Lepivé brambory
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
lepivé brambory
Ahoj maminy, prosím o radu. Začínám s příkrmy a nevím, čím mám mixovat brambory. Dělám je ted už i s jinou zeleninkou (mrkev, pastiňák), ale z mixéru je to takový lepivý. Čím to děláte vy? Nechce se mi dělat zvlášť vidličkou brambory a ostatní zeleninu v mixéru. Tyčovej mixér nemám (ani netuším, jestli tím je to také lepivé?). Poraďte, díky moc!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@lussinka1984 podle mně je to tím, že to jsou nové brambory, co s tím ti asi neporadím, já se jdu do dělání příkrmů vrhnout odpoledne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš nejspíš špatný varný typ, salátovky (varný typ A) tohle mají sklony dělat, na kaši se vůůůbec nehodí (ale kupodivu u nás je zákazníci nejvíc kupují - nechápu
). Zkus se poohlídnout po nějaké univerzálnější bramboře - varný typ B nebo kašovce (varný typ C). Nejlíp u někoho, kdo ty brambory pěstuje, v marketech bych tomu popisu moc nevěřila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kazda brambora v mixeru nebo s tycakem toto udela.Je to tim, ze se tou rychlosti neco deje se skrobem. Brambory proste mackat, pokud ti to takhle vadi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych i pridat vic tekutiny, brambory ji vsaknou hodne a aby nebyly patlave potrebuji ji pomerne dost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strelish bramborová kaše a rozmixovaná brambora pro mimino je rozdíl, jen rozmixovaná brambora bez másla a mlíka/smetany je prostě lepidlo a je jedno, jaký varný typ.
Ale na „dospěláckou“ normální brkaši to je jak píšeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já když mixuju bramboru, tak vždy přidávám UM aby to bylo jako kaše. Ale většinou mačkám vidličkou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
někde jsem četla radu, že když brambory nakrájíš na kostičky, tak je pak ještě jednou propláchni. Pry obsahují ještě zbytky škrobu, který tu, lepivost, způsobují..
ale jestli to funguje, nevím.. vždycky na to zapomenu
![]()
jinak je to taky o odrůdě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
@strelish bramborová kaše a rozmixovaná brambora pro mimino je rozdíl, jen rozmixovaná brambora bez másla a mlíka/smetany je prostě lepidlo a je jedno, jaký varný typ.
Ale na „dospěláckou“ normální brkaši to je jak píšeš.
Tak až tak jsem to nikdy nezkoumala
zajímavé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem četla, že se mají po nakrájení ještě jednou propláchnout. Tak jsem to zkusila a lepí stejně
No já když je mixuju, tak pak do nich přidám UM a trochu se to zlepší, ale ne o moc… Prostě lepidlo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit