Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky zítra mému synovi budou 3týdny a máme lehkou žloutenku jen jsem se chtěla zeptat je normální když má i trošku nažloutlé oční bělmo? jak dlouho to cca trvá než to odezní? děkuji za vaše názory
Ahoj, ano, může být i žluté bělmo, neboj se. Jinak žloutenka může trvat i několik týdnů, někdy i několik měsíců, ale raději, pokud nebude ustupovat a dítě bude třeba více spavé nebo se dokonce bude horšit žloutenka, bych kontaktovala pediatra a domluvila se s ním.
@Lalinky píše:
Ahojte maminky zítra mému synovi budou 3týdny a máme lehkou žloutenku jen jsem se chtěla zeptat je normální když má i trošku nažloutlé oční bělmo? jak dlouho to cca trvá než to odezní? děkuji za vaše názory
nas malej odzloutl az ve 3 mesicicch. Zlute belmo mel taky ![]()
Děkuji holky
ze začátku byl hodně spavý ted už je akčnější
ale ty oči to vypadá docela děsivě ![]()
Tak to je hlavní, že to spěje k lepšímu. Žluté bělmo fakt vypadá děsivě, ale neboj, zmizí to ![]()
@Lalinky a kontroluje vás dětská mudr? jako jestli se ten bilirubin (nebo co to) z krve už vyplavuje?
náš malej to měl taky asi do šestinedělí, dělali nám dvakrát kr. test (píchanec do bříška prstu) aby zjistili, jestli se to srovnává…
V tom belmu se to drží nejdéle (a v ústech, tam to ale není tak vidět). Nezbývá než vyčkat, zmizí to.
@Mar__tanka1983 píše:
@Lalinky a kontroluje vás dětská mudr? jako jestli se ten bilirubin (nebo co to) z krve už vyplavuje?
náš malej to měl taky asi do šestinedělí, dělali nám dvakrát kr. test (píchanec do bříška prstu) aby zjistili, jestli se to srovnává…
Před týdnem jsme byli u dr a jen říkala že lehká nažl. barva nevadí a že to ustupuje nic víc na kontrolu jdem 13.2 ![]()
@Gábííí píše:
Tak to je hlavní, že to spěje k lepšímu. Žluté bělmo fakt vypadá děsivě, ale neboj, zmizí to
Já si toho dřív ani nevšimla, protože fakt pořád spal, ale ted jak už kouká tak to je dobře vidět tak snad to brzo zmizí a nebude vypadat jak jiná rasa ![]()
@Lalinky neboj,nebude tak vypadat
Měj trpělivost a za chvíli budeš mít doma zase fešáka ![]()
@Lalinky tak to asi bylo tím, že náš malej byl žlutej i doma dost (v porodnici byl pod světlem), ustupovalo mu to hoooodně pomalu, tak holt to mudra nabrala pro sichr…
a nebo to možná teprve přijde, kdyby to nemizelo - já už si to nepamatuju přesně, ale myslím, že mu to nabírali v měsíci a v šestinedělí…
Me tri deti mely zloutenku vsechny a vsechny mely nazloutle belmo. Peslo to normalne postupne s tou zloutenkou.
@Mar__tanka1983 uvidíme v nem. měl hodnotu myslím cca 140 tak nějak tak snad mu to ustupuje u prvního jsem to nezažila tak jsem s toho trošku nesvá