Miminko 6 měsíců a noční hlad

182
26.9.12 20:29

miminko 6.měsíců noční hlad

Milé maminky, máme doma 6.měsíčního chlapečka na UM. Ještě do nedávna to u nás fungovalo takto: snídaně MLÍČKO, svačina PŘÍKRM, oběd MLÍČKO, svačina PŘÍKRM, večeře MLÍČKO, v 19:30 spánek a v 5:00 se malý budil.. takže super..jenže poslední 3 týdny se malý v noci 3×-4× budí hlady.. nejde to ošidit ani čajíkem, ani chováním, prostě šílený pláč do té doby, než dáme mlíčko.. myslíte, že je někde chyba, nebo že prostě se jen z malého stává jedlík, případně hraje roli to, že se prořezávají zoubky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1555
26.9.12 20:32

Meli jsme to same kolem 6. mesice, do te doby spal celou noc a pak se zacal kolem cca 3h ranni budit na mlicko. No zase to preslo a ja to prikladam rustovemu spurtu, i kdyz zoubky to mohly byt taky. Kazdopadne neves hlavu, snad to bude taky jen prechodne, vydrz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
26.9.12 20:36

Díky Apocalypse, jj, dá se to zvládnout, vždyť na to je přece rodičovská dovolenka :D ale spíš jsem si říkala, co malému je, když se z něj stává takový gurmán :D růstový vzpur - to může být..malý totiž nebyl žádný drobek ani když se narodil (4050kg).. teď má 6 měsíců, 78cm! a 9,8kg :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
26.9.12 20:45

V 6. měsíci by to mohl být růstový spurt. Proto má víc hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
26.9.12 20:50

Také to u nás tak bylo. Od narození jednou za noc na mlíko, jinak krásně spal, pak od 6tého měsíce asi tak tři měsíce se budil až třikrát za noc hlady a pak to zase ustalo. :-)) Naštěstí se jen vzbudil, vzal si mlíko a zase usnul. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
26.9.12 20:50

Myslim si ze to je rustovy spurt, zadny obavy…Nas malej se taky budi ale bud na dudel, a nebo na caj a to mame skoro 18 mesicu..Jinak spi celou noc!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
26.9.12 21:08
@PavlinkaM píše:
Milé maminky, máme doma 6.měsíčního chlapečka na UM. Ještě do nedávna to u nás fungovalo takto: snídaně MLÍČKO, svačina PŘÍKRM, oběd MLÍČKO, svačina PŘÍKRM, večeře MLÍČKO, v 19:30 spánek a v 5:00 se malý budil.. takže super..jenže poslední 3 týdny se malý v noci 3×-4× budí hlady.. nejde to ošidit ani čajíkem, ani chováním, prostě šílený pláč do té doby, než dáme mlíčko.. myslíte, že je někde chyba, nebo že prostě se jen z malého stává jedlík, případně hraje roli to, že se prořezávají zoubky??

Možná je čas na nějakou kaši k večeři? Klidně z lahve řidší. Kaší na trhu je spousta některý dokonce už od 4 měsíců, tak to zkus, třeba ho to víc zasytí a nebude se budit 3× ale jen jednou…Tak to měl můj syn večer kaše- přes dudlík, kolem jedné mlíko a ráno se budil po šesté na další mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5526
26.9.12 21:34

Jo jo dej kaši a bude spat urco lepe. Jinak se prodavaj i hustci mlecka na noc. Treba Beba good night ( ted ale nevim od kolika je mozna az od 10 mesicu, to pak taky zkus to je hustší mlíčko).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
6.10.12 20:23

Jj holky, kaši na noc jsem taky zkoušela..jenže to samé.. takže snad to s tím hladem nebude brzy tak divoké :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.12 12:11

noční hladovec

Obnovuji diskusi. Máme téměř 6 měsíční mimčo. Pěkně baší všechno co jí dám.
snídaně- mlíčko
svačinka-mixované ovoce
oběd-mixovaná zelenika
svačinka-mixované ovoce
večeře- kašika ( 190ml!!!)
po večeři někdy ještě mlíčko, protože má hlad. Přesto se mi v noci budí 3× hlady.
Co mám dělat? Na noc jsem zkoušela i sytící mlíčka, mlíčka s kaší, noční kaše. Prostě ať se nají jakkoliv vždy se v noci 3× budí.

• Citovat
  • Upravit
stanicka007
20.12.12 12:28

No tak to my máme syna 8 měsíců starého a s buzením na jídlo máme taky boj.
Příklad jídelníčku:
Snídaně - kojení
Svačina - celý banán nebo přesnídávka nebo jogurt s přesnídávkou cca 200ml
oběd - masozelenina opět 200ml
Svačina - kojení
Předvečeře - 160 - 180 kaše ze lžičky
Večeře - ta je dvě hodiny po kaši 120 - 150 ml Nutrilon 2 good night
Usne bez odmlouvání cca za dvě hodiny řev, musím dát 120 ml tu vyžahne, a pak si říká cca co hodinu a půl až dvě hodiny o kojení a tak to jde až do sedmi rána. Toto provozujeme už měsíc. No a teď mi někdo zkuste, prosím, poradit, co s tím. Protože když mu najíst nedám, tak prostě zticha nebude.
Zkoušela jsem nekojit, dávat jen mléko z flašky, abych viděla co vypije, ale on pije prostě pořád. Tak už fakt nevím, co s tím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko