Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
dcera pokreslila takové ty dětské tvrdé knížky propiskou (samozřejmě ty nejnovější a nejhezčí
). Jde to nějak vyčistit, aniž bych tu knížku zničila?
Děkuji.
@Nicole 1234 píše:
Ahoj,
dcera pokreslila takové ty dětské tvrdé knížky propiskou (samozřejmě ty nejnovější a nejhezčí). Jde to nějak vyčistit, aniž bych tu knížku zničila?Děkuji.
nejde to vyčistit, a to se teda stává i v lepších rodinách, že dětičky počmářou knížku, jedině to třeba zabělit korektorem a pak dokreslit, dopsat, co tam bylo - ale to se mi zdá jako velmi krkolomné řešení, prostě budete mít počmárané knížky ![]()
příště u dcery nenechávat volně ležet průpisku, také ti může popsat zeď, kabelku, cokoli
Kašli na to, takhle je vyzdobená velká část dětských knížek. Číst se to dá, ne?
@Nicole 1234 Jestli to má hladký povrch, tak logem, i když rýhy tam zůstanou, ale nebude to tak výrazné.
Zkusila bych to postrikat Sanytolem, mám nějaký ve spreji co se jmenuje “dezinfekce, univerzalni čistič”, a tím jde úplně bez problému dolu i pastelka z bílého lamina
A ze jsem se s tím hodně natrapila, než jsem na to přišla, naše batole je v tomhle zákeřné a umi cmarat tajne
. Třeba by to vzalo i tu propisku? Je to k materiálům navíc šetrné.
No muzes to zkusit
muzes to zkusit vygumovat, vycistit…,ale smir se s pocmaranym leporelem, vzdyt o nic nejde
…doufam, ze dceri neni treva 5 let
to uz by mela chapat, ze se do knizek nevmara..jestli je to kojenec, tak co uz..nenechavej tuzky, fixy, lepidlo, nuzky apod v dosahu ![]()
Zkusila bych to vlhcenym ubrouskem, ten většinou vezme všechno ![]()
Dceři je rok a čtvrt
Pastelky už jsem minule uklidila a dávám jí je jen pod dohledem, ale dneska ukořistila propisku, když jsem potřebovala něco rychle najít na internetu
Samozřejmě jsou i horší věci a je to počmárané hlavně na obalu. Každopádně kdyby jste měli někdo osvědčený trik, tak bych ho zkusila. Zkusím ty vlhčené ubrousky, ale právě lihem atd. se bojím, že akorát rozmažu obrázky.