Rozeznání dvojčat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1817
18.2.13 14:56

Rozeznání dvojčat

Ahoj, je to možná divný dotaz, ale nějakou dobu mi už vrtá hlavou. Jak maminky dvojčat (stejného pohlaví) je od sebe rozeznají? Hlavně tedy jednovaječná? Já sama tedy mimi ještě nečekám, ale když kouknu na fotky miminek tak mi připadají většina hodně podobná. Jak to tedy mámy dvojčat děláte? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9223
18.2.13 15:04
@Pamplemouse píše:
Ahoj, je to možná divný dotaz, ale nějakou dobu mi už vrtá hlavou. Jak maminky dvojčat (stejného pohlaví) je od sebe rozeznají? Hlavně tedy jednovaječná? Já sama tedy mimi ještě nečekám, ale když kouknu na fotky miminek tak mi připadají většina hodně podobná. Jak to tedy mámy dvojčat děláte? :think:

dvojčata nikdy nejsou úplně stejný… některý má třeba pihu na tváři nebo jiný poznávací znamení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
18.2.13 15:06

Miminka vypadaji snad vsechny skoro stejne, ale kdyz jsou tvoje, tak je poznas na mile daleko. I u tech dvojcat uvidis odlisnosti, podle kterych je budes poznavat. Dvojcata nemam, ale znama ano. Cim vic je vidam, tim vic rozdilu vidim, a to jsem cizi..

• Citovat
  • Upravit
24798
18.2.13 15:07

V pohodě rozeznám i trojčata - neteře. Pokud teda nemají zimní kukly :lol: Nikdy nejsou úplně stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
18.2.13 15:10

Úplně v pohodě. Čím víc je vídáš tím je to lehčí. Napadl mě k tomu tématu vtip ale radši ho sem dávat nebudu :lol:

• Citovat
  • Upravit
17095
18.2.13 15:18

@nikol.ondrášovka a tak dej, se zasmějeme.

@Pamplemouse nikdy nejsou uplně stejné, kdybys na ně koukala 24 hodin denně, tak poznáš i vlas jinak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
18.2.13 15:19

Až budeš matka poznáš svoje dítě i podle malíčku na noze mezi tisíci jinými dětmi ;)
Mám dvojčátka, ale dvojvaječná a kluka a holku, takže problém fakt nemám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
18.2.13 15:21

No já měla problém první dny po porodu, takže jsme jim pár dní i doma nechali cedulky :mrgreen: a to mám dvojvaječné, jsou každá jiná a ještě i ted se mě lidé ptají jak je můžu poznat, to zase nechápu já :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
18.2.13 15:22

Ale není to na moje triko :mrgreen:

Paní si veze v kočárku dvojčata - holčičky a jedna má krásné dlouhé vlásky, druhá má oholenou hlavičku. Jde kolem paní a říká „No ženská, co to má chudáček na hlavě?“ a paní s klidem odpoví „Abych je poznala“ a to už je ta druhá úplně vedle „A copak to nejde nějak jinak?“ „Přece se jim pořád nebudu dívat na tetování“

• Citovat
  • Upravit
6842
18.2.13 15:28

@nikol.ondrášovka
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Já jsem přítele zkoušela, když budeme Lucince dávat náušničky, jestli nencháme udělat Matýskovi tetování, aby mu nebylo líto, že žádnou ozdobu nemá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
18.2.13 15:29

Tak asi jo. Asi to pochopím až budu mamka. Jen mi to vrtalo hlavou…

@nikol.ondrášovka : :lol: :lol: :lol: nějak tak jsem si to představovala… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
18.2.13 15:36

@Pamplemouse Já mám teda páreček, přesto se mě spousta lidí ptalo, jak je rozlišuju :roll: :zed: :mrgreen:
Nicméně bavila jsem se s jedním tatínkem od jednovaječných kluků, bylo jim 10 měs. a on mi říkal, že je rozeznává jen podle dudlíků, když manželka vymění dudlíky, tak je ztracenej, ale manželka je prý pozná…ale po návratu z porodnice jim při koupání ze začátku dělala fixem značku na ruku, aby je nevyměnila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
18.2.13 15:37

No nevim holky mě se plete i můj čtyřletej a roční :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
18.2.13 15:59

Mám jednovaječné holky. Obličej mají úplně stejný, vlásky měla jedna o něco delší(museli jsme je ostříhat tak, aby měly stejně dlouhé vlasy, obě to tak chtěly :mrgreen: ), když mají obě culík, tak je těžko někdo podle tváře rozezná :mrgreen:. Jinak když je léto, tak jsou občas rozeznat podle pihy na paži, jedna ji má, druhá ne :lol:. Ale to většinou lidé taky nestíhaj :D

Ale pokud jde o chování, tak jsou rozdílné, takže se musí sledovat chování. Já poznám, která je která už jen podle toho, jak na mě mluví. Manžel, starší děti a babičky a dědečkové nemají problém je rozeznat - taky je znají podle povahy, ostatní už to maj o hodně složitější, protože ty povahové rozdíly jsou viditelné až za delší dobu :mrgreen:. Pro okolí jsem to vyřešila čapkama s jejich jmény (popř. tričkem, mikinou) nebo odlišnou barvou, takže jim vždycky na začátku řeknu, která z holek má jakou barvu a je po problému :mrgreen:

Nicméně, ze začátku jsem se taky bála, že je vyměním, takže jsem jim nechala pásky na ručce, které měli z porodnice :D A bylo po problému :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
18.2.13 16:12

@Bella29 se v praci nudis co? ;)

Ja mam dvojvajecny kluky a rozeznam je uplne v pohode - kazdej je uplne jinej. Akorat jsou stejne veliky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí