiž nenašla
.
Máme holčičku, které 6.9. byly tři měsíce. Posledních pár dní mi vytrvale řve a řve v hluboké korbičce. Přišla jsem na to, že když stříšku stáhnu a ona na mě vidí je to lepší. Úplně nejlepší to bylo, když jsem ji „domácky“ vypodložila do pololehu. Kouká, brouká si, sleduje hračky a je klid. Ale je to hrůza, nemusím být doktor, abych viděla jak ji to ničí záda, sklouzává mi dolů a..asi si to dokážete představit:).
Jakmile dám podložení (trošku tvrdší polštář) pryč, spustí pláč. Nedá se nikam jít a já si pro kolemjdoucí připadám jako tyranka. ![]()
Tak.. jde mi o to, že mi princezna přijde moc malá na sporťák (quinny), ale na druhou stranu nevím, ČÍM podložit korbičku. ![]()
Děkuji za jakékoli rady.
Doma jsi ji naučila, že z pololehu vidí, v kočárku pláče, že nevidí, neuděláš vůbec nic, možná by mohlo pomoci dát ji v kočárku na bříško, tak by viděla a byly by jste spokojene obě ![]()
S mladším jsem teď měla to samé a vyřešilo se to jen nošením v Manduce. Poté, co mě jednou nějaká chytrá ženská na ulici téměř seřvala za to, že mi chudák dítě tak usedavě pláče v kočáře a ať si s ním něco udělám
jsem už nedostala odvahu sama s kočárkem někam vyrazit
Záda trpí (má už skoro 8 měsíců a přes 9 kilo), ale synek je spokojený
Ještě nesedí, ale těším se, že až bude, bude v klidu sedět ve sporťáku.
Pokud ale jde sporťák úplně do lehu, klidně bych ji tam šoupla, o něco lépe přeci jen uvidí.
Většina kočárků má na boudě okýnko se síťkou. Že bys vozila malou na bříšku a koukala by ven. Jezdili jsme takhle dost často, malá to milovala ![]()
@AliTad já nosím prcka v šátku a to je mazec, když mu schovam hlavu a on nechce ještě spát ![]()
@petrul
Ona na tom bříšku pláče i když zkoušíme „pást koníčky“ doma, ďáblík. ![]()
@AliTad
Trošku jsem tuhle radu čekala
.. no snažím se nosítku vyhnout, přeci jen procházky dělám dlouhé, je pohodlnější si dítě, ale i vše ostatní (UM, čaj, kabelku) vézt. Když to nepůjde jinak, budeme muset..
Jinak mě bylo v téhle situaci řečeno že ji „trápím hlady“ „je jí horko“, anebo klasika „asi zuby, asi bříško“… faktem ale je, že jakmile na mě vidí, tak je po pláči. Ach jo.
@BerenikaS a v tom kočáru si to zkoušela ji dát na bříško? Malá tuhle polohu taky nemusela, ale v kočáře vydržela neskutečně dlouho, jak bylo na co koukat ![]()
Znám až moc dobře. Radím nosítko, nebo šátek a máš klid do doby, než ti kočárek začne tolerovat. Já dala do kočárku a v okamžiku kdy začal jsem přesunula do nosítka…
U nás byl taky řev, vyřešila Manduca. I pololeh byl na nic. Déle jak pár minut se dalo jezdit až vsedě ve sporťáku tak od 10ti měsíců.
Prvního mám kočárkového, druhá jen tu nejnutnější dobu na spaní, pak řve jako tur, někdy pomůže otočení na bříško, ráda tak spí, ale jinak šátek
zjišťuji, že to asi bude čím dál častější, ale nakupovat bez kočáru odmítám
A máme oddělané to okénko nahoře a pak jde i z boku, jenže to na ní bude foukat, tak nevím ![]()
@BerenikaS Jestli máš sporťák do lehu, tak bych to chtě něchtě vyřešila sportovní korbičkou..
U nás pomohlo vypodložení korby a vození na bříšku, ale i tak jsem občas děti brala do náručí vždycky, když začaly plakat - přišlo mi lepší je pár minut nést vedle kočáru, než jim vnuknout pocit, že kočár je pojízdná izolace.
Ahoj, ja mam stejny problem.moje mala nechtela byt v korbe uz od mesice a to v jakekoliv poloze. miluje autosedacku.te se bohuzel nevyhnu, protoze auto musim pouzivat denne. takze na prochazce na kratsi v sedacce, v satku nebo v nositku
@BerenikaS ahojky, měla jsem stejný problém se synem. Od 3 měsíce v kočárku řval, byla zima a tak jsem raději nechodila ven. Kdybych v té době věděla co vím teď, tak bych ho hned šoupla do nosítka a hotovo. Malou nosím skoro od narození v nosítku Storchenwiege a doma zkouším šátek a kočárek stojí ve sklepě. Věci se mi pohodlně vejdou buď do ledvinky, nebo do baťohu a to mám věci taky pro skoro 2 leté batole. Nosím s sebou náhradní plenku, vodu pro mě a syna, přebalovací podložku, náhradní oblečení, svačinu pro draka a pro mě, doklady a peněženku, vlhčené ubrousky a papírové kapesníky a mobil. K tomu většinou držím, nebo mám v baťohu i paraple proti sluníčku a kdfyž je hnusně, tak tahám s sebou i pláštěnku. Může se to zdát hodně, ale vleze se to vše tady: http://www.outdoor-a-sport.cz/…cool-hip-7-l.
To není o tom, že jsis jí naučila doma vidět více, ale prostě se tam nudí, nemá podněty a chce tvou přítomnost. Když vidím, jak malá z nosítka spokojeně čumákuje, tak si nadávám že jsem to nedělala už s prvorozeným a „trápila“ ho v kočárku. ![]()
Ahoj
prvorozený : řval jako tur v korbě od 8. týdne, spravilo se to, když začal jezdit ve sporťáku a golfáči, tedy v 10. měsíci, byla jsem z toho zoufalá, nikam jsem nemohla, utrpení pro všechny, hledala jsem všechnsa možná rešení i na e-miminu, nic nezabralo ![]()
druhorozený : řval jako tur v korbě od 6. týdne, ven prostě musím, ideální řešení to není, ale když potřebuju jede v autosedačce na kočáru, už nereším. musím přežít než začne sedět. ![]()