Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Pamplemouse tak to by mě taky zajímalo jestli je na pohled rozeznám alespoň já jako matka:D. Taky mám obavy abych pak kluky nezaměnila nebo tak
.
Děláme si z toho srandu, prý jim napíšeme jména na čelo aby bylo hned vidět který kluk je Který
.
@Gituš no jo, jenže než mimina rozznám podle povahy, to bude chvíli trvat ne??
![]()
to jsem na to teda zvědavá ![]()
a nějaký zábavný historky s dvojčaty a záměnami máte?? ![]()
@jalemina Jak se to vezme, i malý děti se dají rozeznat, podle toho, jak spí, brečí, kolik toho vypijí, jestli jsou nevrlý, jesti se usmívají atd. A pak když jsou starší a třeba už lezou, je to ještě jednodušší
Jedna chtěla víc chovat, druhá to nevyžadovala, jedna se hodně často smála, druhá ne. Jedna si často hrála s ručičkama a žvatlala si pro sebe, druhá si pro změnu hrála s nožičkama
A když ležely vedle sebe, bylo to poznat, která je která ![]()
Já jsem je rozeznala i podle pláče přes chůvičku, holčička spíš kňourala a chlapeček vztekle vřískal ![]()
Mám jednovaječný dvojčata sestry. Vypadají každá jinak, ale třeba zezadu rozeznat nejdou (pokud mají stejnej účes). A když jsem byla malá, tak paní v ulici měla dvě holčičky a jedné dělala na čele genciánou puntík ![]()
@subsomi píše:
Až budeš matka poznáš svoje dítě i podle malíčku na noze mezi tisíci jinými dětmi
Mám dvojčátka, ale dvojvaječná a kluka a holku, takže problém fakt nemám
kdyz si nejses jista, tak si je rozbalis ![]()
@AnastazieB píše:
Mám jednovaječný dvojčata sestry. Vypadají každá jinak, ale třeba zezadu rozeznat nejdou (pokud mají stejnej účes). A když jsem byla malá, tak paní v ulici měla dvě holčičky a jedné dělala na čele genciánou puntík
Ahoj, abych pravdu řekla to byla moje první myšlenka když mi dr. řekl že to budou kluci, jak je rozeznám… přemýšlela jsem o tom možná 14 dní, dneska když se termín blíží čím dál víc, tak je mi jasné že jim co To půjde nechám ty naramky z nemocnice a bude vyřešeno
a pak snad něco najdu a poznám je ![]()
@Bella29 píše:
@Pamplemouse Já mám teda páreček, přesto se mě spousta lidí ptalo, jak je rozlišuju![]()
![]()
Dvojčata nikdy nejsou úplně stejný, tedy ne pro rodiče ![]()
Ono u jednovajecnejch dvojcat myslim zadnou ujmu neutrpi, kdyz by se v kojeneckem veku parkrat zamenili ![]()
@Pudloslava píše:
Ono u jednovajecnejch dvojcat myslim zadnou ujmu neutrpi, kdyz by se v kojeneckem veku parkrat zamenili
jenom ne při jídle ![]()