Dvojčata - opravdu je matka rozezná?

315
9.9.13 20:25

Dvojčata - opravdu je matka rozezná?

Dneska jsme s kamarádkou drbali u kafe a přemýšlely nad blbostma. Její sestra čeká dvojčátka a nás napadlo, jak je od sebe rozezná? Mě třeba někdy přijdou i sourozenci na fotkách z miminkovského věku opravdu hodně podobní a když to navíc budou jednovaječná dvojčata, nedokážu si to moc představit. Je na to nějaký „fígl“, nebo se stává, že se prohodí? Vím, že je to hloupá otázka, ale nikdo v mém okolí dvojčata neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7745
9.9.13 20:31

Ty jo, nekde jsem zahlidla, ze jednovajecnb dvojcata jsou behem miminkovskeho veku nekolikrat prohozena. Ale cert vi, jestli je to fakt. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
9.9.13 20:33

https://www.emimino.cz/…jcat-140357/

Já teda dvojčata nemám ale myslím že jako matka která s nimi je 24/7 je časem rozezná snadno. Povahově přece stejné nebudou a nějaká ta piha, drobnost se najde vždy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Já mám dvojčata, nakonec teda holku a kluka, takže je fakt poznám, ale když jsem to řešila jako těhotná, tak rada byla, až půjdete z porodnice a nebudete si jistá, tak jim nechejte ty cedulky se jménem. Ale v klubu rodičů dvojčat říkali, že maminka j po pár dnech pozná, ale ty cedulky, že prý třeba pro tatínka, než si najde zas on nějkaý znak jak je bude rozeznávat.
Jinak byla jsem na pokoji s paní, co měla dva kluky a neměla je u sebe (narodili se dříve, takže za nima chodila) a v jednu chvíli říkala, že kdyby neměli ty popisky, tak neví který j který. Ale jakmile je měla u sebe na pokoji, tak během de je naprosto neomylsně poznala.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701

Já si myslím, že máma to pozná i podle, já nevím, rozcuchaných vlasů :-)

• Citovat
  • Upravit
3175
9.9.13 20:39

Mama je vzdy rozezna…tata je z dvojcat a babicka mi kdysi rikala, ze i kdyz jsou jednovajecni, tak nikdy nejsou na chlup stejni. Jeden ma znamenko, druhej ne. Jeden ma trosku vetsi usi nebo neco. Ale treba deda kdyz byl v amoku, tak si je spletl, alee pak mu to vzdycky docvaklo, ze vynadal jednomu misto druhymu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
9.9.13 20:39

Já mám dvojvajky a poznají je všichni blízcí, ale myslím, že i jednovaječný jdou poznat…aspoň máma s tátou to dokážou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
9.9.13 20:42

Mam sice dvojvajky, ale když byly v kočárku, s čepicema, tak jsem je poznala jen já a teda občas odhadem… otec, prarodiče a spol měli nad nima na korbičkách značky a když jsem je dala obráceně, tak to nepoznali :-D Ale je fakt, že občas na fotkách váhám, která je která - jde samosebou o ten nejmladší věk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
9.9.13 20:43

Myslím, že i když jsou identicky stejné, tak je každé jiné. Máma je určitě pozná i podle grimasy, výrazu obličeje nebo tak. Zajímavé je, že děti jsou vnímavější. Byli jsme na dovolené kde měli dva kluky, dvojčata, tříleté. Já je poznávala podle triček :-D, ale můj malý vždycky přesně věděl, který je který, i když jsme třeba ráno potkali jednoho a nevěděli co má který ten den na sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
9.9.13 20:46

@zuzice Se mnou na základce do třídy chodily jednovaječný dvojčata - holky a já je nikdy od sebe nerozeznala. Naštěstí k nám chodili jenom půl roku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.9.13 20:47

Rozeznám v pohodě jednovaječná trojčata a to jsem „jen“ teta… Maminka si děti pozná určitě (jako, první den v porodnici třeba ne, ale doma už určitě :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
9.9.13 20:51

Myslím, že miminkům je to jedno a když jsou větší, už si tak podobní většinou nejsou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
9.9.13 20:52

Mám bráchy jednovaječný dvojčata…mamka to ze začátku řešila barevnýma bavlnkama a pak už v tom problém nebyl…teď jim je přes třicet a pořád si je lidi pletou, ikdyž já jsem s tím od malička nikdy problém neměla…každej je v něčem trošku odlišnej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
9.9.13 21:02

Já byla párkrát na podnikovým zájezdu s paní, co měla jednovaječný dvojčata kluky, byly jim tehdy tak 4 roky. Koukala jsem na ně, no, pro mě na chlup stejný, ještě to byl zájezd do bazénu, takže jsem viděla téměř vše, žádná anomálie :mrgreen: A ptala jsem se maminky, jak je sakriš rozezná, že jsou stejní 8o.. a ona: prosím vás, vždyť je každej úúúúplně jinej!! No, takže myslím, že co se zdá našemu oku stejné, je pro matčino oko rozeznatelné hravě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31410
9.9.13 21:16

Myslím že to je o zvyku…asi jako nám se zdají třeba Asiati skoro stejní (jakože prostě podobní), ale když se mezi nimi člověk delší dobu pohybuje, tak zjistí, že jsou tam odlišnosti, že stejně jako naše populace jsou úplně jinačí (myslím že jsem četla, že pro tu adaptaci stačí už 3 dny, ale nevím, určitě je to taky hodně individuální)

tak u těch dvojčat taky, na letmý pohled jsou stejná, ale kdo je vidí denně (třeba spolužáci), natož vlastní rodiče a sourozenci, tak je poznají.

většinou holčičky jsou si míň podobný než kluci (kvůli náhodné inaktivaci X chromozomu v buňkách každé z nich), znala jsem dva páry holek jednovaječných a oba se lišily, třeba měly jedna pihu, druhá ne, jedna malinko plnější rty, druhá ostřejší rysy, kluky jednovaječný znám teda jen jedny a mě přijdou stejný, ale to proto, že je vidím na fotce 1× za půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí