Lepivé brambory

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1266
29.9.12 11:01

lepivé brambory

Ahoj maminy, prosím o radu. Začínám s příkrmy a nevím, čím mám mixovat brambory. Dělám je ted už i s jinou zeleninkou (mrkev, pastiňák), ale z mixéru je to takový lepivý. Čím to děláte vy? Nechce se mi dělat zvlášť vidličkou brambory a ostatní zeleninu v mixéru. Tyčovej mixér nemám (ani netuším, jestli tím je to také lepivé?). Poraďte, díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26833
29.9.12 11:06

@lussinka1984 podle mně je to tím, že to jsou nové brambory, co s tím ti asi neporadím, já se jdu do dělání příkrmů vrhnout odpoledne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.9.12 11:27

Brambory nemixovat, jsou pak hnusné… Zvlášť vidličkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
29.9.12 11:39

Tyčákem jsou taky lepivé. Určo je mačkej zvlášť vidličkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
29.9.12 11:41

Máš nejspíš špatný varný typ, salátovky (varný typ A) tohle mají sklony dělat, na kaši se vůůůbec nehodí (ale kupodivu u nás je zákazníci nejvíc kupují - nechápu :lol: ). Zkus se poohlídnout po nějaké univerzálnější bramboře - varný typ B nebo kašovce (varný typ C). Nejlíp u někoho, kdo ty brambory pěstuje, v marketech bych tomu popisu moc nevěřila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21892
29.9.12 11:45

Kazda brambora v mixeru nebo s tycakem toto udela.Je to tim, ze se tou rychlosti neco deje se skrobem. Brambory proste mackat, pokud ti to takhle vadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
29.9.12 11:48

Zkusila bych i pridat vic tekutiny, brambory ji vsaknou hodne a aby nebyly patlave potrebuji ji pomerne dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.9.12 11:48

@strelish bramborová kaše a rozmixovaná brambora pro mimino je rozdíl, jen rozmixovaná brambora bez másla a mlíka/smetany je prostě lepidlo a je jedno, jaký varný typ.
Ale na „dospěláckou“ normální brkaši to je jak píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
29.9.12 12:06

Já když mixuju bramboru, tak vždy přidávám UM aby to bylo jako kaše. Ale většinou mačkám vidličkou. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
29.9.12 12:30

Ahoj,

někde jsem četla radu, že když brambory nakrájíš na kostičky, tak je pak ještě jednou propláchni. Pry obsahují ještě zbytky škrobu, který tu, lepivost, způsobují.. :think: ale jestli to funguje, nevím.. vždycky na to zapomenu :zed: :)
jinak je to taky o odrůdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
29.9.12 12:46
@Pipet píše:
@strelish bramborová kaše a rozmixovaná brambora pro mimino je rozdíl, jen rozmixovaná brambora bez másla a mlíka/smetany je prostě lepidlo a je jedno, jaký varný typ.
Ale na „dospěláckou“ normální brkaši to je jak píšeš.

Tak až tak jsem to nikdy nezkoumala 8o zajímavé :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
2.10.12 15:38

Taky jsem četla, že se mají po nakrájení ještě jednou propláchnout. Tak jsem to zkusila a lepí stejně :-( No já když je mixuju, tak pak do nich přidám UM a trochu se to zlepší, ale ne o moc… Prostě lepidlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí