Nemléčné bezlepkové kaše
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nemléčné bezlepkové kaše
Ahoj maminky,
chtěla jsem se zeptat, jestli některá neznáte jinou nemléčnou kaši bez sladké /ovocné/ příchutě, než rýžovou. Našla jsem jen osmizrnnou od Nestlé, ta ale není bezlepková.
Jinak jsem viděla v prodejnách Country life kaši rýžovo-pohankovou, kukuřičnou, kukuřično-pohankovou, prosnou. Problém je ale v tom, že tyto kaše nejsou primárně určené pro miminka, takže (ochutnala jsem) i když jsou instantní, jsou v nich sem tam tvrdé kousíčky. Dudlíkem láhve neprojdou a na lžičce prcka dáví nebo škrábou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Hajinko,
já mám nemléčnou s rýží a kukuřicí - Sunarka. Je i bezlepku. Ještě jsem ji teda nevyzkoušela, tak nemůžu doporučit.
Pak ještě existuje: NESTLÉ Sinlac speciální kaše 650g (lze ji bjednat na www.lekarna.cz).
carsa
- Citovat
- Upravit
Haji,
taky jsem nic nenasla krome Nestle......nebo pak ovocne od Hami......Honzikovi moc chutnaji
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sunarka je nemléčná ale pozor i mléčná rýžovo kukuřičná - je levná normálně kolem 36,–Kč v akci se dá koupit za 29,–Kč a je to už dobrá kašička- malému chutná, rýžovku samotnou nechtěl:-(
Můžu jen a jen doporučit:-)
Tak ať vám chutná:-)
Pa Hana a Lukášek 5,5 měsíce:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky za tipy, zkusím se po těch kašičkách podívat. Tu rýžovo-kukuřičnou sunarku jsem dnes viděla v Albertu, ale pouze mléčnou.
Hajinka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, taky jsem nevedela jakou kasi az jsem objevila ve zdrave vyzive instantni jahlovou za 18 Kc nebo jahlovo-kukuricnou za 25. Jsou skvele, levne a hlavne zdrave!!!!
Nekdy to stridam se Sunarkou ryzovou, ale myslim si, ze na tu jahlovou to nema a je to samozrejeme bezlepkove.
Tak snad jsem poradila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Hajinko,
my jsme od 6-12 měsíců pro vysoké riziko alergie, při atopickém ekzému užívali Sinlac .doporučila nám jí dětská lékařka. Mimo rýže je tam i mouka ze svatojánského chleba, je bezlepková , nemléčná. Dá se však koupit jen v lékarně . Malému chutnala a neměli jsme s ní žádný problém.
Apolena
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Apoleno, Fanda je taky ohrožený, proto se sháním po bezlepkových a bezpříchuťových kaších
.
Díky za tip! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, máme taky preventivní HA dietu. Malá jako téměř nekojená baští kaši od 4,5 měsíce. Teď už však 2 měsíce ji nechce jinak než lžičkou
Zatím jí dávám bezlepkové nemléčné kaše. Mám doma Sunarku rýžovo-kukuřičnou, ale tu nechce. Asi proto že tak výrazně voní, jako po karamelu. Nejraději teď má úplně obyčejnou rýžovou krupici od Nestle (je také bezmléčná), stejně chutná i rýžová od Hami a občas jí dám rýžovou kaši od Nestle. Dr. nám však povolila od 9. měsíce zkusit lepek, takže jí koupím tu osmizrnnou od Nestle. Zkoušela jsem i Sinlac, malé nechutnal a měla po něm průjem. Takže ho dojídám sama
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hájinko , taky dávám Jendovi nemléčnou rýžovo-kukuřičnou kaši Sunarku. Jemu opravdu chutná. Jako první jsem mu dala mléčnou rýžovou s příchutí banánu, ale něco mu v ní vadí. Tak teď mám tu nemléčnou, je bez lepku a je to dobrý. Ono těch Sunarek je víc druhů, ale ty bez lepku jsou jen rýžová a rýžovo-kukuřičná. Zkus se po ní podívat DM drogérii. Já ji tam taky kupuju.
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nad cenama kasi pro deti se mi protocily panenky, ale pak jsem objevila v Hypernove v oddeleni bio instantni kase Otesanek, maji ryzovou, ryzovo kukuricnou a a ryzovo pohankovou ( stoji do 20 kc ) a ty jsou bezlepkove a mala mi je basti s ovocem i se zeleninou. Super jsou i instantni vlocky od RH natur v retezci Hruska, jsou jahlove, pohankove a ryzove ( taky asi 20 kc za 300 g), staci je jen na chvilku zalit horkou vodou a smichat s cimkoli. Bastim to i ja treba v musli, jahly a pohanka jsou pry desne zdrave, tak proc pro sebe i mimi neco neudelat.
Poly
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, kaše Sunarka nebo Nestle mají výhodu v tom, že jsou obohacené o vitamíny a minerály a taky procházejí přísnější kontrolou. Jinak Otesánka koupíš v každém obchodě se zdravou výživou a v některých supermarketech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
… hmmmm … chybička se vloudila, tak ještě jednou:
http://www.hero.cz/…Produkty/39/
http://www.hero.cz/…rodukty/792/
http://www.nestle.cz/…_prikrmy.htm
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak teda my byli s kasema od countrilife obrovsky spokojeni a stale jsme a ta pohankovo kukuricna je fakt jemna. Sice na nich neni, ze jsou urcene pro deti, ale rozhodne jsou pro deti vhodnejsi pomalu vice nez jine.
Totiz kdyby nebyly pro deti, napsali by to tam. A je to ekologicke a ceske. My delali i kasicky z jejich ryzoveho mleka. Bylo nam to doporuceno.
Jinak bezlepkove kase dela i Nomina, ale ty jsou uz spis hrudkovitejsi nebo mene jemne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit