Lepek a jogurt v 8 měsíci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Lepek a jogurt v 8 měsíci?
Ahojky maminky,
máme osmiměsíčního chlapečka, který papá dopolední svačinku, oběd odpolední svačinku a večeři. Problém je v tom, že mi dochází inspirace a mám pocit, že jí pořád to samé, teda svačinky jí jedině přesnídávky neslazené. Zdá se mi to dost jednotvárné a tak se chci zeptat jestli už můžem lepek? Třeba pomalu cheba, rohlík, obilné kaše a tak? Navíc máme problém s kakáním a uvažuju o jogurtu, není moc brzy? Přeci jen je z kravského mléka i když nejsme alergici, chci být raději opatrná. Moc díky za vaše názory a rady.
Kitten
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Kitten
Honzik papa jogurt uz od ukonceneho 7.mesice
Takze uz skoro mesic basti a moc mu chutna
Od nedele dostal poprve chleb a zerve a taky si smaknul.....
Mozna me holky ukamenujou, ze je na lepek brzy, ale stejne, kdyz ja jsem jedla, on na me koukal a slintal… dala jsem mu
Je to na tobe
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
pokudli je dítě v pořádku a netrpí alergiemi, tak se může pozvolna začínat s lepkem po ukončeném 6 měsíci. Tam jde dát jen pozor na případnou reakci.
Anička se rozhodla že nebude jíst zeleninu dokud ji do toho nedám rajče a celer. No a to ji je 5měsíců a 19 dní. Rajče jsem vyřešila domácim protlakem a celer kupuji. Myslím si že ho ale dědi takhle brzo nemají, protože vznikají na to alergie. Takže to chce vyzkoušet.
Achesa a Anička 5m+19d
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se v osmém měsíci lepku u tak nebála. Navíc spousta kaší je bezlepková. Můžeš zkusit kromě rýžové, kukuřičnou, prosnou či pohankovou.
oliva
- Citovat
- Upravit
Ahoj, „oficiálně“ /Výživa kojenců-Gregora, Paulová/ se lepek smí už od ukončeného 6. měsíce, já jsem začala dávat od ukonč. 8. měsíce. Jogurt doporučen od ukončeného 7. až 8. měsíce. Lenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
tak my lepek zatím nedáváme (ani kravské mléko).
Jogurt jsem začala dávat od 8měs - v pohodě
A kaše dávám nemléčené bez lepku od HAMI a Pavlíkovi moc chutnají…
Jinak na kakání nám skvěle fungují meruňky nebo švestky (dáváme HIPP). Nedávám celou skleničku, poněvadž to by pak byl hukot
Ale přidávám třeba třetinu ráno do jogurtu, třetinu večer do kaše a zbytek dám druhý den.
Peťula + Pavlík (téměř) 10měs
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petulo, ale jogurt je kravské mléko, ne?
Mě tohle pořád nejde do hlavy. Proč kravské mléko ne a jogurt ano?
Alergizující bílkovina je pořád jedna a tatáž..
NiKi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jogurt je zakysaný výrobek, tudíž lépe stravitelný, pro organismus méně náročný na trávení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pokud by byla alergie na kravské mléko, tak samozrejmě nesmí ani jogurt, ale je lepší u nerizikových jedíinců začínat lučinou žervé, pak teprve jogurty atd
- Citovat
- Upravit
Ahoj.
S anonymním si dovolím nesouhlasit. Máme diagnózu ABKM, v době léčby - snahy o potlačení silným průvodních projevů na kůži a vylepšení hodnot ktevních testů jsme měli nemléčnou dietu - Nutrilon Pepti. PO zátěžovém testu v nemocnici ( po velmi dobrých výsledcích krevních odběrů) jsme mohli začít s normálním UM (ne HA), asi po bezproblémovém týdnu přidat s jogurty - s živými kulturami a krátkou trvanlivostí (tedy co nejméně chemie) a další mléčné výrobky až poté. Lučina byla tím dalším výrobkem.
Myslím, že toto pořadí se doporučuje i u nerizikových jedinců.
Beruška ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky moc za vaše reakce, i když s toho nejsem stejně moc chytrá.
Takže jogurt se může i když je s kravského mléka, chápu to správně? A co s tím lepkem nevím, zkoušely jste už i krupičku? Jsem se v tom nějak zamotala, snad prominete, že se ptám na takové hlouoposti.
Petulo nám na kakání nezabírají ani švestky a to si dáváme i půl skleničky od sunárku. Jinak výběr kaší v obchodě (stejně tak i přesnídávek) je dost omezený, protože nedáváme cukr a to je fakt těžký výběr.
Kitten
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kitten,
tak my taky ještě nesladíme
Ale výběr je mizerný, to je fakt
My ještě nedáváme alergizující ovoce - broskve, borůvky, jahody a spol., takže vím, o čem mluvíš…
Ale jinak s tím jogurtem je to údajně tak, že skutečně jako zakysaný výrobek nezpůsobuje alergie na kravské mléko.
Jo a ty meruňky jsou lepší než švestky
Ty jste zkoušeli?
K těm kaším… já se mu snažím dávat různé příchutě a třeba přimíchat trochu přesnídávky. Do jogurtu zase dávám někdy kromě přesnídávky třeba kukuričné křupky
(obykle ke všemu přikusuje rýžové chlebíčky).
Peťula + Pavlík (téměř) 10měs
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kitten, kaše je nejlepší kupovat ve Zdravé výživě, tam se sežene pohanka, proso, kukuřice, a to jak celé, tak i jako vločky, krupička… Kaše je z toho uvařená raz dva (teda kromě kukuřice, tu je potřeba vařit dlouho, příp. předem namočit). Sladit není třeba, stačí přidat ovoce a je to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
S lepkem je fakt potíž. Copak se doktoři nemohou dohodnout? Rozmezí povoleného 6-12 měsíc je fakt dost. My osobně jsme začali dávat lepek poprvé v těstovinách asi v 9 měsíci. Chléb jsme přidali nedlouho poté.
Kaše jsme používali nemléčné a hodně dlouho rýžové, popř. kukuřičné. Mezi nemléčnými fakt není takový výběr, ale vzhledem k tomu, že jsem zastánce přiměřenosti a nejsem radikální v pouze „zdravých“ jídlech, přidali jsme ochucené nemléčné rýžové kaše od HAmi (banánová, broskvová, jablečná(. Aby byly jen mírně sladké, míchám je često 1:1 s obyčejnou rýžovou od HAmi (ta cukr neobsahuje).
Jen doplním, že borůvky obvykle nejsou alergizující ( jen ta stolička nemusí být zrovna OK a barva?), podobně jako maliny a v 8 měsíci bych se je nebála dát. Jahody a broskve jsme zaváděli později. Meruňky jsou mňam.
Ke zdravým kaším. Nemám ráda dlouhé vaření s osvědčily se nám instantní vločky z pohanky, jáhel, rýže. Jsou super na zahuštění zeleninky a kaše na sladko se dá také udělat. Výhodou je, že se nemusí vařit. Stačí jen namočit do vody, vývaru, nebo jakéhokoliv mléka, nechat odstát a přidat třeba ovoce.
Beruška
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BeruskaLosik Díky moc Jsi mi pomohla, jen ještě takový malý dotázek, jáhly jsou bezlepkové? Kopupila jsem je totiž nedávno a nikde na obalu nepíšou jak to s nima je.
Soudružka Kupovat ve zdravé výživě je u nás problém, sice tu jednu máme, ale je tak malinká a musí se tam po schodech, takže mám problém se tam s kočárkem dostat a nechat prcka venku, na to nemám vůbec odvahu.
Petulo meruňky u nás taky neměly velký uspěch, chutnjí malému, ale na stolici se to vůbec neprojeví.
Ještě jsem se Tě chtěla zeptat, nemáš strach, že se Ti mimčo tím rzžovým chlebíkem zadusí? Já mu ho jednou chtěla dát a maý vůbec nevěděl co s tí, jen to drobil na kousky a to jsem se bála, aby to nevdechl. No jo má jen dva spodní zoubky a těma se ještě nedá asi moc kousat.
Kitten
- načítám...
- Citovat
- Zmínit